![]() |
Ομαδοποίηση αριθμητικών δεδομένων Καλημέρα σας και πάλι Έχω μια απορία που μάλλον είναι απλό να απαντηθεί αλλά έχω κολλησει από χθες. Εχω πολλές αριθμητικές τιμές (περίπου 3000) που κυμαίνονται από -0,5 ως 0,5. Θέλω να τις ομαδοποιήσω σε έναν πίνακα που να λέει ότι: από το -0,5 ως το -0,4 υπάρχουν 230 παρατηρήσεις από το -0,4 ως το -0,3 υπάρχουν 340 παρατηρήσεις κλπ Δουλεύω στο excel 2007. Σας ευχαριστώ πολύ |
1 Συνημμένο(α) Ένας τρόπος που σκέφτομαι είναι μέσω συγκεντρωτικού πίνακα (pivot table) Συγκεντρωτικό πίνακα φτιάχνεις από την καρτέλα Εισαγωγή (insert), ομάδα Πίνακες (tables), Συγκεντρωτικός Πίνακας (pivot table). Φτιάξε τη διάταξη του πίνακα βάζοντας τα στοιχεία που σε ενδιαφέρουν με τον τρόπο που φαίνεται στα δεξιά της εικόνας. Για να κάνεις την ομαδοποίηση που ζητάς πρότα επίλεξε μια τιμή (π.χ. το κελί Ε3 στο παράδειγμα -ή και οποιοδήποτε κελί σε αυτή τη γραμμή που περιέχει τιμή-) και έπειτα από την καρτέλα Επιλογές (Options) του Συγκεντρωτικού πίνακα και την ομάδα Ομαδοποίηση (group), διάλεξε Ομαδοποίηση Πεδίου (Group Field). Από εκεί μπορείς να ορίσεις την κλίμακα ομαδοποίησης που επιθυμείς. |
Μάνια, καλησπέρα και καλωσόρισες στο φόρουμ! Αν η στήλη Α περιέχει τις τιμές προς καταμέτρηση, το κελί C1 την τιμή -0,5 και το κελί D1 την τιμή -0,4 τότε ο παρακάτω τύπος θα σου επιστρέψει το πλήθος των τιμών μεταξύ -0,5 και -0,4: =COUNTIF(A:A;">="&C1)-COUNTIF(A:A;">="&D1) Συμπλήρωσε προς τα κάτω με την ίδια λογική μέχρι το 0,5 ώστε να έχεις το αποτέλεσμα που θέλεις. Φιλικά, Γιάννης. |
| Η ώρα είναι 11:46. |
Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.