Forum

Forum (https://www.ms-office.gr/forum/)
-   Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις (https://www.ms-office.gr/forum/excel-erotiseis-apantiseis/)
-   -   [Γενικά] Απορίες ενός αρχάριου (https://www.ms-office.gr/forum/excel-erotiseis-apantiseis/990-apories-enos-arxarioy.html)

Ανέστης 24-02-11 17:28

Απορίες ενός αρχάριου
 
Αν μπορείτε να με βοηθήσετε να χρησιμοποιήσω κείμενο σε μια συνάρτηση, ίσως την IF, σαν περιεχόμενο κελιού ώστε ανάλογα με το κείμενο να μου ενημερώνει το ανάλογο κελί.
Θέλω από ένα μηνιαίο εργατικό βιβλίο να ενημερώνω το ατομικό δελτίο του κάθε εργάτη ώστε να μαζεύεται σε ένα φύλλο excel πχ σε μια στήλη η εικόνα των ρεπό ή πόσες και ποιές ημέρες είχε κανονική άδεια ή πόσες και ποιές ημέρες απέργησε.

Ανέστης 24-02-11 17:57

Από γραμμή σε Στήλη
 
Επίσης θέλω να αντιγράψω τα κελιά μίας γραμμής και να τα επικολλήσω σε στήλη πως μπορεί να γίνει. ευχαριστώ εκ των προτέρων.

gr8styl 24-02-11 19:08

Φίλε Ανέστη καλώς όρισες στην παρέα μας.

Μετέφερα τα ερωτήματά σου σε νέο θέμα μιας και αποτελούν ξεχωριστές ερωτήσεις από αυτές του φίλου Μίλτου για το ΚΙΝΟ.

Για το πρώτο ερώτημα μάλλον τα φύλλα που αποτελούν ατομικές καρτέλες θα πρέπει να διαβάσουν τυχόν δεδομένα για τον υπάλληλο από το συνολικό φύλλο.
Ανέβασέ μας ένα παράδειγμα να δούμε πως είναι οργανωμένα τα δεδομένα σου και ανάλογα να σε βοηθήσουμε αν μας εξηγήσεις ακριβώς τι θέλεις.

Για το δεύτερο ερώτημα, αφού κάνεις αντιγραφή, επιλέγεις το πρώτο κελί της στήλης που θέλεις να κάνεις επικόλληση και κάνεις Ειδική επικόλληση επιλέγοντας Αντιμετάθεση και ΟΚ.

Πες μας αν τα κατάφερες.

Τα λέμε
Θανάσης

ΥΓ. Καλό είναι να δημιουργείς νέο θέμα όταν το ζητούμενο δεν αφορά το ίδιο θέμα/ερώτηση.

Ανέστης 25-02-11 21:53

1 Συνημμένο(α)
Σας επισυνάπτω ένα βιβλίο εργασίας στο πρώτο φύλλο έχει τη συνολική εικόνα που από αυτήν θα αντληθούν στοιχεία για να ενημερωθούν τα αντίστοιχα φύλλα στην κάθε στήλη με μια τιμή 7,6666 σε κελί ημερολογιακά.

Edit: (gr8styl)
αντικατάσταση του συνημμένου αφαιρώντας τα προσωπικά στοιχεία που περιείχε.

Ανέστης 26-02-11 14:25

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ υπόδειξη

gr8styl 26-02-11 18:37

Φίλε Ανέστη,
δεν μας λες όμως ποιος κωδικός αντιστοιχεί σε κάθε στήλη της προσωπικής καρτέλας.
Έχεις ένα πίνακα όπου αντιστοιχείς τους κωδικούς με τις υπηρεσίες αλλά οι υπηρεσίες που έχεις στις καρτέλες δεν συμφωνούν και δεν καλύπτονται όλες.

Πρέπει λοιπόν με κάποιο τρόπο να εγγυηθείς αυτή την μονοσήμαντη αντιστοίχηση.

Από την άλλη δεν καταλαβαίνω γιατί να έχεις 31γραμμές σε κάθε καρτέλα. αλλά ούτε γιατί οι καρτέλες δεν ακολουθούν τον προσανατολισμό του εργατικού βιβλίου δηλ τις μέρες σαν στήλες και τις υπηρεσίες σαν γραμμές.
Επίσης καλό θα είναι οι ημερομηνίες και τα σαββατοκύριακα να φτιάχνονται αυτόματα στα φύλλα σου, γιατί ρισκάρεις να πέσεις σε λάθη όπως στο παράδειγμα όπου στο Εργ.βιβλίο οι 4-5 είναι σαββατοκύριακο ενώ στις καρτέλες είναι οι 6-7.

