![]() |
ΣΥΓΚΡΙΣΗ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ 1 Συνημμένο(α) Καλημέρα σας . Θα ήθελα μια συνάρτηση (λογικά συνάρτηση –ίσως και κώδικα δεν ξέρω) που να κάνει το εξής. ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΣΤΗΛΩΝ γραμμή γραμμή. Εξηγώ. Υπάρχουν στο φύλλο εργασίας κάποιες δεκάδες στήλες δεδομένων ιδίου μήκους και με α/α για την κάθε γραμμή. Αυτό που αναζητώ είναι η δημιουργία μιας καινούργιας στήλης αυξανόμενου πλέον μήκους (αυτό θα εξαρτηθεί από τα ποσά match θα βρίσκονται κάθε φορά.) Πάμε με παράδειγμα για να είναι πιο κατανοητό.(ανοίξτε συννημένο αρχείο είναι πιο κατανοητό) |
1 Συνημμένο(α) Καλησπέρα Δημήτρη, Δοκίμασε μια πρόταση με κώδικα VBA που ελπίζω να σε καλύψει ως ένα σημείο. Ο κώδικας λειτουργεί ως εξής: Έχοντας επιλεγμένο ένα κελί μέσα στην περιοχή που σε ενδιαφέρει (B2:V22) και πατώντας το πορτοκαλί κουμπί, όλες οι μη διπλότυπες τιμές θα εμφανιστούν δεξιά από την περιοχή. Ο κώδικας αντιγράφει πάντα ένα ζεύγος στηλών: την πρώτη στήλη της περιοχής (Α/Α) και την αμέσως επόμενη στήλη. Δηλαδή αν η περιοχή έχει 21 στήλες, τότε θα γίνουν συνολικά 20 αντιγραφές ζευγών. Υπάρχει τύπος στη μορφοποίηση υπό όρους όπου φαίνονται οι επαναλαμβανόμενες τιμές ανά γραμμή (κίτρινα κελιά). |
Δεν μπορώ να μην ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ καταρχήν για την απάντηση σας κ.ΧΡΗΣΤΟ. Κατά δεύτερο θα ήθελα να δοκιμάσω, αν και όχι προγραμματιστής, να το θέσω λίγο διαφορετικά γιατί δε σας κρύβω ,μπερδεύτικα λιγάκη. Θα ακουστεί μάλλον ανόητο αλλά θα προσπαθήσω να δώσω τον αλγόριθμο(τρόπο λειτουργίας)αυτού που σκέφτομαι. ΞΕΚΙΝΑΜΕ Παίρνουμε την πρώτη στήλη δεδομενων και την βάζουμε στην άκρη. Μετά αρχίζουμε να παίρνουμε μια μια όλες τις υπόλοιπες στήλες και τις συγκρίνουμε με την πρώτη. Υπαρχει κάποια που να είναι ίδια σε όλες τις γραμμές ΠΛΗΝ μιας η και ΔΥΟ. ΝΑΙ......υπάρχει ας πουμε η 37 στήλη. Παίρνουμε λοιπόν την 1 που κρατήσαμε απο την αρχή και την 37 και τις κάνουμε 1 ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ στηλη. Τώρα απο τα παλιές στήλες λειπουν οι 1 & 37 καθώς εγινε μια καινουργια. Τωρα σειρά εχει η επόμενη στήλη στο παραδειγμα μας η 2 . Την βαζουμε στην άκρη και ξανα ξεκινάμε την ίδια διαδικασία ,αναζήτηση μια μια τις υπόλοιπες μεχρι να βρεθεί ταιριασμα(εαν οχι, πάμε στην επόμενη στήλη και ετσι συνεχίζουμε μέχρι το τέλος) Στόχος μας η μείωση του αριθμού των στηλών. ΣΥΓΝΩΜΗ για την κατάχρηση ΧΩΡΟΥ & ΧΡΟΝΟΥ αλλά πραγματικά είναι πολύ σημαντικό για εμένα να βρεθεί μια λύση εαν αυτή είναι εφαρμόσιμη και πιο πολύ διαθέσιμη από όλους εσάς. ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ, ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ |
