![]() |
Συναρτησεις IF & AND 1 Συνημμένο(α) Καλημέρα Εχω ενα αρχείο που με παιδευει απο χθες το βράδυ και έχω βραχυκυκλώσει λίγο:hammer-smilies-0004 Θα ήθελα να με βοηθήσετε λίγο για να ξεκολλήσω :wall: Χρησιμοποιω την IF μαζί με την AND Στην μία στήλη δουλευει κανονικά και στην άλλη δεν δουλευει και δεν μπορώ να καταλάβω τι κάνω λάθος :crazy2: Δείτε το συννημένο για να καταλάβετε τι εννοώ Ευχαριστώ |
Μάνο καλημέρα! =IF((AND(A2=1;B2>1)=TRUE);" ";3) Το =TRUE μπορείς να το παραλείψεις. Πάμε σρο κομμάτι που μας ενδιαφέρει: AND(A2=1;B2>1) Θα επιστρέψει True αν ή τιμή του A2 είναι 1 και η τιμή του B2 εινει μεγαλύτερη από 1. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα επιστρέψει False. Στο παράδειγμα σου, η τιμή του A2 είναι διαφορετική (κενό) απ αυτή που έχεις ορίσει στον τύπο με αποτέλεσμα να σου επιστρέφει False. Σ εξυπηρετεί αν βάλεις τον τύπο έτσι; =IF((AND(A2<>1;B2<2));3;" ") Φιλικά Τάσος |
Φίλε Μανώλη δεν είναι σαφές το ζητούμενο σου. :wall: Στον προγραμματισμό το "κενό" είναι "κενό" και όχι 1. Το κενό έχει την μικρότερη δυνατή τιμή δηλαδή είναι μικρότερο του " " (διάστημα) αλλά και του 1 Άρα το A=1 είναι αληθές για όλες τις γραμμές του παραδείγματός σου εκτός της πρώτης και το Β>1 είναι ψευδές για τις γραμμές 3 και 4 αφού το "κενό" δεν είναι μεγαλύτερο του 1 Για γράψε μας σε απλά ελληνικά τι ζητάς ακριβώς Σε ποιες γραμμές πρέπει να εμφανίζεται το "3":023: Αν αυτό που θέλεις για το παράδειγμα που ανέβασες το 3 να εμφανίζεται μόνο για τις γραμμές 1 και 2 τότε χρησιμοποίησε =IF(OR(A1=1;B1>1);3;" ") πολύ συχνά μπερδεύουμε τις AND και OR Τα λέμε Θανάσης |
1 Συνημμένο(α) Καλησπέρα Στην δουλειά μου κάνουμε υπερωρίες (ακόμα!?!?!?!?!?!? :icon_hihi:) Συμπληρώνουμε μία κατάσταση την οποία την στέλνουμε για έγκριση . Για να μην την γράφουμε στο χέρι έκανα την απόπειρα να φτιάξω αυτό το αρχείο. Ο χρήστης συμπληρώνει τις στήλες Α & Β και τα υπόλοιπα στοιχεία έρχονται μόνα τους (ονομα , χώρος εργασίας , ειδος εργασίας κλπ) Αναλυτικά (σε απλά ελληνικά πιστεύω :whistle: ) είναι στο συνημμένο Ευχαριστώ |
1 Συνημμένο(α) Καλησπέρα σε όλους. Μανώλη σου στέλνω ένα συνημμένο, ελπίζω να είναι αυτό που θέλεις. Στην ουσία χρησιμοποίησα αυτό που σου είπε ο Τάσος μόνο που πρόσθεσα άλλη μία if. Φιλικά, Μάρω |
Μανώλη αν κατάλαβα καλά C2=IF(AND(B2<>"";A2<>1);3;" ") D2=IF(AND(A2=1;B2>1);3;" ") Σωστά ; για Α=1 και Β κενό που δεν αναφέρεις υποθέτω C κενό και D κενό Θανάσης |
Καλημέρα Σας ευχαριστώ ολους για τις λύσεις που μου δώσατε. Ολες δουλεύουν μια χαρά.:icon_hihi: Με εκτίμηση Μανώλης |
| Η ώρα είναι 18:56. |
Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.