Για δέσ'το ξανά και τα λέμε

Φιλικά
Θανάσης

Ανέστης 28-02-11 21:06

1 Συνημμένο(α)
αγαπητέ μου φίλε καλές είναι οι διευκρινίσεις που ζητάς και πράγματι άλλαξα τον προσανατολισμό του εργατικού βιβλίου.

Τα Σαββάτα και της Κυριακές δεν ξέρω να το κάνω να αλλάζει αυτόματα αν είναι εύκολο δείξε το μου.

Ο λόγος που δεν το έψαξα είναι ότι με απασχολεί η μεταφορά του
Α = απεργία από ένα κελί του εργατικού βιβλίου P16 σε κελί στο ατομικό φίλο του α14 π.χ. στη στήλη απεργία στη γραμμή που δείχνει την ημερομηνία L21 και να τοποθέτηση 7,6666 ώρες εργασίας.

Αν καταφέρω αυτό τότε υπάρχουν αρκετά που σκέφτομαι για τελειοποίηση . Όσο για τις διάφορες εντολές αυτές είναι στα επόμενα υπάρχουν και άλλα φίλα πέρα από το ατομικό φίλο.

Αν σας κούρασα σαν αρχάριος συγνώμη.

gr8styl 01-03-11 02:21

Αγαπητέ φίλε

στο κελί e4 του κάθε δελτίου γράφεις τον τύπο
=RIGHT(CELL("filename";$A$1);LEN(CELL("filename";$ A$1))-SEARCH("]";CELL("filename";$A$1))
για να έχουμε το όνομα του φύλλου του κάθε δελτίου
Στη συνέχεια ο τύπος που θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις είναι

Κώδικας:

=IF(
    OFFSET('Εργατικο βιβ'!$A$1;
                    MATCH($A7;'Εργατικο βιβ'!$A:$A;0)-1;
                    MATCH($E$4;'Εργατικο βιβ'!$1:$1;0)-1
                  )
      =
      INDEX('Εργατικο βιβ'!$R$2:$R$20;MATCH(J$6;'Εργατικο βιβ'!$S$2:$S$20;0));
      7,6666;
      "")

όλο σε μια γραμμή για κάθε κελί της περιοχής b7:v37 των φύλλων a1 έως a14.
Tον γράφεις στο κελί b7 και τον σέρνεις δεξιά μέχρι την στήλη V και προς τα κάτω μέχρι τη γραμμή 37

Το Ε4 είπαμε ότι περιέχει το όνομα του φύλλου

Η INDEX('Εργατικο βιβ'!$R$2:$R$20;MATCH(J$6;'Εργατικο βιβ'!$S$2:$S$20;0)) μας δίνει τον κωδικό της υπηρεσίας πχ Α για την ΑΠΕΡΓΙΑ

Η MATCH($E$4;'Εργατικο βιβ'!$1:$1;0)-1 μας δίνει την στήλη στο εργατικό βιβλίο που αντιστοιχεί στο όνομα του φύλλου του δελτίου.

Η MATCH($A7;'Εργατικο βιβ'!$A:$A;0)-1 μας δίνει την γραμμή στο εργατικό βιβλίο που αντιστοιχεί στην ημερομηνία που είναι στη στήλη Α του δελτίου

Η OFFSET(Αναφορά;γραμμή;στήλη) μας δίνει το περιεχόμενο του κελιού στο εργατικό βιβλίο
οπότε με την IF αν το περιεχόμενο του κελιού του εργατικού βιβλίου είναι ίσο με τον κωδικό που αντιστοιχεί στη υπηρεσία της στήλης του δελτίου θα γράψει 7,6666 αλλιώς κενό.

Τα Δ/Υ που θα εμφανιστούν είναι λόγω του ότι οι υπηρεσίες που έχεις στη γραμμή 6 των δελτίων δεν αντιστοιχούν με τις υπηρεσίες που έχεις στη στήλη S του εργατικό βιβλίου.

Ελπίζω να ήμουν κατανοητός.

Τα λέμε.

Ανέστης 07-03-11 17:47

Με μπέρδεψε λίγο προσπαθώ να το κατανοήσω εφαρμόζοντας το.

Ανέστης 07-03-11 22:36

1 Συνημμένο(α)
Αγαπητοί φίλοι έκανα τις αλλαγές που μου προτείνατε αν και δεν κατάλαβα καλά όλες τις παραμέτρους των συναρτήσεων.
Τώρα πρέπει να ασχοληθούμε με την αυτόματη εισαγωγή στο εργατικό βιβλίο του ημερολογίου και του χρωματισμού των Σαββατοκύριακων.
Σας επισυνάπτω το αρχείο για καλύτερο προσδιορισμό των δεδομένων.


Η ώρα είναι 12:23.

Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.


Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.2