![]() |
ΜΟΡΦΟΠΟΙΗΣΗ ΜΟΝΟ ΚΕΛΙΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΟΣΟΣΤΟ 1 Συνημμένο(α) Καλησπέρα σας, στο παράδειγμα που επισυνάπτω στο Α/Α 1 φέρνω τα 5 καλύτερα αποτελέσματα τα οποία από την μορφοποίηση τα μαρκάρω με κόκκινο. Στο Α/Α 2 έχω και αριθμούς και ποσοστά. Φέρνω στο σύνολο ΜΟΝΟ τα 5 καλύτερα αποτελέσματα ΜΕ ΠΟΣΟΣΤΑ. Το ερώτημα είναι πως μπορώ να μορφοποιήσω πχ με πράσινο μόνο αυτά που επιλέχθησαν ως τα 5 καλύτερα ποσοστά; |
1 Συνημμένο(α) Καλησπέρα Σάκη, Δες μια απλή πρόταση στο συνημμένο αρχείο. Χρησιμοποιώ τις βοηθητικές γραμμές 8 και 9 για να βρω τα πέντε μεγαλύτερα ποσοστά. Δηλαδή: Στο C8 βάζω τον τύπο: =C7, μαρκάρω B8:C8 και τραβάω δεξιά μέχρι το τέλος του εύρος που υπάρχουν ποσοστά. Έτσι φιλτράρω μόνο τα ποσοστά. Στο C9 βάζω τον τύπο-πίνακα: =IF(SUM(--(C8=LARGE($B$8:$O$8;{1;2;3;4;5})));1;0) και όμοια αντιγράφω προς τα δεξιά. Λογικά θα προκύψουν πέντε άσσοι που δηλώνουν τα πέντε μεγαλύτερα ποσοστά. Τέλος, τροποποίησα τη μορφοποίησή σου με το πράσινα για να χρωτιστούν στη γραμμή 7 τα αντίστοχα ποσοστά. |
Χρήστο καλησπέρα, δυστυχώς δεν έχω το περιθώριο να δημιουργήσω και άλλες γραμμές από κάτω. Αυτό που ανέβασα είναι ένα sample με μια γραμμή. Στο προγραμματάκι υπάρχουν πολλές συνεχόμενες γραμμές. |
Η ίδια λογική θα μπορούσε να γίνει και σε διπλανές στήλες (28 στο σύνολο). Υπάρχει περιθώριο να δεσμεύσεις τόσες διπλανές στήλες; Αλλιώς αν μπορείς, ανέβασε ένα δείγμα να δω πως θα μπορούσε να γίνει με κώδικα. Στη μορφοποίηση υπό όρους δε λειτουργούν οι τύποι-πίνακα, όπως αυτός με τη LARGE που έχεις. |
1 Συνημμένο(α) Oχι δεν έχω περιθώριο για δέσμευση στηλών γιατί υπάρχουν άλλα δεδομένα. Δες στο συννημένο image ποια είναι η μορφή. |
Δεν το έθεσα σωστά.. Λέγοντας διπλανές εννοώ οι 28 στήλες θα μπορούσαν να ξεκινάνε από την π.χ. 100η στήλη. Ποια στήλη είναι τέρμα δεξιά που τελειώνουν τα δεδομένα σου; Μετά από αυτή θα μπορούσαμε να δεσμεύσουμε τις 28 στήλες. Μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο; |
Α οκ. Από την BL και μετά |
1 Συνημμένο(α) Για δες αν σε καλύπτει το συνημμένο αρχείο. |
1 Συνημμένο(α) Χρήστο ευχαριστώ για τον χρόνο σου. Προσπαθώ να το προσαρμόσω στο δικό μου και για κάποιο λόγο που δεν μπορώ να βρω μου βγάζει λάθη στο 0 και 1. Θα το παλέψω. Αν πάλι υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος το κοιτάμε. |
Σημείωσε πως οι συναρτήσεις για τα 0 και 1 είναι συναρτήσεις-πίνακα. Για να λειτουργήσουν σωστά θα πρέπει να πατήσεις Ctrl+Shift+Enter και όχι μόνο Enter. Θα δοκιμάσω και με κώδικα πάντως να δω τι μπορώ να κάνω. |
| Η ώρα είναι 10:10. |
Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.