ms-office.gr > Forum > Microsoft Excel > Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > [Excel07] Καταχώρηση δεδομένων από λίστες

Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ.

Απάντηση στο θέμα

 

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
  #11  
Παλιά 15-05-24, 21:28
Το avatar του χρήστη ChrisGT7
Super Moderator
Όνομα: Χρήστος Ζώρζος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2016
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική
 
Εγγραφή: 20-09-2013
Περιοχή: Κοντά σε ηφαίστειο...
Μηνύματα: 849
Προεπιλογή

Καλησπέρα Νίκο,

Είναι αρκετά δύσκολο κάθε φορά που γράφεις έναν Α/Α να ελέγχει αν είναι η 15η ή τελευταία ημέρα του μήνα. Σκέψου πως μπορεί να μη δοθούν διαδοχικές ημερομηνίες ή όπως στο παράδειγμά σου, από την 14/01/2024 πας στην 16/01/2024 και ενδιάμεσα παρεμβάλεται το υποσύνολο του 15ημέρου.

Προτείνω την εξής διαδικασία:
- Δημιουργία δύο κουμπιών (ένα για 15 και ένα για τέλος μήνα) και ένα πλαίσιο αναδυόμενης λίστας μήνα (combo box).
- Θα επιλέγεις το μήνα από το πλαίσιο και θα πατάς το κουμπί του 15ημέρου και θα παρεμβάλονται τα υποσύνολα του πρώτου 15ημέρου του μήνα που επέλεξες.
- Όμοια, όταν θέλεις να παρεμβάλεις τα σύνολα μήνα, θα επιλέγεις το μήνα από το πλαίσιο και θα πατάς το κουμπί του τέλους μήνα ώστε να εμφανιστούν τα υποσύνολα του δεύτερου 15ημέρου μαζί με τα σύνολα όλου του μήνα.

Θα σε βόλευε κάπως έτσι;

Τι πρόβλημα υπάρχει στον ορισμό της περιοχής εκτύπωσης; Δεν παρατηρώ κάτι το περίεργο. Κάθε φορά που προστίθεται νέα ΔΕΔΚ, η περιοχή εκτύπωσης ξεκινάει από το Β1 μέχρι το τελευταίο σύνολο.
__________________
Your Curiosity Will Be The Death of You!
Απάντηση με παράθεση
  #12  
Παλιά 15-05-24, 21:43
Όνομα: Νίκος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007, Ms-Office 2016
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική
 
Εγγραφή: 09-03-2023
Μηνύματα: 69
Προεπιλογή

Καλησπερα Χρήστο. Φυσικά και θα βόλευε ο τρόπος που σκέφτεσαι.
Για την περιοχή εκτύπωσης που έγραψα, όταν εισάγω αρκετά δεδομένα και δημιουργούνται περισσότερες από μια σελίδες εκτύπωσης, η σελίδα πιθανόν να σταματάει οπουδήποτε, χωρίς να είναι απαραίτητα η τελευταία σειρά με τα σύνολα. Βέβαια όπως προείπα, αυτό δεν με ενοχλει.
Σε ευχαριστω.
Απάντηση με παράθεση
  #13  
Παλιά 16-05-24, 10:47
Το avatar του χρήστη ChrisGT7
Super Moderator
Όνομα: Χρήστος Ζώρζος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2016
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική
 
Εγγραφή: 20-09-2013
Περιοχή: Κοντά σε ηφαίστειο...
Μηνύματα: 849
Προεπιλογή

Καλησπέρα Νίκο,

Δοκίμασε την πρότασή μου αν σε βολεύει μ' αυτόν τον τρόπο.

Τελικά δέσμευσα κελιά για τα 15ήμερα και το μήνα που θέλεις να βλέπεις τα σύνολα.

Το έτος του μήνα θα το πάρει από τον Α/Α, δηλαδή αν ο Α/Α είναι εντός 2023, τότε θα έχεις τα σύνολα εκείνου του μήνα και του έτους.

Με την ΑΠΑΛΟΙΦΗ καθαρίζεται όλο το ημερολόγιο ύστερα από ερώτηση.

