Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Excel, σύγκριση κελιών με αλφαριθμητικούς χαρακτήρες.
Καλημέρα. Γνωριζει κανείς πως μπορώ να συγκρίνω 2 κελιά αν έχουν το ίδο περιεχόμενο; Τα κελιά είναι αλφαριθμητικά, και θέλω μόνο να μου βγάζει το αποτ΄΄ελεσμα, αν είναι ίδια ή όχι. Με εκτίμηση Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη gr8styl : 23-02-11 στις 00:38. Αιτία: Αλλαγή ενότητας |
| |||
| |||
Καλημέρα επίσης ! Η συνάρτηση EXACT είναι αυτή που χρειάζεστε. Έστω ότι το 1ο κείμενο βρίσκεται στο κελλί Α5 και το δεύτερο στο Β5 . Για να εμφανίσουμε το αποτέλεσμα σύγκρισης στο C5 , αρκεί να γράψουμε : =EXACT(A5;B5) . Επιστρέφει απάντηση TRUE , αν είναι όμοια αυτά που συγκρίνουμε ή FALSE , αν διαφέρουν. Δείτε και την συνημμένη εικόνα. Αν υπάρχουν απορίες , θα επανέλθουμε. |
| |||
| |||
Καλησπέρα. Η συνάρτηση exact κάνει ακριβώς αύτο που ήθελα. Σας ευχαριστώ πολύ για την άμεση και εύστοχη λύση που μου δώσατε. Με εκτίμηση |
| |||
| |||
Να' στε καλά. Χάρηκα αν μπόρεσα να φανώ χρήσιμος. |
|
Καλησπέρα και από μένα Γιάννη. Πολύ σωστά ο Φίλος Γιώργος πρότεινε την EXACT. Εγώ απλά θέλω να σας πω ότι ανακάλυψα την EXACT πριν από ενάμιση χρόνο περίπου. Μέχρι τότε λοιπόν έκανα το ζητούμενο με άλλες συναρτήσεις. (Αυτή είναι η μαγεία του Excel, δεν έχει πολλά αδιέξοδα και μονόδρομους) Όσοι/ες ενδιαφέρεστε μπορείτε να δείτε εδώ Σύγκριση δύο κελιών την προ EXACT εποχής προσέγγισή μου. ... μέχρι που κάποιος Γιάννης (αλλά nisgia αυτός) μου είπε για την Exact. Τα λέμε Θανάσης |
| |||
| |||
Θα επανέλθω με μια άλλη "πρόταση" . Έστω ότι θέλουμε να συγκρίνουμε τα περιεχόμενα των κελλιών Α1 & Β1 και το αποτέλεσμα που θα εμφανίζουμε να είναι : "ARE IDENTICAL" και "NOT EQUAL" , ανάλογα με τα αποτελέσματα της σύγκρισης. Δεν αρκεί να γράψουμε =IF(A1=B1;"ARE IDENTICAL";"NOT EQUAL") ; Θανάση , αυτό δεν το είχες δουλέψει πριν την "ανακάλυψη" της EXACT ; Ωραία η πρότασή σου αλλά λίγο complicated την βρήκα Εκτός και αν κάτι μου διαφεύγει ... |
| |||
| |||
Καλησπέρα Φίλε Θανάση, είδα την προ EXACT λύση σου και μου δημιουργήθηκε η απορία γιατί δε χρησιμοποίησες τον πιο κατανοητό τύπο: Κώδικας: =IF(OR(LEN(A1)<>LEN(B1);ISERROR(FIND(A1;B1)));"A1≠B1";"A1=B1") |
| |||
| |||
Καλησπέρα Συνονόματε καλωσόρισες στο Φόρουμ. Είδα τη λύση σου χωρίς τη χρήση της Exact, μετά το μήνυμά μου. Είναι απλή αλλά νομίζω δεν κάνει διάκριση πεζών και κεφαλαίων. Φιλικά/Γιώργος |
| |||
| |||
Καλησπέρα Γιώργο και καλώς σε βρήκα. Πράγματι , η απλή εκδοχή της σύγκρισης μέσω IF που ανέβασα , δεν κάνει διάκριση πεζών κεφαλαίων . Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη gvarth : 22-02-11 στις 23:08. Αιτία: Συμπλήρωση γράμματος . |
| |
Παράθεση:
ο λόγος είναι απλά για να αντιμετωπίσω την περίπτωση όπου ένα από τα δύο (Α1, Β1) είναι αποτέλεσμα συνάρτησης και αποδίδει σφάλμα. Δες το συνημμένο Πρέπει να ομολογήσω ότι η πρότασή σου κάνει σωστότερη προσομοίωση της EXACT, αλλά είπαμε ότι τότε την αγνοούσα (προ EXACT εποχή ) και το χρειαζόμουν σε κάτι παρόμοιο με το συνημμένο. Τα λέμε Θανάσης. ΥΓ. Φίλε Γιάννη ευχαριστούμε για την φιλοξενία στο ερώτημα σου. Ελπίζω να μην στο χαλάσαμε. Νομίζω ότι κάτι μάθαμε όλοι μας. Άλλαξα και την ενότητα μιας και δεν πρόκειται για πρόσθετο. |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Excel07] Σύγκριση εγγραφών σε 2 φύλλα excel | Διογένης | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 9 | 19-06-19 13:22 |
[Excel07] Συμπλήρωση κελιών στο Excel | George R | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 19-04-16 14:14 |
[VBA] Πρόβλημα με ελληνικούς χαρακτήρες σε μακροεντολές του Excel 2013 | dr lag | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 22-02-13 20:58 |
[Μορφοποίηση] Μορφοποίηση κελιών Excel | Tasos | Excel - Tips & Tricks | 0 | 24-08-10 20:46 |
Η ώρα είναι 13:49.