Visual Basic for Applications (VBA) Ερωτήσεις / Απαντήσεις σε σχέση με τη χρήση της VBA. |
![]() |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα σε όλους, Θα ήθελα την βοήθειά σας, Έχω ένα ListBox σε μια φόρμα το οποίο έχει 7 στήλες, οι 4 έχουν αριθμούς (τιμές & ποσοστό), και αντί να στοιχίζονται στα δεξιά στοιχίζονται αριστερά σαν κείμενο. Υπάρχει τρόπος να το αλλάξω αυτό. Σας ευχαριστώ
__________________ Φιλικά ![]() Χρήστος ___________________________ Αυτά που δεν ξέρεις φτιάχνουν μία βιβλιοθήκη που καθένας μας θα ήταν υπερήφανος να έχει. Αν η γνώση δημιουργεί προβλήματα,η άγνοια σίγουρα δεν μπορεί να τα λύσει. |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα Χρήστο, απ’ ότι ξέρω, δεν υπάρχει κάποια ιδιότητα για τον καθορισμό της στοίχισης στις στήλες του ListBox. Έχω τη γνώμη ότι θα μπορούσε, επιλέγοντας γραμματοσειρά σταθερού πλάτους και προσθέτοντας κατάλληλο αριθμό κενών πριν από την τιμή, να πετύχουμε τη στοίχιση που θέλεις. Η διαδικασία αυτή απαιτεί δοκιμές και συνεπώς και δείγμα της ΒΔ. Φιλικά/Γιώργος |
| |||
| |||
![]()
Καλημέρα σε όλους Γιώργο σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου. Ψάχνοντας αρκετά στο Internet βρήκα τον παρακάτω κώδικα ο οποίος και κάνει αυτό που θέλω. Τον ανεβάζω και εδώ μήπως και κάποιος άλλος φίλος συναντήσει το ίδιο πρόβλημα μ΄εμένα. Κώδικας: Function Pad(varText As Variant, strAlign As String, intLength As Integer, Optional strFill As String = " ") As String If Len(varText) >= intLength Then 'if the source string is longer than the specified length, return the Length left characters Pad = Left(varText, intLength) ElseIf strAlign = "L" Then 'text aligns left, fill out the right with spaces Pad = varText & String(intLength - Len(varText), strFill) Else 'text aligns right, fill out the left with spaces Pad = String(intLength - Len(varText), strFill) & varText End If End Function Κώδικας: Pad([ΌνομαΠεδίου];"R";15;" ") Έτσι για να αντιμετωπίσουμε πιθανές τιμές null βάζουμε το: Κώδικας: Pad(Nz([ΌνομαΠεδίου];"");"R";15;" ")
__________________ Φιλικά ![]() Χρήστος ___________________________ Αυτά που δεν ξέρεις φτιάχνουν μία βιβλιοθήκη που καθένας μας θα ήταν υπερήφανος να έχει. Αν η γνώση δημιουργεί προβλήματα,η άγνοια σίγουρα δεν μπορεί να τα λύσει. |
|
![]()
Γίνεται απλά και χωρίς κώδικες, αν πάμε στον πίνακα που έχουμε τα δεδομένα που «παίρνει» η λίστα. Πάμε σχεδίαση και επιλέγουμε ένα ένα τα πεδία. Στο κάτω μέρος με τις ιδιότητες του πεδίου, υπάρχει στοίχιση. Αυτό είναι πάντα γενική και κανείς δεν το αλλάζει ποτέ (?). Άλλαξε τα αριθμητικά δεξιά. Η λίστα θα ακολουθήσει... |
|
![]()
*βλέπε εικόνα 1 Πριν και μετά |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα σε όλους Σπύρο σ΄ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου. Αλλά αυτό που λες γίνεται μόνο όταν έχεις πεδία από πίνακα, τα δικά μου είναι πεδία που είναι σε ερώτημα (υπολογιζόμενα) και δεν υπάρχουν στον πίνακα. Πάντως σ΄ευχαριστώ και πάλι.
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
| |
| ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Συναρτήσεις] επιλογη στηλων απο συνολο στηλων και αυτοματη αντιγραφη δεδομενων | Quenya | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 03-09-15 14:32 |
Ολογράφως σε αριθμούς και ημερομηνίες | JSARAK2001 | Word - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 15-10-12 12:35 |
Εξαγωγή κειμένου από συμβολοσειρά (δεξιά) | Tasos | Κείμενο | 0 | 28-09-11 14:54 |
Εξαγωγή αριθμού από συμβολοσειρά (δεξιά) | Tasos | Κείμενο | 0 | 28-09-11 06:33 |
Η ώρα είναι 10:22.