Forum

Forum (https://www.ms-office.gr/forum/)
-   Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις (https://www.ms-office.gr/forum/excel-erotiseis-apantiseis/)
-   -   [Γενικά] Η επικύρωση δεδομένων δουλεύει επιλεκτικά. (https://www.ms-office.gr/forum/excel-erotiseis-apantiseis/6196-h-epikirosi-dedomenon-doyleiei-epilektika.html)

caudillo 21-10-22 19:44

Η επικύρωση δεδομένων δουλεύει επιλεκτικά.
 
1 Συνημμένο(α)
Καλησπέρα σε όλο το forum.
Έχω ένα περίεργο πρόβλημα (ή τουλάχιστον κάτι που εγώ προσωπικά δεν έχω ξανασυναντήσει).
Έφτιαξα ένα αρχείο excel στο οποίο, με την χρήση βοηθητικής στήλης και της επικύρωσης δεδομένων, προσπαθώ να περιορίσω τις εγγραφές σε μια περιοχή κελιών.
Το θέμα είναι ότι όλα δουλεύουν καλά όσο εργάζομαι στο αρχείο με το πληκτρολόγιο. Αλλά αν χρησιμοποιηθεί το ποντίκι για να επιλέξω κελί τότε δεν δουλεύει ο περιορισμός των εγγραφών και το αρχείο δέχεται περισσότερες εγγραφές από αυτές που όρισα στην βοηθητική στήλη.
Μήπως έχει κάποιος καμιά ιδέα γιατί συμβαίνει αυτό και πώς μπορεί να διορθωθεί;
Πραγματικά θα εκτιμούσα την οποιαδήποτε βοήθεια, καθώς πρόκειται για αρχείο που είναι απαραίτητο για το σχολείο μου.
Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά για τον χρόνο και τις ιδέες σας.
Υ.Γ.: Ανεβάζω κι ένα αρχείο ως δείγμα για να γίνει πιο εύκολα κατανοητό το θέμα μου (η βοηθητική στήλη είναι η Κ).

kapetang 22-10-22 10:15

1 Συνημμένο(α)
Καλημέρα

Κώστα κάνε δοκιμές στο συνημμένο.

caudillo 22-10-22 15:20

Γιώργο καλησπέρα.
Έχω αρκετή ώρα που προσπαθώ να ταιριάξω την πρότασή σου στα δεδομένα του δικού μου αρχείου.
Η πρότασή σου είναι σωστή και σ' ευχαριστώ πάρα πολύ για την βοήθεια. Στην αρχή βέβαια δεν γινόταν αυτό που ήθελα. Δηλαδή όταν επέλεγα κελιά με το ποντίκι και πληκτρολογούσα δεδομένα, δεν λειτουργούσε η επικύρωση. Κατά την αλλαγή κελιών με το πληκτρολόγιο όλα δούλευαν κανονικά.
Μάλλον όμως κάτι έφταιγε με το ίδιο το αρχείο, γιατί τελικά έφτιαξα ένα νέο βιβλίο εργασίας και εκεί η πρότασή σου δούλεψε όπως έπρεπε.
Τέλος καλό, όλα καλά λοιπόν.
Να είσαι καλά. Και πάλι σ' ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο και τον κόπο σου.

kapetang 22-10-22 17:51

Να είσαι καλά και καλή συνέχεια.


Η ώρα είναι 22:24.

Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.


Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.2