![]() |
Random Επιλογή σε σετ στηλών 1 Συνημμένο(α) Καλήμερα σας. Έχω ενα πρόβλημα και παρακαλώ για την βοήθεια σας. Στο φύλλο εχω 15 στήλες με δεδομένα. θέλω να δίνω αριθμό Αναζητήσεων και με το που πατάω το πλήκτρο RANDOM να επιλέγει τυχαία μέσα από τις 15 αυτές στήλες και να τις γράφει με ΑΝΤΙΜΕΤΑΘΕΣΗ οσες φορές έχει ζητηθεί(στο παραδειγμα μας 10) **έχω κιτρινήσει αυτές τις 4 στήλες για να καταλάβετε πως γίνετε. ***Δεν υπάρχει πρόβλημα εάν κάποιες στήλες τις επαναλάβει πανω και απο μια η δυο η όσες φορές,αφου RANDOM θα κάνει την επιλογή. Σας ευχαριστώ προκαταβολικά. |
1 Συνημμένο(α) Καλησπέρα Δημήτρη, δες το συνημμένο. |
Καλήμερα σας. Κύριε Γιώργο θα ήθελα να σας ευχαριστήσω πρώτα από όλα που αφιερώσατε λίγο από τον πολύτιμο χρόνο σας για να με βοηθήσετε στο πρόβλημα μου. Η λύση που προτείνετε είναι καταπληκτική. Θερμά ευχαριστώ. Με εκτίμηση ΔΗΜΗΤΡΗΣ |
Και μια βοήθεια,,,, Επειδή η περιοχή των στηλών δεν είναι πάντα ίδια(ούτε το μήκος των γραμμών αλλά ούτε ο αριθμός των στηλών) ,θα μπορούσα εκεί στην δήλωση της const να βάλω αυτό ή είναι λάθος; Const strData As String = "Range(c5, Cells(5, Columns.Count).End(xlToLeft))" Ευχαριστώ . |
Γιατί δεν το δοκιμάζεις; |
Κύριε Γιώργο πιο πολύ μοιάζει με απελπισμένη κίνηση δική μου να προσπαθήσω να καταλάβω τι πρέπει να γράψω παρά μια ολοκληρωμένη και αξιόπιστη λύση. Θα πρέπει με την ευκαιρία που μου δίνετε τώρα να ζητήσω προκαταβολικά ένα συγνώμη ,μιας και το οφείλω βάζοντας σας σε διπλό κόπο να μου ΞΑΝΑδώσετε λύση στο πρόβλημα μου,που θα όφειλα εξαρχής πραγματικά να αναφέρω και αυτές τις παραμέτρους(ΠΑΡΑΛΕΙΨΗΣ) ,που ίσως εσείς τώρα μπορεί να χρειαστεί να αλλάξετε όλο τον κώδικα. Ειλικρινώς με ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΕ καί δεν υπάρχει περίπτωση σε μέλλοντα χρόνο αυτό να επαναληφθει. Βασικά είναι ο χώρος που υποδέχετε κάθε φορά με επικόλληση δεδομένα,απλά το μήκος αυτών των δεδομένων αλλα και το πόσες στήλες είναι αλλάζει κάθε φορά. Με εκτίμηση Δημήτριος |
1 Συνημμένο(α) Στο συνημμένο και στο sheet2, μπορούμε να επιλέγουμε την περιοχή των δεδομένων και το 1ο κελί της περιοχής των αποτελεσμάτων. Αυτό δίνει μεγαλύτερη ευελιξία και ελπίζω να σε καλύπτει. |
Σάς ευχαριστώ Κυριε Γιώργο. Εξαιρετικό |
Να είσαι καλά και καλή συνέχεια. |
| Η ώρα είναι 20:38. |
Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.