Forum

Forum (https://www.ms-office.gr/forum/)
-   Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις (https://www.ms-office.gr/forum/excel-erotiseis-apantiseis/)
-   -   [Γενικά] Αναφορα κελιου απο άλλο φυλλο (https://www.ms-office.gr/forum/excel-erotiseis-apantiseis/6082-anafora-kelioy-apo-allo-fyllo.html)

comsup 27-03-22 08:32

Αναφορα κελιου απο άλλο φυλλο

1 Συνημμένο(α)
Καλημερα σας, εχω κολλησει (παλι) σε εναν τυπο. Προσπαθω να εμφανισω σε εναν πινακα στοιχεια απο αλλο φυλλο με χρηση indirect και address. Δεν τα εχω καταφερει παρα την πολυτιμη βοηθεια του χρηστη kapetang που μου εδωσε ενα αντιστοιχο παραδειγμα για εφαρμογη εντος φυλλου.
Στο αρχειο που ανεβασα, στο φυλλο matchstats εχω μια λιστα απο αγωνες με αναλυτικα στοιχεια. Ενας ποδοσφαιριστης (Νουμερο 30) ελεγχεται στην συγκεκριμενη περιπτωση. Στο φυλλο matchlist προσπαθω να φτιαξω εναν συγκεντρωτικο πινακα με ολα τα στατιστικα ενος παικτη σε ολους τους αγωνες που επαιξε. Στο κελι j6 πρεπει να μπει η αναφορα για το φυλλο matchstats, κελί bs13. Αντιστοιχα στο
k6 --> matchstats!bs14
l6 --> matchstats!bs15
κλπ.
Αρα πρεπει να φτιαξω εναν τυπο με αναφορα σε γραμμη κ στηλη αλλου φυλλου αν δεν θελω να το κανω για ολα τα κελια με το χερι.
Σε συνεχεια, οταν κανω ταξινομιση του πινακα στην φθινουσα εμφανιζονται πρωτες ολες οι κενες γραμμες. Ισως οφειλεται στους τυπους που εχω βαλει ωστε οταν δεν υπαρχει περιεχομενο να εμφανιστει, εχω βαλει να μπαινει το "". Σαν αυτον τον τυπο δλδ =IF(C6<>"",ROW()-5,""). Δεν ξερω αν με τα αυτοματα φιλτρα μπορω να κανω την ιδια δουλεια ή αν υπαρχει κωδικας που να ταξινομει καλυτερα με βαση τα χρησιμα κριτηρια (ημερομηνιες, κατηγορια αγωνα, εντος/εκτος εδρας, νικες/ηττες κλπ)

comsup 27-03-22 09:52

Σχετικα με τους τυπους, τωρα διαπιστωσα ποσο ερασιτεχνης ειμαι κ θελω να μοιραστω την γκαφα μου. Δειτε εναν τυπο που εχω βαλει:
=IF(MATCHSTATS!BB14<>"",MATCHSTATS!BB14,"")
Δλδ αν το περιεχομενο ΔΕΝ ειναι κενο, τοτε εμφανισε το, αλλιως βαλε κενο (!?)

kapetang 27-03-22 17:28

1 Συνημμένο(α)
Καλησπέρα

Δες τους τύπους στο φύλλο MATCHESLIST του συνημμένου

Στο φύλλο Sort έχω προσθέσει οδηγίες για την ταξινόμηση.

comsup 27-03-22 17:58

Ευχαριστω πολυ. Για αλλη μια φορα δουλευει τελεια.
Ο τυπος ειναι
=INDIRECT("MATCHSTATS!BS" & COLUMN(M$1))
Για την απο κατω σειρα πρεπει να γινει
=INDIRECT("MATCHSTATS!BT" & COLUMN(N$1))
και συνεχιζοντας
=INDIRECT("MATCHSTATS!BU" & COLUMN(O$1))
...
Άρα τα γραμματα απο BS, BT, BU... μεχρι το τελος των 200 αγωνων. ( Τα M, N, O, P, Q ... δουλευουν κανονικα με την αντιγραφη τους, άλλωστε γι αυτο επιλεχτηκε το Μ για 13η στηλη). Υπαρχει τροπος να μην πρεπει να γραψω με το χερι τους πρωτους τυπους της στηλης J; Αν δεν γινεται κ παλι η λυση ειναι τελεια, θα την εφαρμοσω. Απλα ειπα να ρωτησω πριν γραψω ολη τη στηλη γιατι πολυ συχνα εχω εκπλαγει με πραγματα που θεωρουσα αδυνατα να γινουν

kapetang 27-03-22 20:56

Δοκίμασε τον τύπο:

=INDIRECT("MATCHSTATS!" & ADDRESS(12 + (ROW(A1)-1)*60+COLUMN(A1);71))

Προσθήκη:

Ο παραπάνω τύπος μπορεί να απλοποιηθεί στον :

=INDIRECT("MATCHSTATS!" & ADDRESS((ROW(A1)-1)*60+COLUMN(m$1);71))

comsup 28-03-22 18:33

καλησπερα, μου βγαζει σφαλμα στο ελληνικο ερωτηματικο πριν το 71, λογικα λογω εκδοσης κ το αντικαθιστω με κομμα. Δλδ
=INDIRECT("MATCHSTATS!" & ADDRESS((ROW(A1)-1)*60+COLUMN(M$1),71))
Δουλευει τελεια για ολη την 1η σειρα. Βαζω τον τυπο στο j6 και τον αντιγραφω σε ολη την j σειρα.
Αντιγραφοντας τον στις κατω σειρες βγαζει μηδενικα παντου. Δεν μπορω να καταλαβω τι πρεπει να αλλαξω.

=INDIRECT("MATCHSTATS!" & ADDRESS(COLUMN(A1)+12,ROW(A1)+70))
COLUMN(A1)+12 για να ξεκινησω απο 13
ROW(A1)+70 για να ξεκινησω απο 71
Μολις δοκιμασα αυτο στο κελι j6 και δειχνει να δουλευει δεξια κ κατω με αντιγραφη του τυπου. Ειναι δοκιμο κ σωστο;

kapetang 28-03-22 20:20

Αν κατάλαβα καλά, βγάζει μηδενικά, επειδή στη στήλη BS από την οποία λαμβάνονται τα δεδομένα, δεν υπάρχουν καταχωρήσεις για τους επόμενους (επόμενες ημερομηνίες) αγώνες.

Τα δεδομένα είναι στη στήλη BS και για την 1η ημερομηνία αρχίζουν στη γραμμή 13, για την επόμενη στη γραμμή 73 (13+60), την μεθεπόμενη στην 133 (73+60) , κλπ.

Πιθανόν το 60 μπορεί να είναι 71-13=58

Η ώρα είναι 22:24.

Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.

Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.2