![]() |
Κουμπιά "Προηγούμενο" και "Επόμενο" 1 Συνημμένο(α) Καλημέρα και καλή χρονιά με υγεία σε όλους. Έχω ένα θέμα μια μια φόρμα που έχω σε ένα αρχείο Excel. Συγκεκριμένα η φόρμα κάνει αναζήτηση με βάση το επώνυμο κάποιου μαθητή και επιστρέφει όλα τα υπόλοιπα στοιχεία του. Τελευταία σκέφτηκα να προσθέσω δυο κουμπιά στη φόρμα - "Προηγούμενη εγγραφή" και " Επόμενη εγγραφή" - καθώς υπάρχει η περίπτωση μαθητών με ίδιο επώνυμο. Οπότε θέλω να μπορώ να πλοηγούμαι μεταξύ αυτών των μαθητών στη φόρμα. Οι γνώσεις μου όμως σε VBA είναι νηπιακές, γι' αυτό απευθύνομαι σε εσάς για βοήθεια. Ανεβάζω κι ένα δείγμα του αρχείου, για να δείτε περίπου τι εννοώ. Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη. Ευχαριστώ και καλή συνέχεια σε όλους. |
2 Συνημμένο(α) Καλημέρα Δεν ξέρω γιατί, για την αναζήτηση/φιλτράρισμα που θέλεις, μπήκες στον κόπο να δημιουργήσεις φόρμα και να γράψεις κώδικα. Το Excel παρέχει εργαλεία για να κάνεις τη δουλειά αυτή πολύ πιο εύκολα και με μεγαλύτερη ευελιξία. 1) Επιλέγοντας ένα κελί του πίνακα των δεδομένων σου και τα βήματα: Δεδομένα > Φίλτρο, αποκτάς τη δυνατότητα να φιλτράρεις τα δεδομένα σου με βάση:
Δεξί κλικ στην κορδέλα > κλικ στην επιλογή ‘Προσαρμογή της γραμμής γρήγορης πρόσβασης’ για να ανοίξει το σχετικό πλαίσιο. Κάνοντας τις επιλογές που δείχνει το 1ο συνημμένο, θα εμφανιστεί στη γραμμή εργαλείων γρήγορης πρόσβασης το εργαλείο της φόρμας (ένα εικονίδιο φόρμας). Τώρα είμαστε έτοιμοι να δημιουργήσουμε αυτόματα μία φόρμα με την οποία μπορούμε να διαχειριστούμε τα δεδομένα του πίνακα, αλλά και να τα φιλτράρουμε, όπως θέλουμε, χωρίς να γράψουμε καθόλου κώδικα: Επιλέγουμε ένα κελί των δεδομένων του πίνακα και > κλικ στο κουμπί της φόρμας στη γραμμή γρήγορης πρόσβασης. Θα δημιουργηθεί αυτόματα μία φόρμα όπως δείχνει το 2ο συνημμένο. Ώς παράδειγμα της ευελιξίας αναζήτησης, βάλε στο πεδίο Επώνυμο τους χαρακτήρες *1? και πάτησε επόμενο ... |
Καλημέρα κι ευχαριστώ για τις οδηγίες Γιώργο. Θα δοκιμάσω τις προτάσεις σου. Το πιθανότερο είναι να να καλύπτουν το ζητούμενο και να τελειώσουν όλα εδώ. Να είσαι καλά. |
| Η ώρα είναι 19:11. |
Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.