Forum

Forum (https://www.ms-office.gr/forum/)
-   Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις (https://www.ms-office.gr/forum/excel-erotiseis-apantiseis/)
-   -   [Γενικά] Διαχωρισμός κειμένου γραμμές Excel (https://www.ms-office.gr/forum/excel-erotiseis-apantiseis/913-diaxorismos-keimenoy-grammes-excel.html)

Miltos100 11-01-11 16:57

Διαχωρισμός κειμένου γραμμές Excel

Καλησπέρα παιδιά.
Θέλω τα αποτελέσματα του ΚΙΝΟ που είναι σε αυτή τη μορφή : 25-46-9-52-8-26-66-70-6-45-60-56-32-14-69-55-54-35-72-28 (strings) να τα αντιγράφω σε συνεχόμενα κελιά του excel πχ στο Α1, Α2. Α3...Α20. Πως μπορώ να το κάνω αυτό; Αν γίνεται δηλαδή...

Tasos 11-01-11 22:03

Καλησπέρα Μίλτο.
Έστω ότι η στήλη A περιέχει τις συμβολοσειρές με μορφή: 25-46-9-52-8-26-66-70-6-45-60-56-32-14-69-55-54-35-72-28
Αφου φροντίσεις να αφήσεις ελευθερες στήλες (που θα φιλοξενήσουν την διασπασμένη συμβολοσειρά) ξεκινώντας από τη στήλη B, κάνε κλίκ στην επιλογή Δεδομένα > "Κείμενο σε στήλες".

Στον Οδηγό που θα εμφανιστεί κλανε κλικ στην επιλογή "Οριοθετημένο" και πάτησε "Επόμενο".

Τσέκαρε "Άλλο" και στο διπλανό πεδίο πληκτρολόγησε "-" (μείον χωρίς εισαγωγικά) δηλ. τον χαραχτήρα που διαχωρίζει τους χαρακτήρες της συμβολοσειράς.

Κατόπιν πάτησε Τέλος.

Τα δεδομένα θα διασπαστούν στις στήλες μετά την A (φυσικά χωρίς τις παύλες).

Καλή συνέχεια!

Φιλικά Τάσος

gr8styl 11-01-11 23:18

1 Συνημμένο(α)
Καλησπέρα/καλημέρα φίλε Μίλτο
Αν κατάλαβα καλά αυτό που ζητάς δεν είναι κείμενο σε στήλες αλλά κείμενο σε γραμμές. (έγραψες πχ στο Α1, Α2. Α3...Α20.) ίσως θα πρέπει να διορθώσουμε τον τίτλο.
Υπάρχουν 3 λύσεις
1) όπως είπε και ο Τάσος χειροκίνητα μέσω του Μενού Δεδομένα/Κείμενο σε στήλες Οριοθετημένο με διαχωριστικό το "-" αλλά και κατόπιν Αντιγραφή και Ειδική επικόλληση/Αντιμετάθεση.
2) καταγράφοντας τα βήματα του 1 σε μια μακροεντολή ώστε να να την εκτελείς κάθε φορά, ή
3) Εναλλακτικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις το συνημμένο που το κάνει με συναρτήσεις και όχι VBA.

Πες μας αν έγινε και τι έκανες.
Θανάσης

admin 11-01-11 23:29

Θανάση καλησπέρα! Καλή χρονιά!
Είναι δικό μου το λάθος.
Μετέφερα το μήνυμα του Μίλτου αλλά δεν πρόσεξα την περιγραφή του Μίλτου και έδωσα τον τίτλο αυτό.
Θα το αλλάξω αμέσως.

Τάσος

Miltos100 12-01-11 15:52

Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας...

Menelaos 04-05-22 12:48

Εχω στείλει από 6/4/22 το παρακάτω μήνυμα στο admin@ms-office.gr και παρά τις υπενθυμίσεις δεν έχω λάβει καμμία απάντηση.

Επιχειρώ να ανοίξω "Νέο Θέμα", αλλά δεν μου επιτρέπει !
Θα μπορούσατε να ελέγξετε το λογαριασμό μου ή/και να με καθοδηγήσετε γαι το τι πρέπει να κάνω ?

Επίσης παλαιότερα λάμβανα ειδοποίηση στο ηλ. ταχυδρομείο μου [e-mail] όταν ένα μέλος απαντούσε σε ερώτημά μου. Εδώ και πολύ καιρό, η αποστολή έχει διακοπεί [οπότε πρέπει να μπαινο-βγαίνω στο φόρουμ συνεχώς για να ελέγχω]. Μπορεί να αποκατασταθεί η αποστολή μηνύματος [όπως αρχικά] ?

Ευχαριστώ για την προσοχή σας, αλλά και τη βοήθεια που έχω λάβει από τα μέλη.

Τι συμβαίναι ? Γιατί με αγνοείτε ?

Εν τω μεταξύ δεν μου εμφανίζονται πλέον ούτε τα θέματα που παρακολουθώ !

Συμβαίνει κάτι με τον λογαρισμό μου ?

Η ώρα είναι 02:47.

Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.

Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.2