1 Συνημμένο(α) Δημήτρη, Αν έχω καταλάβει καλά και σύμφωνα με το παράδειγμά σου, το ζητούμενό σου είναι από κάθε γραμμή να κρατάς τις μοναδικές τιμές και δίπλα από κάθε μοναδική τιμή να έχεις τον αντίστοιχο Α/Α. Σύμφωνα λοιπόν με την παραπάνω σκέψη μου, αυτό σημαίνει πως όσες στήλες και να έχεις, θα ενοποιούνται όλες σε δύο στήλες, όπου η πρώτη στήλη θα είναι ο Α/Α γραμμής και δίπλα η μοναδική τιμή αυτής της γραμμής. Δοκίμασε το συνημμένο αρχείο με καναδυό μικρές διαφοροποιήσεις. Στο παράδειγμά σου, πάτα το κουμπί για να δεις το αποτέλεσμα (το ενεργό κελί θα πρέπει να είναι εντός της περιοχής). Σε περίπτωση που δεν έχω πιάσει ακόμα το συλλογισμό σου, αν σου είναι εύκολο ανέβασε το τελικό αποτέλεσμα όπως το χρειάζεσαι. |
1 Συνημμένο(α) Σε ΥΠΕΡΕΥΧΑΡΙΣΤΩ κΧΡΗΣΤΟ για το ενδιαφερων και την υπομονη σας να βρεθει λυση. Το εκτιμώ απεριοριστα. Σας ανεβαζω και το συννημενο. Δειτε το και ελπιζω να ειναι κατανοητο αυτη τη φορα. |
1 Συνημμένο(α) Το οπτικό αποτέλεσμα τελικά βοηθάει περισσότερο από τη θεωρία! :) Δοκίμασε το νέο κώδικα αν είναι εντάξει. |
Καλημέρα σας. Τι μπορεί να πει κανείς όταν μπορεί στο πρόβλημα του να ΣΠΕΥΔΟΥΝ άνθρωποι σαν τον κ ΧΡΗΣΤΟ και με τόση υπομονή και θέληση να δίνουν λύσεις. Το να σας πω ένα ευχαριστώ μάλλον είναι λίγο κ ΧΡΗΣΤΟ. Καταπληκτική λύση,γρήγορος κώδικας,ΕΝΑ ΑΡΤΙΟ αποτέλεσμα. ΜΕ εκτίμηση ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ. |
Kαι μια σκεψη τωρα που κανω το τεστ. Ολοκληρωνει την δημιουργια των νεων στηλων(παραδειγμα απο 68 αρχικες τις κανει 34) Μηπως ομως μπορει να συνεχισει να μειωνει ακομα περισσοτερο ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ τον κωδικα στις καινουργιες (δημιουργημενες) σαν δηλ αυτες να ειναι τωρα οι αρχικες. θα δωσουμε και εναν περιορισμο στο μηκος (ας πουμε 15)της καθε στηλης για να μη χαθουμε,δηλ αν παει να κανει ενα ζευγος μια στηλη και αυτη ξεπερναει τις 15 γραμμες να μην το κανει . ΕΑΝ ειναι εφικτο?γιατι οχι. Ευχαριστω. |
Καλημέρα Δημήτρη, Σίγουρα θα το προσπαθήσω όσο μπορώ αλλά δε γνωρίζω το χρόνο υλοποίησής του. Η δυσκολία έγγυται στο ότι ο νέος πίνακας δεν έχει την ίδια μορφή με τον αρχικό. Μερικές δυσκολίες: 1. Η στήλη Α/Α παρεμβάλεται ανάμεσα στις υπόλοιπες. 2. Οι γραμμές ανά στήλη δεν είναι ισάριθμες, γιατί οι ενοποιημένες στήλες έχουν περισσότερες γραμμές. 3. Ο ίδιος Α/Α μπορεί να υπάρχει σε περισσότερες από μία γραμμές. Αν σου είναι εύκολο πάλι, ανέβασε ένα τελικό αποτέλεσμα ενός αρχικού πίνακα με περισσότερες στήλες και γραμμές. Πάντως αν δεν κάνω λάθος και χωρίς να επιμένω, αν η σύγκριση τιμών γίνεται στις τιμές με τον ίδιο Α/Α, θεωρώ πως το αποτέλεσμα είναι δύο τελικές στήλες, όπως στην αρχική μου σκέψη (με εξαίρεση το όριο γραμμών που αναφέρεις). Όπως και να 'χει, ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! :) |
