![]() |
αποτύπωση ωρών προσέλευσης και αποχώρησης Κυρίες, Κύριοι, καλημέρα σας !! Προσπαθώ να δημιουργήσω ένα αρχείο παρουσίας για εργαζόμενους, σύμφωνα με το οποίο θα αποτυπώνεται ως ώρα προσέλευσης, η ώρα του συστήματος του υπολογιστού στα κελιά της στήλης c, μόλις στο προηγούμενο κελί της ιδίας σειράς (b) πληκτρολογείται ο αριθμός 1, ή οτιδήποτε άλλο. Το ίδιο επιθυμώ να γίνεται και κατά την ώρα αποχώρησης στο κελί e της ιδίας σειράς, αφού στο προηγούμενο κελί d πληκτρολογηθεί ο αριθμός 1 ή οτιδήπουε άλλο. Για να επιτύχω την σκέψη μου στα κελιά των στηλών c & e καταχώρησα την συνάρτηση =IF(B6=1;NOW();""). & =IF(D6=1;NOW();"") Δυστυχώς, διαπιστώνω ότι οι ώρες συνεχώς μεταβάλλονται κάθε φορά που προβαίνω σε κάποια άλλη καταχώρηση σε ιποιοδήποτε άλλο κελί. Πως είναι δυνατόν να παραμένουν στάσιμες οι αρχικές ώρες που εμφανίζονται και να μην μεταβάλλονται;;;;;; A B C D E Ώ ρ ε ς Προσέλευσης Αποχώρησης 1/1/2024 1 8:18 1 8:18 2/1/2024 1 8:18 3/1/2024 |
1 Συνημμένο(α) Καλησπέρα Γιάννη, Δοκίμασε το συνημμένο αρχείο αν καλύπτει τις ανάγκες σου. Περιέχει μακροεντολές, οπότε πρέπει να είναι ενεεργοποιημένες για να λειτουργήσει ο κώδικας. Οι στήλες Π και Α δέχονται ως τιμή a. Μόλις επιλεγεί το a, τότε εισάγεται η τρέχουσα ώρα στην Προσέλευση και Αποχώρηση αντίστοιχα. Στη Διάρκεια υπολογίζεται η διάρκεια του ωραρίου. Χρησιμοποίησα a κυρίως για καλύτερη εμφάνιση, το οποίο μπορεί να αλλάξει σε οποιαδήποτε τιμή, αν χρειαστεί. |
Ευχές και ευχαριστίες Καλημέρα Χρήστο, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ για την ημέρα, αλλά και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ για την γιορτή σου!! Ευχαριστώ για την λύση του προβλήματός μου. Δυστυχώς δεν κατέχω την σύνταξη εντολών της VBA.Το μόνο που γνωρίζω είναι η καταγραφή μακροεντολής. Μπορείς να μου συστήσεις κάποιο site ή σημειώσεις σχετικά με την σύνταξη των εντολών VBA, φυσικά για αρχαρίους;;;;;. Μεγάλη υπόθεση για εμένα, να λύσεις το πρόβλημα μέσα σε 9 σειρές εντολών. Μακάρι να καταλάβαινα το σκεπτικό της σύνταξης των εντολών. Γιατί έχεις ενεργοποιημένο το απλό φίλτρο;;;; Αλλιώς δεν θα δούλευε η μακροεντολή σου;;;; Πως χρωμάτισες τα τικ (πράσινα και κόκκινα) όταν επιλέγω το a;;;;;;; Καλή συνέχεια και ευχές στην οικογένειά σου !! |
Καλημέρα και καλά Χριστούγεννα με ευτυχία και χαρά Γιάννη, Σ' ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου! Για να μπορέσεις να κατανοήσεις τα πρώτα βήματα στη VBA, καλό θα ήταν να έχεις κάποιες βασικές έννοιες περί προγραμματισμού. Κατά τη γνώμη μου, η καλύτερη μέθοδος, και όχι μόνο για τη VBA, είναι η διδασκαλία μέσω παραδειγμάτων, οπότε το YouTube είναι αρκετά αποτελεσματική επιλογή σ' αυτό το κομμάτι. Για αρχή μπορείς να δεις μερικά videos σ' αυτό το σύνδεσμο. Η περιοχή είναι μορφής πίνακα, οπότε στους πίνακες είναι ενεργοποιημένο εξ' ορισμού. Δεν επηρεάζει τις μακροεντολές, οπότε μπορείς να το ενεργοποιείς/απενεργοποιείς αν δε βολεύει. Οι στήλες Π και Α είναι χρωματισμένες με πράσινο και κόκκινο χρώματα αντίστοιχα χωρίς μορφοποίηση υπό όρους, όπως ακριβώς χρωματίζεις ένα απλό κελί. |
Φίλε Χρήστο, Ευχαριστώ για τις ευχές σου αλλά και για τον σύνδεσμό τον οποίον ήδη προσέθεσα στους σελιδοδείκτες μου. Θα ξεκινήσω να τον χρησιμοποιώ και βλέποντας και κάνοντας.......... Κάποιες ερωτήσεις μου μπορεί να φαίνονται παιδαριώδεις, αλλά έτσι μαθαίνω. |
| Η ώρα είναι 20:49. |
Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.