![]() |
ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ 1 Συνημμένο(α) Καλημέρα σε όλους Έχω 6 στήλες στο Excel, A-F, όπου εμπεριέχονται διάφορα δεδομένα. Οι 3 στήλες περιέχουν κείμενο και οι άλλες τρεις αριθμούς. Ψάχνω έναν τρόπο (όχι με προγραμματισμό), να κάνω ταξινόμηση με βάση τον μικρότερο αριθμό, από τις τρεις στήλες. Δηλαδή να βρίσκει τον μικρότερο αριθμό από τις τρεις στήλες, να παίρνει όλη την γραμμή αυτού του αριθμού και να την βάζει πρώτη, μετά να ψάχνει τον αμέσως μικρότερο αριθμό από τις υπόλοιπες στήλες και να αντιγράφει όλη τη σειρά στη δεύτερη γραμμή κλπ. Ανεβάζω παράδειγμα. Ευχαριστώ. |
Καλημέρα Γιώργο, Θα χρειαστείς μια βοηθητική στήλη που θα υπολογίζει ανά γραμμή το μικρότερο αριθμό από τις τρεις στήλες. Στο κελί G3 γράψε τον τύπο =MIN(B3;D3;F3) και σύρε τον και στα παρακάτω κελιά της G. Τέλος, ταξινόμησε τα δεδομένα σου ως προς τη στήλη G. |
Ευχαριστώ Χρήστο αλλά επειδή ο πίνακας είναι δυναμικός, ψάχνω έναν αυτόματο τρόπο, για να μην κάνω ταξινόμηση κάθε φορά. Ευχαριστώ. |
Γιώργο, Τότε θεωρώ πως η μόνη λύση είναι μέσω προγραμματισμού με τη βοήθεια κουμπιού. |
Τότε ας το κάνουμε έτσι αν και όποτε μπορείς. Ευχαριστώ Χρήστο |
1 Συνημμένο(α) Καλησπέρα Γιώργο, Ελπίζω το συνημμένο αρχείο να σε καλύπτει. |
Είναι ότι πρέπει γι αυτό που θέλω. Ευχαριστώ πολύ. Υ.Γ. Πάντως νομίζω ότι και κάπου παλιότερα είχα ένα παρόμοιο ζήτημα, το οποίο είχε λυθεί χωρίς προγραμματισμό και με αυτόματο τρόπο ταξινόμησης, με βάση τον πρώτο χαρακτήρα. Θα κάνω μία ανασκόπηση στις παλιές αναρτήσεις μου. Ευχαριστώ Χρήστο. |
| Η ώρα είναι 02:26. |
Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.