Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #1  
Παλιά 20-03-12, 02:07
Leader
Guest
 
Μηνύματα: n/a
Προεπιλογή Update τιμών Πεδίων ενός πίνακα μέσω Excel Import

Καλημέρα σε όλο το forum.

Έχοντας ξοδέψει αρκετές ώρες μπροστά στην οθόνη και μη βγάζοντας άκρη, αποφάσισα να ζητήσω την γνώμη των εμπειρότερων μελών γιατί έχω κολλήσει κάπως.

Είμαι σε access 2010 και έχω φτιάξει έναν πίνακα με 17-18 πεδία. Στον πίνακα αυτό δοκίμασα να κάνω import κάποιο αρχειάκι excel το οποίο περιέχει 5 στήλες, και αφού οι στήλες είχαν τον ίδιο τίτλο με τα αντίστοιχα πεδία προορισμού του πίνακα της access, το import έγινε και όλα καλά.

Το πρόβλημα είναι το εξής: Το key μου στον πίνακα είναι το πεδίο serial number, επομένως δεν δέχεται διπλότυπες. Επειδή όμως μια απο τις στήλες του excel που περνάνε κατα το import είναι και η serial number, μόλις πάει να περαστεί απο το excel κάποια τιμή της στήλης serial number η οποία υπάρχει ήδη στο πεδίο serial number του πίνακα, τότε αυτό το import ματαιώνεται.

Εγώ αυτό που ζητώ είναι κατα το import μου να εισάγωνται αφ'ενός οι νέες εγγραφες (τα διαφορετικά serial numbers και τα διπλανά τους πεδία) αλλά και αφ'εταίρου να γίνεται και ενημέρωση των υπάρχουσων εγγραφών, δηλαδή αν κάποιο serial number υπάρχει, τότε απλά να "ενημερώνονται" τα πεδία αυτής της εγγραφής, απο τις αντίστοιχες στήλες του excel που θα περάσουν.

Να τονίσω πως δεν εχω ασχοληθεί με VBA και δεν ξέρω να την χειρίζομαι, οπότε αν υπάρχει κάποιος τρόπος επίλυσης του παραπάνω μόνο με access & excel, θα ήμουν ευγνώμων.
Απάντηση με παράθεση