1 Συνημμένο(α) Χιλια ευχαριστω για τον χρονο σου και την υπομονη σου ΧΡΗΣΤΟ. Σου ανεβαζω ενα αρχειο με περισσοτερες στηλες. Εννοειται οτι δεν υπαρχει προβλημα χρονου ,ειναι ηδη αρκετα αυτα που εχεις κανει. Η προταση σου δεν εινα λαθος απλα εμενα βολευει αυτη η διαδικασια. Με εκτιμηση ΔΗΜΗΤΡΗΣ |
Καλησπέρα στην παρέα Κάποιες σκέψεις: Τα δεδομένα σε ένα φύλλο του Excel πρέπει να είναι οργανωμένα σε λίστες (πίνακες) ώστε να διευκολύνεται η αναζήτηση, η ταξινόμηση, το φιλτράρισμα, η εξαγωγή συγκεντρωτικών στοιχείων , κλπ. Τα συγκεκριμένα αρχικά στοιχεία θα πρέπει να οργανωθούν σε μία λίστα (πίνακα) με 2 στήλες. Η μία στήλη θα περιλαμβάνει τις τιμές και η άλλη τον αντίστοιχο α/α. Μπορούμε να διακρίνουμε 2 βασικές περιπτώσεις: 1) Η στήλη των τιμών περιλαμβάνει όλες τις τιμές των αρχικών στηλών (οι στήλες στοιβάζονται σε μία). 2) Η στήλη περιλαμβάνει μόνο τις μοναδικές (τις διαφορετικές) τιμές των στηλών. Η επίτευξη των παραπάνω μπορεί να γίνει με κώδικα απλούστερο και διαφανέστερο από τον αντίστοιχο στον αλγόριθμο του Δημήτρη. Αν και δεν υπάρχει κανένας λόγος, το αντίθετο, αφού δημιουργήσουμε μία λίστα των 2 στηλών, μπορούμε εύκολα να την κατανείμομε σε περισσότερες στήλες, με βάση κάποιο περιορισμό στο πλήθος των γραμμών. |
Καλησπέρα και από εμένα Γιώργο. Πάρα πολύ σωστές οι παρατηρήσεις σου όπως και αυτές του φιλου Χρήστου που έδωσε μια κατά τα άλλα σωστή απάντηση αρχικά στο πρόβλημα μου. Το κακό είναι καλέ μου φίλε ότι δεν μπορούμε να αλλάξουμε κάποιους περιορισμούς που βρίσκουμε(σε μένα αφορά την εργασία μου και ένα ήδη σεταρισμένο περιβάλλον)οπου προσπαθώ να κάνω λίγο πιο ευκολη τη ζωη μου,για αυτό και δεν μπορώ να μιλήσω θεωρητικά για το θέμα καθώς η όλη προσπάθεια θα πέσει στο κενό. Ειμαι σιγουρος λοιπόν πως υπάρχουν πολλοί τροποι να γινει και αλλιώς αλλά δεν θα μπορέσω να κάνω τίποτα,και αυτος είναι ο λογος που ζηταω τον συγκεκριμενο τρόπο λύσης του προβλήματος. ΦΙΛΙΚΑ Δημήτρης |
1 Συνημμένο(α) Καλημέρα Δημήτρη, Δοκίμασε το συνημμένο αρχείο αν λειτουργεί όπως επιθυμείς. Ακολούθησα την ίδια ακριβώς λογική σύγκρισης στηλών. Τώρα η σύγκριση γίνεται μεταξύ τεσσάρων στηλών σε αντίθεση με δύο που γίνεται στον αρχικό πίνακα. Παρελβάλεται δηλαδή και η στήλη με τον Α/Α κάθε γραμμής. Η μόνη διαφορά είναι πως όταν ολοκληρώνεται η δημιουργία του νέου πίνακα με την ενοποίηση των στηλών, γίνεται έλεγχος να διαγράφονται οι κενές γραμμές σε κάθε στήλη. Αυτό συμβαίνει γιατί πλέον οι στήλες δεν έχουν το ίδιο πλήθος γραμμών όπως γινόταν με τον αρχικό πίνακα. Αν δεν πρέπει να γίνει αυτό, διορθώνεται εύκολα. Επίσης, το πορτοκαλί κουμπί θα το πατάς μονάχα στον αρχικό πίνακα ενώ το πράσινο σε όλους τους υπόλοιπους που παρεμβάλεται ο Α/Α σε κάθε στήλη. |
