Forum

Forum (https://www.ms-office.gr/forum/)
-   Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις (https://www.ms-office.gr/forum/excel-erotiseis-apantiseis/)
-   -   [Γενικά] ΟΡΙΣΜΟΣ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΚΕΛΙ (https://www.ms-office.gr/forum/excel-erotiseis-apantiseis/5995-orismos-onomatos-me-bash-keli.html)

Alexandraadami 05-11-21 12:04

ΟΡΙΣΜΟΣ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΚΕΛΙ

1 Συνημμένο(α)
Καλησπέρα σας!

Θα χρειαστώ βοήθεια αν γνωρίζει κάποιος για τα δύο παρακάτω :

1)Θέλω στο επισυναπτόμενο αρχείο να ορίσω το κελί G10 (Αριθμός/No) ως το κελί που όταν θα πάω να αποθηκεύσω το φύλλο ως pdf να μετανομαστεί αυτόματα στον αριθμό αυτό? Για να μπορέσω μετά να δημιουργήσω μακροεντολή.

2) Επίσης, θέλω το ίδιο κελί με τον εκάστοτε αριθμό να οριστεί ως το όνομα του φύλλου εργασίας.

Σημείωσή: Καταλαβαίνω ότι ο πιο εύκολος τρόπος να γίνει αυτό είναι με VBA , απλά επειδή δεν είμαι πολύ εξοικειωμένη με τους κωδικούς αν υπάρχει άλλος τρόπος θα με διευκόλυνε!

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων

kapetang 05-11-21 15:31

1 Συνημμένο(α)
Καλησερα

Αλεξάνδρα δες το συνημμένο.

Όταν αλλάξουμε την τιμή του κελιού g10, ο κώδικας θα δώσει στο όνομα του φύλλου την ίδια τιμή.

Πατώντας το κουμπί το φύλλο αποθηκεύεται ως PDF στο φάκελο που βρίσκεται το βιβλίο εργασίας.

Alexandraadami 05-11-21 16:27

Σας υπέρευχαριστώ! Δουλεύει άψογα!! Μπορώ με κάποιο τρόπο να επέμβω στο που θα γίνει η αποθήκευση του pdf ?

Επίσης, θα ήθελα να ρωτήσω κάτι ακόμα. Υπάρχει κάποιος τρόπος στο κελί επωνυμία όταν συμπληρώσω το πελατολόγιο αντί να ψάχνω μέσω drop down την επωνυμία μέσω της λίστασ να πληκτρολογώ πχ τα τρια πρώτα γράμματα και να μου εμφανίζει το recommended?

Σας ευχαριστώ και πάλι για τη βοήθεια!!!!

kapetang 05-11-21 19:23

Αν η αποθήκευση θα γίνεται σε ένα συγκεκριμένο φάκελο, τοποθέτησε εκεί και το βιβλίο εργασίας.

Έτσι η αποθήκευση θα γίνεται αυτόματα σ’ αυτόν.

Αν η αποθήκευση θα γίνεται σε διαφορετικούς φακέλους θα μπορούσε να προστεθεί κώδικας να ανοίγει την εξερεύνηση των windows για την επιλογή φακέλου.

Για το δεύτερο ζητούμενο, χρειάζεται κώδικας στον οποίο απαιτείται η γνώση της τελικής οργάνωσης του πελατολογίου.

Alexandraadami 06-11-21 07:57

1 Συνημμένο(α)
Καλημέρα!

Έχω στο συνημμένο κάνει τη μορφή του πελατολογίου. Βοηθέι?

kapetang 06-11-21 14:42

2 Συνημμένο(α)
Καλησπέρα

Επισυνάπτω 2 αρχεία.

1) Στο SaveAsPDFCoboBox.xlsm έχω προσθέσει ένα VBA ComboBox που λειτουργεί σύμφωνα με το ζητούμενο.

Το αρχείο αυτό ενώ λειτουργεί κανονικά στο PC μου με office 32, στο Laptop με office 64 δε λειτουργεί.

Ελπίζω να λειτουργεί στον υπολογιστή σου.

2) Αν δε λειτουργεί χρησιμοποίησε το SaveAsPDF5.xlsm.

Είναι το παλιό αρχείο χωρίς VBA ComboBox από το οποίο διέγραψα ένα δοκιμαστικό κώδικα που κατά λάθος είχα αφήσει στο αρχείο.

Alexandraadami 07-11-21 07:49

Δουλεύει άψογα!

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ!

Καλή συνέχεια!

kapetang 07-11-21 09:19

Να είσαι καλά.

Alexandraadami 08-11-21 12:34

Γιώργο καλησπέρα,

θα χρειαστώ ξανά αν μπορείς τη βοήθεια σου!

Επειδή τελικά στον υπολογιστή του γραφείου μπλοκάρει το αρχείο μήπως θα μπορούσες να μου στείλεις ένα αρχείου μόνο με τον κώδικα για την αυτόματη μετονομασία του φύλλου εργασίας με βάση το κελί και με το αυτόματο autofill στην επωνυμία?

(Με λίγα λόγια χωρίς το κουμπί για την αυτόματη αποθήκευση)

Σε ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων

kapetang 08-11-21 17:35

1 Συνημμένο(α)
Αλεξάνδρα, δες το συνημμένο.

Η ώρα είναι 12:47.

Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.

Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.2