17-05-12, 17:53
|
| Όνομα: Θανάσης Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007 Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική | | Εγγραφή: 14-04-2012
| |
Καλησπέρα σε όλους.
Λευτέρη και Θανάση ευχαριστώ για τις επισημάνσεις σας και για την υπόδειξη του post.
Δεν πρόλαβα ακόμα να το δοκιμάσω να δω αν με εξυπηρετεί.
Θα ήθελα όμως να κάνω μια προσπάθεια να κάνω πιο κατανοητό αυτό που θέλω όπως ζήτησε ο Λευτέρης.
Έτσι λοιπόν, χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα που έφτιαξα στο Excel κάθε μήνα βγάζω τις εφημερίες των γιατρών της κλινικής μου. Κάθε φορά το αποθηκεύω με το όνομα του συγκεκριμένου μήνα (πχ. ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2012). Καθένα από αυτά τα αρχεία έχει ένα φύλλο με την ονομασία "Στατιστικά" που περιλαμβάνει (αριθμητικά) πόσες π.χ. γενικές εφημερίες έκανε κάθε γιατρός, πόσα Σάββατα, πόσες συγκεκριμένες αργίες για τον μήνα που έχει εκδοθεί το πρόγραμμα. (επισυνάπτω ένα αρχείο με το όνομα ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2012).
Θέλοντας να έχω μια συνολική εικόνα έχω φτιάξει ένα νέο βιβλίο του Excel με το όνομα "Συνολικά Στατιστικά" (το ανεβάζω) που περιλαμβάνει στο 1ο φύλλο του σαν πεδία ότι ακριβώς και το φύλλο "Στατιστικά" του προγράμματος που βγάζω τις εφημερίες.
Αυτό που τελικά θέλω είναι να ενημερώνεται το 1ο φύλλο του βιβλίου "Συνολικά Στατιστικά" από τα αρχεία κάθε μηνός (ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ κλπ) αθροιστικά όμως (δηλαδή εάν ο γιατρός Α έκανε 3 Σάββατα τον Ιανουάριο και 2 τον Φεβρουάριο, η αντίστοιχη στήλη να δείχνει 5) κάθε φορά που βγάζω νεό πρόγραμμα.
Δυστυχώς η μη αυτόματη χρήση της SUM (με την διαδρομή του αρχείου) απαιτεί κάθε μήνα να προσθέτω σε 170 κελιά την νέα διαδρομή.
Ελπίζω να μην σας κούρασα
Σας ευχαριστώ πολύ
Θανάσης
|