Καλησπερα Χρηστο και σε ευχαριστω παλι για την αμμεση απαντηση σου στο προβλημα μου. Δυο πραγματακια για να δουμε πρωτα εαν εγω κανω κατι λαθος. Α)Πρωτα παταμε πορτοκαλι πληκτρο (με ενα κελι ενεργοποιημενο μεσα στην περιοχη) Β)Αφου κανει την πρωτη μειωση ξαναεπιλεγουμε καποιο κελι στις καινουργιες στηλες και μετα παταμε το cut,σωστα.? Ρωταω για να δω εαν ειναι σωστος ο βηματισμος μου . Εχω και εναν μονο περιορισμο(στις στηλες που δημιουργουνται καθε φορα το μηκος δεν μπορει να ξεπερναει τις 15 εγγραφες. Κοιτα καλε μου φιλε τι αρχιζω να παθαινω με σενα,εκει που δεν ειχα καθολου ιδεα με προγραμματισμο,γραφεις τοσο καλο και απλο κωδικα που ξεκινησα να μελεταω βημα -βημα τι εχεις γραψει και προσπαθω να μαθω οσο μπορω. Σε ευχαριστω παρα πολυ ΧΡΗΣΤΟ . Δημητρης |
Δημήτρη, Το Α) και το Β) είναι έτσι ακριβώς όπως τα περιγράφεις. Απλά θα σταθεροποιήσω τις πρώτες γραμμές έτσι ώστε τα δύο κουμπιά να είναι πάντα σε εμφανές σημείο για το χρήστη. Απέφυγα να βάλω των περιορισμό των 15 γραμμών, γιατί ο νέος πίνακας θα πρέπει να "κτιστεί" πρώτα και στο τέλος να υπολογιστούν οι γραμμές έτσι ώστε ο χρήστης να τον διαγράφει αν δεν του κάνει. Δύο ερωτήσεις: 1. Μήπως προτιμάς να εμφανίζεται μήνυμα που θα σε ενημερώνει για το πλήθος των γραμμών του νέου πίνακα και να σε ρωτάει αν θες να τον κρατήσεις ή όχι; Αλλιώς προχωράω με αυτόματη διαγραφή. 2. Αν έστω και μία στήλη έχει από 16 και άνω γραμμές, ο πίνακας δεν πρέπει να εμφανιστεί; |
1)Το τελικο συνολο των στηλων ειναι κατι που θα πρεπει να γνωριζω 2)ο περιορισμος στις 15 γραμμες(μηκος)ειναι κατι που δεν μπορω να αποφυγω,οποτε φανταζομαι οτι αν 3 η 4 στηλες συγκρινομενες μεταξυ τους δινουν για παραδειγμα 17 γραμμες ας κανει - 1 ελεγχο στηλης για να μην ξεπερασουμε αυτη τη δεσμευση. Κατα τα αλλα τι να πω,ελπιζω και θελω να πιστευω οτι σε βοηθαω και εσενα Χρηστο απο οτι βλεπω να γινεσαι καλυτερος με τα τοσα ποστ που εχω ανεβασει. Με ξεχωριστη εκτιμηση στο προσωπο σου Δημητρης |
1 Συνημμένο(α) Καλημέρα Δημήτρη, Βελτιοποίησα τον κώδικα έτσι ώστε να έχεις μονάχα ένα κουμπί για τη δημιουργία νέων πινάκων, ανάλογα πάντα το ενεργό κελί. Πριν τη δημιουργία του νέου πίνακα, ένα μήνυμα ενημερώνει το χρήστη για τις διαστάσεις του (πλήθος γραμμών και στηλών) και εκείνος αποφασίζει αν πρέπει να δημιουργηθεί ή όχι. Ελπίζω να σε διευκολύνει το νέο αρχείο. |
Η προσπαθεια σου ειναι αξιεπαινη Χρηστο. Εχω μονο ενα τελικο ζητημα με το μηκος (δεν πρεπει να ξεπερναει το 15) Υπαρχει περιπτωση αυτο να διορθωθει ? Αυτες οι στηλες που ξεπερνουν τις 15 γραμμες ας γινουν αλλου μηκους και ας βγει 1 η 2 παραπανω,,,,,δεν πειραζει δηλ στο παραδειγμα που εχεις ανεβασει το πρωτο RUN κανει τις στηλες 36 και το δευτερο RUN τις κανει 19 εκ των οποιων μονο η μια ειναι 16γραμμων(απαγορευτικη)...αυ η λοιπον κα στα δυο να σπασει παλι θα εχουμε 20 στηλες ΤΕΛΙΚΕΣ που ειναι super!. Aυτο λοιπον μονο και ειμαστε ΟΚ! ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ χιλια ευχαριστω....... |