Αν κατά λάθος πατήσεις τα ΣΥΝΟΛΑ, διαγράφεις με το χέρι τα σύνολα και επαναφέρεις το χρώμα γραμματοσειράς στα κελιά στο αυτόματο από κόκκινο που έγιναν.
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xlsm ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΚΙΝΗΣΗΣ.xlsm (256,5 KB, 11 εμφανίσεις)
__________________
Your Curiosity Will Be The Death of You!
Απάντηση με παράθεση
  #14  
Παλιά 16-05-24, 21:31
Όνομα: Νίκος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007, Ms-Office 2016
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική
 
Εγγραφή: 09-03-2023
Μηνύματα: 69
Προεπιλογή

Χρήστο καλησπέρα. Προσάρμοσα τον κώδικά σου στο βιβλίο μου. Μέχρι στιγμής δεν έχω συναντήσει κάποιο εμπόδιο, παρά μόνο το παρακάτω, αλλά νομίζω πως κατάφερα να το διορθώσω,
Κώδικας:
Option Explicit
Dim I As Long, R As Long, A As Long
Dim X As Long, Y As Long, Z As Long, Sht As Worksheet

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)

    If Intersect(Target, [Y3]) Is Nothing Then Exit Sub

Dim Ltr As Double, Km As Double
...
Στο τελευταίο συνημμένο σου έχεις και τα κόκκινα πριν το

Κώδικας:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
και σε κάθε επόμενη εισαγωγή Α/Α, στα σύνολα πρόσθετε και της προηγούμενης ημέρας.
τα κατέβασα εκεί που τα έχω κοκκινισμένα τώρα και νομίζω πως λειτουργεί όπως πριν.
Δεν ξέρω αν έκανα καλά αλλά δεν βλέπω να επηρεάζεται κάτι άλλο. Μέχρι στιγμής βλέπω πως αθροίζει σωστά

Σε υπέρ ευχαριστώ για την προσπάθεια που κατέβαλες και το ολοκλήρωσες και αυτό, αν και έχω την εντύπωση ότι σε ταλαιπώρησα περισσότερο από ότι ήταν στην αρχή
Απάντηση με παράθεση
  #15  
Παλιά 16-05-24, 23:45
Το avatar του χρήστη ChrisGT7
Super Moderator
Όνομα: Χρήστος Ζώρζος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2016
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική
 
Εγγραφή: 20-09-2013
Περιοχή: Κοντά σε ηφαίστειο...
Μηνύματα: 849
Προεπιλογή

Ουπς ναι! Δεν το πρόσεξα πως τα αθροίσματα της ημέρας δε μηδενίζονται...

Έχοντας έξω από την υπορουτίνα τις μεταβλητές, δε μηδενίζονται, κρατάνε το προηγούμενο άθροισμα και πάντα θα αυξάνονται. Ένας άλλος τρόπος ήταν να μηδενίζονται οι δύο αυτές μεταβλητές μέσα στην υπορουτίνα, αν οι δηλώσεις τους έμεναν εκτός αυτής.

Όπως και να έχει, αφού λειτουργεί και αποδίδει το αποτέλεσμα που χρειάζεσαι, μια χαρά!
__________________
Your Curiosity Will Be The Death of You!
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Αυτοματη ταξινομηση δεδομένων και καταχωρηση σε πίνακα γιώργοςΚ Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 2 06-05-20 16:47
[ Φόρμες ] Καταχώρηση δεδομένων μέσω Φόρμα Πίνακας giannisp Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 0 28-11-18 20:53
Καταχώρηση δεδομένων σε φόρμα, από άλλη φόρμα που εμφανίζεται με cmd_button alladin78s Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 2 14-02-12 09:08
[Excel07] Καταχώρηση δεδομένων και μεταφορά τους σε άλλο φύλλο. lefteris1973 Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 7 18-01-12 13:20
vba Λίστες Giorgos Visual Basic for Applications (VBA) 2 21-04-10 09:16


Η ώρα είναι 14:12.