![]() |
Συνδυασμός συναρτήσεων και μείωση στηλών 1 Συνημμένο(α) Καλημέρα, καλή εβδομάδα και Χρόνια Πολλά. Ήρθε η ώρα να ζητήσω (ξανά) τα φώτα σας.. έχω ένα θεματάκι και θα χρειαστώ τα φώτα σας.. Στο συνημμένο αρχείο υπάρχει παράδειγμα τι θέλω να κάνω όμως περιληπτικά ψάχνω το κάτωθι: Σε ένα φύλλο εργασίας έχω στήλες με τις κινήσεις της ημέρας. Καταχωρώντας όνομα πελάτη και προϊόν θέλω το εξής: Αν στη στήλη 1 έχει το όνομα ΠΕΛΑΤΗΣ 3 ή ΠΕΛΑΤΗΣ 1 (έχω καταφέρει να το κάνω μόνο αν γράφει πελάτης 3) τότε το κελί να παίρνει την τιμή 4 ΚΑΙ αν στη στήλη 2 έχει ΠΡΟΙΟΝ 1 ή ΠΡΟΙΟΝ 2 να κάνει πολλαπλασιασμό ποσότητα επί τιμή (πχ 1*4) αλλά αν γράφει ΠΡΟΙΟΝ 3 να επιστρέφει μόνο την τιμή 4 χωρίς τον πολλαπλασιασμό της ποσότητας. ΥΠΟΣ.: το πραγματικό αρχείο έχει πολλές στήλες και στο τέλος δεν θα χωράει στην οθόνη το φύλλο, οπότε κάνω οικονομία στις στήλες.. Ευχαριστώ εκ των προτέρων, Κάθε βοήθεια θα εκτιμηθεί!! |
Καλησπέρα Χωρίς να είμαι σίγουρος ότι κατάλαβα το ζητούμενο, ποτείνω: Να βάλεις στο κελί f2 τον τύπο: =IF(OR(A2="ΠΕΛΑΤΗΣ 1";A2="ΠΕΛΑΤΗΣ3");4;0)*IF(OR(B2="ΠΡΟΪΟ Ν 1";B2="ΠΡΟΪΟΝ 2");C2;1) και σύροντας να τον αντιγράψεις, όσο χρειάζεται, προς τα κάτω. |
Καλημέρα.. ναι αυτό ακριβώς ήθελα.. ο τύπος =IF(OR(A2="ΠΕΛΑΤΗΣ 1";A2="ΠΕΛΑΤΗΣ 3");4;0)*IF(OR(B2="ΠΡΟΪΟΝ 1";B2="ΠΡΟΪΟΝ 2");C2;1) δούλεψε μια χαρά στο αρχείο. Ευχαριστώ πολύ!!! |
Να είσαι καλά Λένα και καλή συνέχεια! |
| Η ώρα είναι 06:25. |
Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.