![]() |
Index & Match 1 Συνημμένο(α) Καλησπέρα σας , Θα ήθελα την βοήθεια σας στο εξής πρόβλημα.Προσπαθώ να ματσάρω (Index& Match) με πολλαπλά κριτήρια και δεν βγάζω αποτέλεσμα. Ευχαριστώ |
Καλησπέρα Σωτήρη, Δοκίμασε την παρακάτω συνάρτηση: =INDIRECT(ADDRESS(MATCH($J$1;$A$3:$A$12;0)+2;MATCH ($J$3;$B$1:$G$1;0)+IF($J$2="M";1;2))) |
1 Συνημμένο(α) Χρήστο σε ευχαριστώ πολύ . Επειδή είναι 3 τα κριτήρια ξανά ανεβάζω το αρχείο γιατί δεν μπορώ να την προσαρμόσω στα δεδομένα. |
1 Συνημμένο(α) Επειδή προστέθηκε και τρίτη στήλη ανά έτος, τροποιποίησα τη συνάρτηση ανάλογα. Επίσης, έχω βάλει και μορφοποίηση υπό όρους για να είναι διακριτό το ανάλογο κελί που ψάχνεις. |
1 Συνημμένο(α) Χρήστο καταρχάς σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο σου . Προσπάθησα να την προσαρμόσω στα δικά μου δεδομένα και επειδή έχουν άλλη μορφή από αυτή που σου έχω στείλει "Λάθος μου" βγάζει σφάλμα .Έφτιαξα ένα αρχείο με ένα νέο φύλλο προς ενημέρωση. |
Δοκίμασε τον παρακάτω τύπο στο D2: =INDIRECT("data!"&ADDRESS(MATCH($A2;data!$A$3:$A$1 2;0)+2;MATCH($B2;data!$B$2:$M$2;0)+LOOKUP($C2;{"M" \1;"O"\2;"S"\3}))) Τέλος, επικόλλησέ τον και στα υπόλοιπα κίτρινα κελιά. |
1 Συνημμένο(α) Δεν μπορώ να το προσαρμόσω στο δικό μου αρχείο γιατί μάλλον επηρεάζεται από το ότι ξεκινάνε τα δεδομένα από την 5 γραμμή αλλά και από άλλη στήλη . |
Χρήστο δουλεύει μια χαρά . Το πρόβλημα ήταν ότι είχα κενό στην ονομασία του φύλλου και δεν το διάβαζε. Σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σου και καλό βράδυ . |
1 Συνημμένο(α) Παράθεση:
Καλησπέρα Χρήστο, :bye: έκανα μια τροποποίηση το αρχείο το Σωτήρη γιατί έχει σχέση η index και match με την βοήθεια, η ερωτήσεις και επεξηγήσεις είναι μέσα στο αρχείο:001_smile: |
1 Συνημμένο(α) Καλησπέρα Χρήστο, Δε χρησιμοποιήσα Index & Match, οπότε καλό θα ήταν να γινόταν ένα νέο θέμα για τυχόν διορθώσεις/απορίες. Δοκίμασε την εναλλακτική μου πρόταση στο συνημμένο αρχείο. Στο φύλλο ΧΩΡΕΣ έχω δύο βοηθητικές γκρι στήλες, όπου ενημερώνονται από το ΣΥΝΟΛΟ ΑΝΑ ΧΩΡΕΣ, τις οποίες μπορείς να κρύψεις. Στο ΣΥΝΟΛΟ ΑΝΑ ΧΩΡΕΣ, το όρισμα LISTA_XWRWN (στη στήλη ΧΩΡΕΣ) ενημερώνεται από τις παραπάνω γκρι στήλες και εξαιρεί όσες χώρες έχεις επιλέξει μέχρι τώρα. Μ' αυτόν τον τρόπο, δεν μπορείς να επιλέξεις μια χώρα που ήδη υπάρχει στα προηγούμενα κελιά. Όσον αφορά την αποθήκευση σε pdf, χρησιμοποίησα το όνομα του εκάστοτε φύλλου, γιατί δεν κατάλαβα από ποια γραμμή 2 θα παίρνει το όνομα. Εύκολα πάντως τροποποιείται ο κώδικας γι' αυτό. |
στα γρήγορα που το είδα, καμία απορία, με κάλυψες στα βασικά:drinks::icon_phone: αύριο που έχω ελεύθερο χρόνο θα το δω καλύτερα, και οτι εντοπίσω θα συγκεντρωθούν και θα γίνει νέο θέμα...... ευχαριστωωωωωω:003::003::003: |
1 Συνημμένο(α) Καλημέρα σας , Στο συνημμένο αρχείο έχω τροποποιήσει τα δεδομένα και θα ήθελα να ρωτήσω πως μπορώ να φέρω αθροίσματα για τις ίδιες κατηγορίες πχ για την ίδια χώρα με 3 κριτήρια . |
1 Συνημμένο(α) Καλησπέρα Σωτήρη, Δοκίμασε το συνημμένο αρχείο, επειδή δεν ξέρω αν έπιασα σωστά το σκεπτικό σου. Έβαλα φίλτρα στον αρχικό πίνακα και στην τελευταία γραμμή υποσύνολα με τη συνάρτηση SUBTOTAL. Όταν βάζεις φίλτρα σε κάποια στήλη (π.χ. στην Ινδία που έχεις χρωματίσει), τα σύνολα της τελευταίας γραμμής αλλάζουν σύμφωνα με τα κριτήρια του φίλτρου. Αν έχω καταλάβει λάθος, ανέβασε ένα δείγμα πως θέλεις να βλέπεις τα αθροίσματα. |
1 Συνημμένο(α) Καλημέρα Χρήστο και σε ευχαριστώ . Το ζητούμενο είναι να φέρει αθροίσματα με πολλαπλά κριτήρια βλέποντας όλο τον πίνακα . Στο αρχείο έχω στήλη με το αποτέλεσμα που χρειάζομαι. |
Καλησπέρα Σωτήρη, Στο E2, κάτω από το Αποτέλεσμα, δοκίμασε τον παρακάτω τύπο και αντέγραψέ τον και στα υπόλοιπα κελιά της στήλης: =SUMIF(data!$A:$A;$A2;INDIRECT(ADDRESS(1;MATCH($B2 ;data!$B$2:$M$2;0)+LOOKUP($C2;{"M"\1;"O"\2;"S"\3}) ;;;"data")):INDIRECT(ADDRESS(COUNTA(data!$B:$B);MA TCH($B2;data!$B$2:$M$2;0)+LOOKUP($C2;{"M"\1;"O"\2; "S"\3});;;"data"))) Το σύνολο του Αποτελέσματος για να είναι ίσο με το σύνολο του πίνακα, οι χώρες στο φύλλο Πίνακας προς ενημέρωση πρέπει να είναι μοναδικές στη στήλη Α. Όταν κάνεις επικόλληση τον παραπάνω τύπο στο κελί, έλεγξε αν η συνάρτηση MATCH έχει κενό ενδιάμεσα, δηλαδή να μην γραφεί ως MA TCH. |
Χρήστο καλημέρα , Λειτουργεί άψογα . Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο σου. |
| Η ώρα είναι 09:50. |
Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.