Forum

Forum (https://www.ms-office.gr/forum/)
-   Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις (https://www.ms-office.gr/forum/excel-erotiseis-apantiseis/)
-   -   [Μορφοποίηση] ΜΟΡΦΟΠΟΙΗΣΗ ΜΟΝΟ ΚΕΛΙΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΟΣΟΣΤΟ (https://www.ms-office.gr/forum/excel-erotiseis-apantiseis/6464-morfopoihsh-mono-kelion-poy-exoyn-pososto.html)

smasak 07-04-24 14:04

ΜΟΡΦΟΠΟΙΗΣΗ ΜΟΝΟ ΚΕΛΙΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΟΣΟΣΤΟ

1 Συνημμένο(α)
Καλησπέρα σας, στο παράδειγμα που επισυνάπτω στο Α/Α 1 φέρνω τα 5 καλύτερα αποτελέσματα τα οποία από την μορφοποίηση τα μαρκάρω με κόκκινο.
Στο Α/Α 2 έχω και αριθμούς και ποσοστά. Φέρνω στο σύνολο ΜΟΝΟ τα 5 καλύτερα αποτελέσματα ΜΕ ΠΟΣΟΣΤΑ.
Το ερώτημα είναι πως μπορώ να μορφοποιήσω πχ με πράσινο μόνο αυτά που επιλέχθησαν ως τα 5 καλύτερα ποσοστά;

ChrisGT7 07-04-24 18:08

1 Συνημμένο(α)
Καλησπέρα Σάκη,

Δες μια απλή πρόταση στο συνημμένο αρχείο.

Χρησιμοποιώ τις βοηθητικές γραμμές 8 και 9 για να βρω τα πέντε μεγαλύτερα ποσοστά. Δηλαδή:

Στο C8 βάζω τον τύπο: =C7, μαρκάρω B8:C8 και τραβάω δεξιά μέχρι το τέλος του εύρος που υπάρχουν ποσοστά. Έτσι φιλτράρω μόνο τα ποσοστά.

Στο C9 βάζω τον τύπο-πίνακα: =IF(SUM(--(C8=LARGE($B$8:$O$8;{1;2;3;4;5})));1;0) και όμοια αντιγράφω προς τα δεξιά. Λογικά θα προκύψουν πέντε άσσοι που δηλώνουν τα πέντε μεγαλύτερα ποσοστά.

Τέλος, τροποποίησα τη μορφοποίησή σου με το πράσινα για να χρωτιστούν στη γραμμή 7 τα αντίστοχα ποσοστά.

smasak 07-04-24 19:03

Χρήστο καλησπέρα, δυστυχώς δεν έχω το περιθώριο να δημιουργήσω και άλλες γραμμές από κάτω.
Αυτό που ανέβασα είναι ένα sample με μια γραμμή. Στο προγραμματάκι υπάρχουν πολλές συνεχόμενες γραμμές.

ChrisGT7 07-04-24 20:30

Η ίδια λογική θα μπορούσε να γίνει και σε διπλανές στήλες (28 στο σύνολο).

Υπάρχει περιθώριο να δεσμεύσεις τόσες διπλανές στήλες;

Αλλιώς αν μπορείς, ανέβασε ένα δείγμα να δω πως θα μπορούσε να γίνει με κώδικα.

Στη μορφοποίηση υπό όρους δε λειτουργούν οι τύποι-πίνακα, όπως αυτός με τη LARGE που έχεις.

smasak 07-04-24 20:40

1 Συνημμένο(α)
Oχι δεν έχω περιθώριο για δέσμευση στηλών γιατί υπάρχουν άλλα δεδομένα.
Δες στο συννημένο image ποια είναι η μορφή.

ChrisGT7 07-04-24 20:46

Δεν το έθεσα σωστά..

Λέγοντας διπλανές εννοώ οι 28 στήλες θα μπορούσαν να ξεκινάνε από την π.χ. 100η στήλη.

Ποια στήλη είναι τέρμα δεξιά που τελειώνουν τα δεδομένα σου; Μετά από αυτή θα μπορούσαμε να δεσμεύσουμε τις 28 στήλες.

Μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο;

smasak 07-04-24 21:03

Α οκ. Από την BL και μετά

ChrisGT7 07-04-24 21:07

1 Συνημμένο(α)
Για δες αν σε καλύπτει το συνημμένο αρχείο.

smasak 07-04-24 22:42

1 Συνημμένο(α)
Χρήστο ευχαριστώ για τον χρόνο σου. Προσπαθώ να το προσαρμόσω στο δικό μου και για κάποιο λόγο που δεν μπορώ να βρω μου βγάζει λάθη στο 0 και 1.
Θα το παλέψω. Αν πάλι υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος το κοιτάμε.

ChrisGT7 07-04-24 22:54

Σημείωσε πως οι συναρτήσεις για τα 0 και 1 είναι συναρτήσεις-πίνακα. Για να λειτουργήσουν σωστά θα πρέπει να πατήσεις Ctrl+Shift+Enter και όχι μόνο Enter.

Θα δοκιμάσω και με κώδικα πάντως να δω τι μπορώ να κάνω.

Η ώρα είναι 10:10.

Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.

Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.2