![]() |
Αυτόματη συμπλήρωση κελιών 2 Συνημμένο(α) Παιδιά καλημέρα, Θα ήθελα την βοήθειά σας σε κάτι, Έστω ότι έχω «ορίσει περιοχές» με το όνομα «ΓΡΑΜΜΑΤΑ» και «ΑΡΙΘΜΟΙ» (Α2-Β3) στο φύλλο [ΓΡΑΜΜΑΤΑ-ΑΡΙΘΜΟΙ] Αναρωτιέμαι, Εάν θα μπορούσα στο φύλλο [ΛΙΣΤΑ] όταν επιλέγω από πτυσσόμενη λίστα στο (Α2) την τιμή «ΑΒΓ» τότε στο (Β2) να συμπληρωθούν αυτόματα οι αριθμοί (123), και αντίστοιχα όταν (Α2=ΔΕΖ) τότε ΑΥΤΟΜΑΤΑ το (Β2=123). Σημ. τις τιμές ΑΡΙΘΜΟΙ στο κελί (Β2) θα μπορούσα να τους έχω και εκτός πτυσσόμενης λίστας (σε απλό κελί-στήλη). Ευχαριστώ πολύ Πάνος |
1 Συνημμένο(α) Πάνο καλησπέρα! Δες 2 διαφορετικές προσεγγίσεις στο συνημμένο παράδειγμα. Η μία με χρήση VBA και η χρήση τύπων. Για τη λύση με χρήση VBA πέρασε τον παρακάτω κώδικα στη λειτουργική μονάδα του φύλλου "ΛΙΣΤΑ": Κώδικας: Option ExplicitΌ κώδικας αυτός προϋποθέτει οι στήλες με τα Dropdown να έχουν την ίδια διάταξη όπως στο συνημμένο σου. Το όνομα Tabelle1 είναι το κωδικό όνομα του φύλλου "ΓΡΑΜΜΑΤΑ-ΑΡΙΘΜΟΙ" έτσι όπως εμφανίζεται στον VBE (αναλόγως την γλώσσα του Office, το συναντάμε σαν Sheet1, Tabelle1, ή Φύλλο1 κτλ.) Για τη λύση με χρήση τύπων θα χρειαστείς 4 στήλες (βλ.συνημμένο για περισσότερες λεπτομέρειες). με τους τύπους (Excel 2007): Για την πρώτη στήλη (A): Κώδικας: =IFERROR(INDEX(ΑΡΙΘΜΟΙ;MATCH(A2;ΓΡΑΜΜΑΤΑ;0));"Δεν υπάρχει")Κώδικας: =IFERROR(INDEX(ΓΡΑΜΜΑΤΑ;MATCH(D2;ΑΡΙΘΜΟΙ;0));"Δεν υπάρχει")Τάσος |
Τάσο σε ευχαριστώ πάρα πολύ, για άλλη μια φορά "καθάρισες". Να σε παρακαλέσω όμως κάτι, είπες:"Για τη λύση με χρήση VBA πέρασε τον παρακάτω κώδικα στη λειτουργική μονάδα του φύλλου "ΛΙΣΤΑ". Εάν μπορείς να δώσεις περισσότερες πληροφορίες πάνω σε αυτό (πχ. που είναι η λειτουργική μονάδα;) καθώς δεν έχω ξαναασχοληθεί με VBA. |
οκ Τάσο βλέπω το συνημμένο σου. νομίζω θα βγάλω άκρη. Σ' ευχαριστώ |
2 Συνημμένο(α) Καλημέρα! Με δεξί κλικ πάνω στην καρτέλα "ΛΙΣΤΑ" επιλέγεις "Προβολή κώδικα" Συνημμένο Αρχείο 382 Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί επικόλλησε τον κώδικα και αποθήκευσε το βιβλίο. Συνημμένο Αρχείο 383 Τάσος |
Σε ευχαριστώ πολύ Τάσο καλή σου ημέρα |
| Η ώρα είναι 18:39. |
Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.