![]() |
Έλεγχος ονόματος ενός φύλλου σε 850 αρχεία Excel! Καλησπέρα στην παρέα! Το πρόβλημα μου είναι μάλλον δύσκολο... Θέλω να δημιουργήσω μια λίστα που να περιέχει το όνομα εκείνων των αρχείων που περιέχουν το φύλλο με όνομα "Term_XXE". Τα αρχεία αυτά βρίσκονται στο φάκελο "H:\DATA" και είναι περίπου 850!! Θα ήθελα επίσης αν γίνεται να δημιουργήσω Hyperlink για τα αρχεία της λίστας αυτής. Έχω ήδη δοκιμάσει με VBA να ανοίγω τα αρχεία και να ελέγχω αν υπάρχει το φύλλο "Term_XXE" αλλά είναι αρκετά χρονοβόρο και επίσης δεν λειτουργεί όταν τα αρχεία είναι κλειδωμένα με διαφορετικό κωδικό για κάθε αρχείο! Έχετε καμιά ιδέα; Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Χάρης |
Καλησπέρα σε όλους! Αγαπητέ Χάρη, αν δεν υπήρχαν τα κλειδωμένα αρχεία που ανέφερες θα σου πρότεινα τον παρακάτω κώδικα: Κώδικας: Sub CheckSheetInXLFiles_xl4Macro()Κώδικας: Option ExplicitΚαι στις δύο περιπτώσεις η αναζήτηση θα γίνει χωρίς να ανοιχτούν τα αρχεία Excel. Όσο για τα Hyperlink, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το συμβάν BeforeDoubleClick() στη λειτουργική μονάδα του φύλλου που θα περιέχει τη λίστα με τα ονόματα των αρχείων: Κώδικας: Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)Καλή συνέχεια! Τάσος |
Καλησπέρα στην παρέα! Τελικά, δεν υπάρχει περίπτωση σ αυτό το φόρουμ να μείνει κάποια ερώτηση αναπάντητη! Τάσο, μου έλυσες τα χέρια! :thumbup1: Χρησιμοποίησα και τους 2 κώδικες που μου υπέδειξες. Τον πρώτο CheckSheetInXLFiles_xl4Macro() για τα μη προστατευμένα αρχεία (από το όνομα τους μπόρεσα να τα διαχωρήσω) και τον δεύτερο CheckSheetInXLFiles() για τα προστατευμένα! Χρησιμοποίησα και το Worksheet_BeforeDoubleClick() κι έτσι με διπλό κλικ στο κελί μου ανοίγει το αντίστοιχο αρχείο. Να είσαι καλά! Σε υπέρευχαριστώ! Με εκτίμησηΧάρης |
| Η ώρα είναι 09:52. |
Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.