Forum

Αναζήτηση στο ms-office.gr

Πάμε!
ms-office.gr > Forum > Microsoft Office > Visual Basic .NET > Έξοδος αποτελεσμάτων σε Box.

Visual Basic .NET Ερωτήσεις / Απαντήσεις σε σχέση με τη χρήση της Visual Basic .NET.

Απάντηση στο θέμα

 

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
  #1  
Παλιά 03-10-13, 13:59
Όνομα: Γιώργος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική
 
Εγγραφή: 25-06-2013
Μηνύματα: 224
Προεπιλογή Έξοδος αποτελεσμάτων σε Box.

Γεια σε όλους.

Τώρα άρχισα να μαθαίνω προγραμματισμό σε VB, αλλά παλιά ασχολιόμουνα αρκετά με προγραμματισμό σε περιβάλλον DOS. Τότε τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Αν για παράδειγμα ήθελα να τυπώσω κάτι, έναν αριθμό για παράδειγμα σε κάποια θέση της οθόνης έγραφα: LOCATE X,Y:
PRINT Z

όπου με το LOCATE X,Y όριζα τη γραμμή Χ και την στήλη Υ για να τυπώσω το Ζ.

Πως μπορώ να κάνω κάτι αντίστοιχο στην VB;. Πως μπορώ για παράδειγμα να τυπώσω σε συγκεκριμένες θέσεις μέσα σε ένα MsgBox (ή γενικά στην οθόνη) τους αριθμούς απο 1 έως 100; Κάπως δηλαδή που να μπορώ εγώ να διαλέγω που θα βγαίνουν οι αριθμοί;
Υ.Γ.
Παραδείγματα με κώδικα θα βοηθούσαν πολύ.

Ευχαριστώ.
Απάντηση με παράθεση
  #2  
Παλιά 03-10-13, 15:06
Το avatar του χρήστη Tasos
Διαχειριστής
Όνομα: Τάσος Φιλοξενιδης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2016, Ms-Office 365
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική, Γερμανική
 
Εγγραφή: 21-10-2009
Μηνύματα: 2.234
Προεπιλογή

Καλησπέρα!

Γιώργο, έχει σημασία να μας δώσεις περισσότερες λεπτομέρειες.

Την θέση ενός χαρακτήρα μέσα σε ένα MsgBox την καθορίζεις χρησιμοποιώντας κενά, vbTab, vbLf κτλ.
Η εμφάνιση του αποτελέσματος θα διαφέρει από υπολογιστή σε υπολογιστή ανάλογα με τις ρυθμίσεις του χρήστη.

Τι αντικείμενο είναι αυτό που φιλοξενεί τους χαρακτήρες;

Τι θέλεις να επιτύχεις;

Τάσος
__________________
Ms-Office Development Team
Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών
Απάντηση με παράθεση
  #3  
Παλιά 04-10-13, 07:32
Όνομα: Γιώργος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική
 
Εγγραφή: 25-06-2013
Μηνύματα: 224
Προεπιλογή

Τάσο ευχαριστώ για την απάντηση.

Αυτό που ψάχνω είναι εάν μπορείς γενικά στην VB να εμφανίζεις αποτελέσματα στην οθόνη σε συγκεκριμένες γραμμές και στήλες, όπως γινότανε στις παλιές γλώσσες προγραμματισμού. Εκεί δινότανε γενικά αριθμός γραμμής και αριθμός στήλης και μετά γινότανε η εκτύπωση του δεδομένου. Αυτό με ενδιαφέρει γιατί γενικά επηρεάζει τη στοίχιση στην έξοδο των αποτελεσμάτων. Επίσης το MsgBox, το ανέφερα γιατί εκεί συνήθως δεν εμφανίζουμε τα αποτελέσματα; Ίσως να μπορούμε και αλλού να το επιτύχουμε καλύτερα αυτό, απλά εγώ δεν το ξέρω. Αν ξέρεις κάτι καλύτερο πες μου σε παρακαλώ.

Ένα παράδειγμα για στοίχιση. Πως μπορώ για παράδειγμα να εμφανίσω στην οθόνη την προπαίδεια απο το 1 μέχρι το 20 με στοιχημένους πίνακες κατά αριθμό και με κενά ανάμεσα;
Ευχαριστώ.
Απάντηση με παράθεση
  #4  
Παλιά 04-10-13, 14:24
Το avatar του χρήστη Tasos
Διαχειριστής
Όνομα: Τάσος Φιλοξενιδης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2016, Ms-Office 365
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική, Γερμανική
 
Εγγραφή: 21-10-2009
Μηνύματα: 2.234
Προεπιλογή

Καλησπέρα!

Γιώργο δες ένα παράδειγμα με χρήση του αντικειμένου DataGridView.

Νομίζω ότι θα σε βοηθήσει να συνεχίσεις.

Καλή συνέχεια!

Τάσος
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: zip WindowsApplication5.zip (168,9 KB, 83 εμφανίσεις)
__________________
Ms-Office Development Team
Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών
Απάντηση με παράθεση
  #5  
Παλιά 05-10-13, 12:32
Όνομα: Γιώργος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική
 
Εγγραφή: 25-06-2013
Μηνύματα: 224
Προεπιλογή

Ευχαριστώ για την απάντηση και για τον κώδικα.

Κοιτάζω τον κώδικα και προσπαθώ να τον κατανοήσω, όπως και την DataGridView. Κάνω διάφορους πειραματισμούς.

Μήπως όμως υπάρχει και πιο απλή διαδικασία εξόδου αποτελεσμάτων;

Αν για παράδειγμα, θέλαμε απλά να γράψουμε, σε ένα μεγιστοποιημένο παράθυρο και κάπου στην μέση του παραθύρου αυτού, το γνωστό: "Hellow World!", μήπως υπάρχει πιο απλός τρόπος;

Ευχαριστώ.
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
[Γενικά] Εξαγωγή Αποτελεσμάτων xristos Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 0 03-03-15 16:02
Εξοδος από φόρμα χωρίς αποθήκευση smasak Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 9 23-01-15 22:45
[ Υποφόρμες ] Βοήθεια με SQL και φιλτράρισμα αποτελεσμάτων m0rf3as Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 1 22-09-12 20:18
[Γενικά] Αντιγραφή αποτελεσμάτων ΓιάννηςΔάσκαλος Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 1 03-03-12 23:38
[Access - VBA] Έξοδος ...σε *.Txt και αντιστρόφως Meteora Visual Basic for Applications (VBA) 2 03-03-10 05:54


Η ώρα είναι 12:50.