![]() |
Συνάρτηση για ημέρα Καλημέρα σας, θέλω από ένα κελι με ημερομηνία να συμπληρώνεται αυτόματα άλλο κελι με την ημέρα που αντιστοιχεί. Κατάφερα με την συνάρτηση =TEXT(E4,"dddd") να μου βγάζει την ημέρα αλλά στα αγγλικά ενώ εγώ θέλω στα ελληνικά. Ευχαριστώ για την βοήθεια :fryingpan::fryingpan::fryingpan::fryingpan: |
1 Συνημμένο(α) Νίκο καλημέρα. Αυτό σκέφτηκα έτσι στα γρήγορα με χρήση μιας βοηθητικής στήλης. |
1 Συνημμένο(α) Στην ελληνική έκδοση μπορείς: 1) Να δοκιμάσεις τον τύπο: =TEXT(E4; "ηηηη") 2) Στο κελί που θα εμφανίζεται η μέρα να γράψεις = E4 και να το μορφοποιήσεις όπως φαίνεται στην εικόνα. |
Ευχαριστώ πολύ....δεν μου το έκανε με τον τύπο μόνο στα αγγλικά μου έβγαζε τις μέρες. Χρησιμοποίησα τελικά τον τύπο if , κάτι παρόμοιο με την πρώτη απάντηση. Όπως και να έχει σας ευχαριστώ πολυ |
1 Συνημμένο(α) Καλημέρα Νίκο κάτι δεν κάνεις καλά. Θυμίζω ότι στο ελληνικό Excel τα ορίσματα στις συναρτήσεις χωρίζονται με ερωτηματικό (;), ενώ στο αγγλικό με κόμμα (,). Στο συνημμένο αρχείο μπορείς να δεις τις 2 λύσεις που πρότεινα και μία άλλη με τη συνάρτηση CHOOSE |
Έχεις δίκιο, εβαζα κόμμα !!! Ευχαριστώ πολύ |
Να είσαι καλά. |
| Η ώρα είναι 20:41. |
Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.