Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
![]()
καλησπέρα, ανέτρεξα στα σχετικά θέματα του forum αλλά δυσκολεύομαι και δεν μπορώ να καταφέρω αυτό που χρειάζομαι. Στο επισυναπτόμενο αρχείο example θέλω αναλόγως του αριθμού αιγοπροβάτων που επιλέγω (κελί C7) να μου δίνει τις αντίστοιχες επιλογές στις αλμεκτικές μονάδες - θέσεις στο κελί C8 (δηλαδή για αριθμό μεταξύ 100-200 οι επιλογές στο C8 να είναι οι τιμές των F8-F13. Αντίστοιχα για 251-300 ζώα οι επιλογές στο C8 να είναι οι τιμές των H8-H20 κοκ). Έκανα των ορισμό των ονομάτων, προσπάθησα να κάνω την επικύρωση αλλά κάπου μπερδεύομαι. Αν μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι κάνω λάθος και κολλάω, θα το εκτιμούσα! Ευχαριστώ εκ των προτέρων Δημήτρης |
| ||||
| ||||
![]()
Καλησπέρα Δημήτρη, Βρήκα κάποια λαθάκια: 1. Στην επικύρωση τιμών του C8 θα πρέπει να βάλεις τη συνάρτηση: =INDIRECT($C$7). 2. Η ονομασία των ορισμάτων δεν ταιριάζει με τις επιλογές του C7. Τα ορίσματα θα πρέπει να έχουν ονομαστεί π.χ. ΜΘ:100-200 και όχι ΜΘ100_200. Επειδή όμως στην ονομασία δεν μπορούμε να βάλουμε ειδικούς χαρακτήρες, όπως η άνω και κάτω τελεία, τώρα θα πρέπει να τροποποιήσεις τις τιμές του C7. Επειδή έχεις πιάσει τη λογική, δοκίμασέ το και θα προσπαθήσω να το ανεβάσω κι εγώ σύντομα.
__________________ Your Curiosity Will Be The Death Of You!!! |
| |||
| |||
![]()
εντάξει δούλεψε μετά τις επισημάνσεις σου! Σ' ευχαριστώ Δημήτρης |
| |||
| |||
![]()
καλημέρα, σε συνέχεια του θέματος, προσπαθώ να περιορίσω τις επιλογές 2 φορές. Στο example2 προσπαθώ αφού επιλέξω στη στήλα Β (Β2 πχ_1_2_Μελισσοκομικές_εγκατα στάσεις) να μου περιορίζει στη στήλη C (C2) τις επιλογές που υπάρχουν στον ορσιμό του ονόματος _1_2_Μελισσοκομικές_εγκαταστ άσεις (κελιά H27:H29) αλλά πάλι δεν τα καταφέρνω. Αν μπορείς να βοηθήσεις και σε αυτό θα το εκτιμούσα Δημήτρης |
| ||||
| ||||
![]()
Καλημέρα και καλή εβδομάδα Δημήτρη, Τις προάλλες προέκυψε νομίζω ένα παρόμοιο θέμα εδώ. Έλεγξέ το αν σε βοηθάει. Πάντως με μια γρήγορη ματιά στο δικό σου, άλλαξα πάλι την επικύρωση τιμών στο C2 σε =INDIRECT($B$2) και μου έφερε τις αναμενόμενες τιμές. Η λογική είναι η INDIRECT() να παίρνει ως όρισμα το ακριβές όνομα εύρους για να λειτουργήσει. Για οποιαδήποτε απορία, ενημερώνεις ανάλογα.
__________________ Your Curiosity Will Be The Death Of You!!! |
| |||
| |||
![]() Παράθεση:
όντως το INDIRECT($B$2) δουλεύει. Να φανταστείς ότι ήμουν σίγουρος ότι το πρώτο που δοκίμασα ήταν αυτό. Μάλλον έχω μπερδευτεί λίγο (η κατάρτισή μου δυστυχώς δεν έχει σχέση με υπολογιστές ή πληροφορική). Σ' ευχαριστώ! |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
| |
| ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Συναρτήσεις] ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΛΙΣΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ | BizosDim | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 15-05-21 20:22 |
[Συναρτήσεις] δημιουργία λίστας τυχαίων επιλογών και ταυτοχρονη χρήση κριτηρίων | emmanmakro | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 7 | 05-05-19 13:43 |
[Excel07] Καθάρισμα λίστας ονομάτων στην αποθήκευση | Καίτη | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 05-01-19 09:14 |
[ Φόρμες ] Κύριος πίνακας επιλογών | anestaki | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 20-04-14 20:05 |
[Γενικά] Αντιγραφή επιλογών φίλτρου | PANIK | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 16-04-12 20:19 |
Η ώρα είναι 21:43.