![]() |
Οριζόντιο φίλτρο Ξέρω πως αυτό που θα ζητήσω είναι μάλλον ακατόρθωτο αλλά δεν θα μάθω ποτέ αν δεν ρωτήσω :thumbs-up: Υπάρχει δυνατότητα για φίλτρο στις γραμμές αντί για στήλες? Θα επιθυμούσα να έχω μία απάντηση έστω και αρνητική Ευχαριστώ, Μάρω |
1 Συνημμένο(α) Μάρω καλημέρα! Βασικά, τα φίλτρα εφαρμόζονται πάντα σε στήλες και ποτέ γραμμές ή Records (Access). Εάν το πλήθος των γραμμών δεν υπερβαίνει το πλήθος των στηλών που διαθέτει η Excel (XL < 2003: 256, XL >2003:16384), μπορείς να αντιμεταθέσεις τα δεδομένα σου για να μπορείς να τα φιλτράρεις. Χρησιμοποίησε τη μέθοδο της αντιμετάθεσης κατά την επικόλληση τους σε νέο φύλο (Αντιγραφή >Ειδική επικόλληση > Αντιμετάθεση) ή αν το χρησιμοποιείς τακτικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τύπους όπως δείχνει το συνημμένο παρακάτω. Καλή συνέχεια Τάσος |
Δεν θα μπορούσαμε να επιτύχουμε το ίδιο με την συνάρτηση Transpose? =transpose(pinakas) Αν είναι 33 γραμμές και 14 στήλες πρέπει να επιλέξεις 14 γραμμές και 33 στήλες, μετά =transpose( δείχνεις την περιοχή που θες να αντιμεταθέσεις και πατάς Ctrl+Shift+Enter!! |
Καλησπέρα και απο εμένα Μάρω... Γιατί δεν χρησιμοποιείς ένα Pivot Table?? Νομίζω θα φέρεις τα δεδομένα εύκολα όπως τσα θέλεις και με φίλτρα... στην ουσία κάνε την γραμμή στήλη και το αντίθετο... Φιλικά,Άγγελος |
1 Συνημμένο(α) Καλησπέρα σας Κατ αρχή θέλω να συμφωνήσω με τον Τάσο ότι στο Excel τα φίλτρα είναι μόνο για στήλες και ο απλούστερος και συντομότερος τρόπος είναι αντιγραφή/Ειδική επικόλληση με Αντιμετάθεση για το ζητούμενο της Μάρως Τώρα για μια δυναμική λύση εκτός από την Index που πρότεινε ο Τάσος Θα πρότεινα την Offset. Δείτε λοιπόν το συνημμένο που εκτός από την πρότασή μου με Offset, περιέχει και μερικά χρήσιμα κόλπα με την συνάρτηση Offset. :032: Η Transpose που προτάθηκε, μιας και είναι συνάρτηση Πίνακα (Array formula) θα έλεγα ότι δεν συνίσταται για μεγάλο όγκο δεδομένων. Ο δε Συγκεντρωτικός πίνακας (Pivot table), όπως το Αυτόματο φίλτρο, διαχειρίζεται στήλες και όχι γραμμές. Κατά την γνώμη μου θα μπορούσε να φανεί χρήσιμος στην περίπτωση που θέλουμε να ομαδοποιήσουμε γραμμές και όχι στήλες. Ίσως η αντιμετάθεση (για να γίνουν οι στήλες/γραμμές και οι γραμμές/στήλες) σε συνδιασμό με ένα Συγκεντρωτικό να βοηθούσε. Ελπίζω να φανούν χρήσιμα τα κόλπα με την Offset. Τα λέμε. Θανάσης ΥΓ Αγαπητή Μάρω επιβεβαιώνεις τον κανόνα ότι χαζές ερωτήσεις δεν υπάρχουν. Μπράβο σου που δεν διστάζεις και ρωτάς, αλλά Μπράβο και στους φίλους που επίσης δεν διστάζουν αλλα προθυμοποιούνται και απαντούν :thumbup: |
| Η ώρα είναι 09:52. |
Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.