![]() |
Μερικά Αθροισματα 1 Συνημμένο(α) Καλημέρα σε όλες και όλους , τους αγαπητούς συνοδοιπόρους σε αυτό το φόρουμ:dft009: Έχω ένα αρχείο στο οποίο χρησιμοποιώ την επιλογή “Μερικά Αθροίσματα” Επειδή θέλω να διευκολύνω αυτούς που θα το διαβάσουν τυπωμένο προσπαθώ τα σύνολα να είναι γραμμένα με διαφορετικό τρόπο ( με έντονα και διαφορετικό χρώμα ) Η στήλη Β μετράει το πλήθος των κωδικών και οι στήλες Ε & G το άθροισμα των ποσοτήτων και των αξιών αντίστοιχα Στο αρχείο στο φύλλο1 είναι το αποτέλεσμα που παίρνω και στο φύλλο2 είναι πως θα ήθελα να είναι Ευχαριστώ |
2 Συνημμένο(α) Μανώλη, Ξεκινώντας από τα δεδομένα σου εφαρμόζεις Μερικά αθροίσματα για τις στήλες ΚΩΔΙΚΟΣ ΠΟΣΟΤΗΤΑ και ΑΞΙΑ Επιλέγεις ολόκληρη την στήλη Β (ΚΩΔΙΚΟΣ) και κάνεις Επεξεργασία/Αντικατάσταση (Edit/Replace) του "(9" (χωρίς εισαγωγικά) με το "(3" (πάλι χωρίς εισαγωγικά) Σημ.: το 9 σημαίνει άθροισμα ενώ το 3 πλήθος για την συνάρτηση SUBTOTAL Προσοχή να έχεις επιλέξει Τύπους στην αντικατάσταση όπως στην συνημμένη εικόνα: Συνημμένο Αρχείο 819 Για την μορφοποίηση κλείνεις τις ανοιγμένες ομαδοποιήσεις και με Επεξεργασία/Μετάβαση/Ειδικά (Edit/GoTo/Special) επιλέγεις "Εμφανή κελιά μόνον" (Visible cells only) και εφαρμόζεις την μορφοποίηση που θέλεις. Συνημμένο Αρχείο 820 Μήπως έγινε; Θανάσης ΥΓ. Για την αλλαγή των κελιών να γράφουν μόνο την λέξη ΣΥΝΟΛΟ, μπορεί να γίνει πάλι μέσω της επιλογής των εμφανών μόνο κελιών. |
Θανάση μου :thanks: Ακολούθησα τις οδηγίες σου και έγινε το ζητούμενο :lolol: Φιλικά Μανώλης |
| Η ώρα είναι 01:04. |
Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.