Η προσπαθεια σου ειναι αξιεπαινη Χρηστο. Εχω μονο ενα τελικο ζητημα με το μηκος (δεν πρεπει να ξεπερναει το 15) Υπαρχει περιπτωση αυτο να διορθωθει ? Αυτες οι στηλες που ξεπερνουν τις 15 γραμμες ας γινουν αλλου μηκους και ας βγει 1 η 2 παραπανω,,,,,δεν πειραζει δηλ στο παραδειγμα που εχεις ανεβασει το πρωτο RUN κανει τις στηλες 36 και το δευτερο RUN τις κανει 19 εκ των οποιων μονο η μια ειναι 16γραμμων(απαγορευτικη)...αυ η λοιπον κα στα δυο να σπασει παλι θα εχουμε 20 στηλες ΤΕΛΙΚΕΣ που ειναι super!. Aυτο λοιπον μονο και ειμαστε ΟΚ! ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ χιλια ευχαριστω....... |
Αν κατάλαβα σωστά, αυτό που χρειάζεσαι είναι πως όταν υπάρχουν στήλες άνω των 15 γραμμών, οι επιπλέον γραμμές (π.χ. στήλη με 20 γραμμές, οι τελευταίες 5 γραμμές) θα μεταφέρονται σε δυο νέες διπλανές στήλες (μαζί με τον Α/Α) και όλες οι υπόλοιπες θα μετακινούνται δύο στήλες πιο δίπλα. Σωστά; |
Χρηστο ,εαν η στηλη που υπερβαινει τις 15 γραμμες προερχεται απο ενωση για παραδειγμα 2 στηλων και αυτες δεν ΚΟΥΜΠΩΝΟΥΝ καπου σε μετεπειτα στηλες με μεγιστο μηκος 15, ΝΑΙ τοτε μενουν ως εχουν,δηλ 2. |
Δημήτρη, Όταν δημιουργείται ένας πίνακας, ο κώδικας δε γνωρίζει πως προέκυψε η κάθε στήλη (ή ενωποίηση δύο παλιών ή παρέμεινε ίδια). Αν μια στήλη έχει περισσότερες από 15 γραμμές, μετά δημιουργείται πρόβλημα με ποιες στήλες θα πρέπει να συγκριθεί, με τις δεξιές ή με τις αριστερές. Οπότε αυτό που προτείνω είναι να σου χρωματίζω ποιες στήλες έχουν άνω των 15 γραμμές, και στη συνέχεια με χειροκίνητο τρόπο να γίνεται ο διαχωρισμός τους στο σημείο που βολεύει. Ή όπως ανέφερα πριν, οι γραμμές των στηλών αυτών άνω των 15 γραμμών να μεταφέρονται δίπλα. |
Ναι συμφωνω για τον χρωματισμο. Τον επομενο διαχωρισμο τους θατον κανω εγω χειροκινητα ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ . |
1 Συνημμένο(α) Δημήτρη, Για δοκίμασε αν είναι εντάξει το συνημμένο αρχείο. Όποιες στήλες είναι κίτρινες, έχουν 16 ή περισσότερες γραμμές. |
Σε ευχαριστω για την λυση του προβληματος μου. Εχω μια εκκρεμοτητα ακομη και ειμαι σε ολα ενταξει. Θα την ανεβασω οταν φτιαξω ενα αρχειο με εξηγησεις. Φιλικα Δημητρης |
1 Συνημμένο(α) Καλημερα σε ολους. Χρηστο & λοιποι φιλοι θα ηθελα μια διορθωση.Παρακαλω πολυ στο συνημμενο εξηγω αναλυτικα το ζητουμενο. Ευχαριστω και παλι για τον χρονο που θα διαθεσετε. |
Καλησπέρα Δημήτρη, Η νέα λογική πλέον είναι η εξής (π.χ. σε πίνακα 10 γραμμών και 20 στηλών): 1. Συγκρίνουμε την πρώτη στήλη με τις υπόλοιπες 19 στήλες από την 1η γραμμή μέχρι την 9η τους. 2. Αν οι εννιά πρώτες τους γραμμές είναι όμοιες, τότε τις ενοποιούμε σε μια στήλη, ανεξαρτήτου πλήθος στηλών (π.χ. μπορεί και εννιά στήλες να ενοποιηιούν σε μία). 3. Όταν τελειώσει ο έλεγχος όλων των στηλών, όσες στήλες δε βρήκαν ταίρι (δηλαδή δε σημειώθηκαν για ενοποίηση), παραμένουν ακέραιες. Στο παράδειγμα που ανέβασες, νομίζω από 1α μέχρι 6α είμαι εντάξει, όπως επίσης και για τις 8α, 9α και 10α. Αν σου είναι εύκολο, θα ήθελα να μου εξηγήσεις πως προκύπτει η 7α κι αν υπάρχει λόγος για το μωβ χρώμα των 12 και 19. Ρωτάω γιατί έχω την εντύπωση πως η 7α δεν έπρεπε να υπήρχε και οι μωβ στήλες έπρεπε να υπάρχουν ακέραιες στο νέο πίνακα, γιατί δεν έχουν ταίρι. |
