Forum

Forum (https://www.ms-office.gr/forum/)
-   Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις (https://www.ms-office.gr/forum/excel-erotiseis-apantiseis/)
-   -   [VBA] Χρονομέτρηση αθλητών (https://www.ms-office.gr/forum/excel-erotiseis-apantiseis/6605-xronometrisi-athliton.html)

pitpe11 16-01-25 12:44

Χρονομέτρηση αθλητών

1 Συνημμένο(α)
Είναι η πρώτη φορά που απευθύνομαι σε εσάς.
Φτιάχνω ένα αρχείο Excel με VB για να κάνω κάποιες χρονομετρήσεις.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω το forum που μου έλυσε αρκετές απορίες. Δεν είμαι κάποιος ειδικός και ακόμα μαθαίνω.
Για αυτόν τον λόγο απευθύνομαι σε εσάς, μήπως βρω κάποια λύση.

Το αρχείο Excel έχει δύο προβλήματα (έχει πολλά περισσότερα, αλλά αυτά τα δύο πρέπει να λύσω):

Όταν πηγαίνω σε ένα κελί για να γράψω κάτι, ο χρόνος (ως απεικόνιση) παγώνει και πρέπει να το λύσω με κάποιον τρόπο.
Το επόμενο που θέλω είναι όταν να γράφω έναν αριθμό στη στήλη P2, P3, P4 κ.ο.κ. (Αρ. Αθλητή) να πατάω Enter, και να κάνει αυτό που κάνει και το κουμπί "Lap".
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

ChrisGT7 16-01-25 12:54

Καλησπέρα Πάνο,

Είναι ευχάριστο που έχεις λύσει αρκετές απορίες σου μέσα από την κοινότητά μας!

Για τον αριθμό του αθλητή, κάνε μια δοκιμή στον παρακάτω κώδικα αν σε βοηθήσει κάπως:
Κώδικας:

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
    If Intersect(Target, [P:P]) Is Nothing Then Exit Sub
    'Εδώ γράφεις το όνομα της υπορουτίνας ή τον αντίστοιχο κώδικα
End Sub

Για το πάγωμα του χρόνου όμως, θα πρέπει να ανεβάσεις ένα υπόδειγμα του αρχείου για να μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε περισσότερο.

Επεξεργασία: Φαίνεται γράφαμε μαζί και μετά είδα το αρχείο που ανέβασες. Θα το επεξεργαστώ τότε και θα σε ενημερώσω.

ChrisGT7 17-01-25 07:13

1 Συνημμένο(α)
Καλημέρα Πάνο,

Μιλώντας χθες με το διαχειριστή Tasos (ο οποίος έφτιαξε και τη συνημμένη πρόταση), δυστυχώς δεν υπάρχει τρόπος να γράφεις σε κάποιο κελί και ταυτόχρονα να συνεχίζεται η χρονομέτρηση σε άλλο κελί.

Αυτό γιατί είναι αδύνατο στο Excel να επεξεργάζονται ταυτόχρονα πάνω από ένα κελιά, όπως ακριβώς γίνεται στο αρχείο σου.

Επομένως, η πρόταση του Τάσου είναι η χρήση φόρμας (userform) ως αναδυόμενο παράθυρο. Πατώντας το ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΟ και στη συνέχεια Start, ξεκινάει η χρονομέτρηση επιτρέποντάς σου να μπορείς να επεξεργαστείς οποιοδήποτε κελί χωρίς πρόβλημα. Η καθυστέρηση τικ αλλάζει τη διάρκεια του χρονόμετρου όσο μεγαλύτερη είναι.

Απλά εσύ τώρα θα πρέπει να τροποποιήσεις ανάλογα το αρχείο σου έτσι ώστε τα δεδομένα του χρόνου να τα αντλείς από την ετικέτα Label1, όπου εμφανιζόνται εκεί τα δευτερόλεπτα, όπως γίνεται στο C2.

Για οποιαδήποτε άλλη βοήθεια ή απορία, μας ενημερώνεις ανάλογα.

pitpe11 17-01-25 10:40

1 Συνημμένο(α)
Καλημέρα στην κοινότητα,
Ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση.
Ευχαριστώ τον Χρήστο για το ενδιαφέρον που έδειξε, καθώς και τον Τάσο για την πρόταση.
Με τη χρήση της φόρμας έλυσα και τα δύο προβλήματα.
Την προσάρμοσα στα δικά μου δεδομένα και μοιράζομαι ό,τι έχω κάνει μέχρι τώρα.

Η ώρα είναι 16:02.

Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.

Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.2