![]() |
Αντιγραφή από Google sheet Καλησπέρα σε όλους. Τελευταία προσπαθώ να κατανοήσω λίγο καλύτερα τα υπολογιστικά φύλλα Google φτιάχνοντας διάφορα σενάρια για το σχολείο μου. Σε ένα από αυτά το ζητούμενο είναι να μπορεί ο χρήστης να αντιγράφει ένα συγκεκριμένο εύρος (Α12:Η60) σε νέο αρχείο το οποίο θα σώζεται σε συγκεκριμένο φάκελο του Drive - διαφορετικό από τον φάκελο του μητρικού αρχείου - με όνομα την τιμή του κελιού Κ20. Ψάχνοντας στο διαδίκτυο βρήκα κάποια Apps Scripts που πλησιάζουν σε αυτό που θέλω - από ότι τουλάχιστον μπόρεσα να καταλάβω, γιατί τα περισσότερα μου φάνηκαν κινέζικα. Θα μπορούσε κάποιος να βοηθήσει στην υλοποίηση του ζητούμενου; Να ζητήσω προκαταβολικά συγγνώμη, αν βρίσκομαι σε λάθος topic αλλά δεν βρήκα κατηγορία σχετικά με τις online εφαρμογές της Google. Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας. |
Κώστα τα φύλλα google έχουν μία διαφορετική λογική από τα φύλλα excel.Τα φύλλα google βασίζονται σε σενάρια apps script τα οποία πρέπει να αναπτύξεις . Σε αυτό το forum τα θέματα που εξετάζονται είναι για λογιστικά φύλλα του Excel. Στην ερώτηση τώρα που έχεις βάλει είναι τι δικαιώματα πρόσβασης δίνεις στους χρήστες . |
Καλησπέρα Τζίμη και σ' ευχαριστώ για την απάντησή σου. Είχα στην άκρη του μυαλού μου ότι ήταν μάλλον άτοπη η τοποθέτηση της ερώτησής μου εδώ, αλλά δεν είδα κάποιο σχετικό forum. Απλά θεώρησα ότι αφού το forum αφορά το Excel και τα φύλλα Google είναι η online μορφή του Excel, τότε υπάρχει μια σύνδεση. Όσον αφορά την δεύτερη παρατήρησή σου, οι χρήστες θα πρέπει να έχουν δικαιώματα συντάκτη, μια που θα χρειαστεί να περνούν περιοδικά κάποιες τιμές - σε κάποια κελιά του εύρους που αναφέρω στο αρχικό μήνυμα - και στην συνέχεια να εκτελείται (ίσως με κάποιο κουμπί;;;) αυτό που ζητάω στο μήνυμά μου. Να είσαι καλά και σ' ευχαριστώ και πάλι για το ενδιαφέρον σου. |
| Η ώρα είναι 08:34. |
Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.