1 Συνημμένο(α) Χρηστο σε ευχαριστω γαι την ανταποκριση. Παρακαλω πολυ δες το συνημμενο αρχειο. |
Η γραμμή που δεν έχει όμοια όλα τα στοιχεία της, όσα είναι όμοια θα πρέπει να κρατιέται το ένα από τα όμοια ή όσες είναι οι στήλες θα πρέπει να μπουν το ένα κάτω από το άλλο; Παράδειγμα: 100 Α Α Α Α Α Α 101 Β Β Β Β Β Β 102 Γ Γ Γ Γ Γ Γ 103 Α Β Γ Α Β Γ Για τις 100, 101, 102 θα κρατηθεί μόνο το στοιχείο, γιατί όλα είναι ίδια. Η 103 όμως, πώς πρέπει να εμφανιστεί στη συγχώνευση; 103 Α 103 Β 103 Γ 103 Α 103 Β 103 Γ ή 103 Α 103 Β 103 Γ |
Το δευτερο, 103 Α 103 Β 103 Γ γι αυτο και σου ανεφερα τον αριθμο που μετραει κατω απο την στηλη που δημιουργειται, και δειχνει απο ποσες στηλες προηλθε. Εαν αθροισουμε αυτους τους αριθμους θα δεις οτι δινει αθροισμα 20 οσες δηλαδη και οι αρχικες στηλες μονο που τωρα καταφεραμε να τις εχουμε αυτες τις 20 σε 10. Νομιζω για να σε βοηθησω ακομη περισσοτερο δεν ειμαι σιγουρος ,θα πρεπει να μου τυχει στην δουλεια για να το πω οτι δεν θα βρισκω στηλες του πρωτου παραδειγματος που γραφεις οπου θα εχει ναι μεν 3 ιδιες γραμμες που μενουν ως εχουν αλλα στην 4 επαναλαμβανονται 2 φορες το καθενα,νομιζω οτι θα ειναι μοναδικες εγγραφες(103 Α μια φορα,103 Β μια φορα,103 Γ ΜΙΑ ΦΟΡΑ )οποτε μενουμε στην δευτερη διαπιστωση που κανεις και κραταει τις ιδιες και τις διαφορετικες απο μια φορα την μια κατω απο την αλλη. ******Κοιτα εαν θελεις ξανα αυτο με τον αριθμο κατω απο την στηλη ,πιστευω βοηθαει παρα πολυ γιατι αν τ τελικο αθροισμα των αριθμων αυτων κατω απο τις στηλες ειναι μεγαλυτερο η μικροτερο των αρχικων τοτε κατι δεν παει καλα. Χρηστο σε ΥΠΕΡΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για οτι κανεις. |
Για αρχή θα βασιστώ σ' αυτό που αναφέρεις (ότι ίσχυει μέχρι τώρα δηλαδή), πως σε κάθε γραμμή θα παραμένουν οι μοναδικές τιμές. Δηλαδή στο παράδειγμα που ανέφερα, η νέα στήλη θα είναι: 100 Α 101 Β 102 Γ 103 Α 103 Β 103 Γ Τον αριθμό που αναφέρει πόσες στήλες συγχωνεύτηκαν (στην προκειμένη περίπτωση είναι 6) δεν τον χρειάζομαι. Στον κώδικα θα πρέπει να σημειώνω τις στήλες που πληρούν τις προϋποθέσεις συγχώνευσης, έτσι ώστε να μην ξαναχρησιμοποιούν σ' άλλη σύγκριση και γίνει λάθος. Όπως και να 'χει, θα το προσπαθήσω, τουλάχιστον να σχηματιστεί ο πρώτος πίνακας. |
Το μονο που ισως να πρεπει να προσεξουμε ειναι οτι βαζουμε τις ιδιες στηλες (ολες οι γραμμες ιδιες εκτος απο μία) τιποτα αλλο. |
| Η ώρα είναι 01:10. |
Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.