Forum

Forum (https://www.ms-office.gr/forum/)
-   Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις (https://www.ms-office.gr/forum/excel-erotiseis-apantiseis/)
-   -   [VBA] Εύρεση μέσα σε λίστα με πληκτρολόγηση (https://www.ms-office.gr/forum/excel-erotiseis-apantiseis/5721-eiresi-mesa-se-lista-me-pliktrologisi.html)

parara 05-12-20 11:47

Εύρεση μέσα σε λίστα με πληκτρολόγηση

Καλησπέρα ,
έχω ένα στοιχείο πλαίσιο λίστας (ActiveX) το οποίο διαβάζει και μου δείχνει τα ονόματα από μια περιοχή δεδομένων που έχω ορίσει. Μέσα στη λίστα μετακινούμε με τα βελάκια και βρίσκω αυτό που θέλω.

Γνωρίζει κανείς πως μπορώ να κάνω αναζήτηση μέσα σε αυτή τη λίστα χωρίς να μετακινούμε με τα βέλη; Για παράδειγμα να πληκτρολογώ το ΑΦΜ ή τα αρχικά ενός ονόματος και να το εντοπίζει μέσα στη λίστα.

Ευχαριστώ!

ChrisGT7 05-12-20 15:11

1 Συνημμένο(α)
Καλησπέρα Διόνυσε,

Δες αν σε βολεύει το συνημμένο αρχείο.

Τα δεδομένα είναι στις στήλες A:D, τα κριτήρια αναζήτησης δίνονται στα κελιά F8, G8, H8, I8 και τα αποτελέσματα της αναζήτησης του listbox πέφτουν στις στήλες M:P, τις οποίες μπορείς να κρύψεις.

Οι χαρακτήρες μπαλαντέρ αναζήτησης είναι ο αστερίσκος (*, πολλοί χαρακτήρες) και το αγγλικό ερωτηματικό (?, ένας χαρακτήρας). Στο αρχείο ως παράδειγμα αναζήτησης, αναζητώ όλους τους πελάτες που ο κωδικός τους τελειώνει σε 8, το οποίο πρέπει να γραφεί ως εξής: ="=*8".

Χρησιμοποιώ το Φίλτρο για Προχωρημένους (Advanced Filter) και κώδικα VBA, οπότε θα πρέπει να είναι ενεργοποιημένες οι μακροεντολές για να λειτουργήσει η αναζήτηση.

Αν δεν είναι αυτό που ζητάς, μπορείς να ανεβάσεις ένα δείγμα του αρχείου για διευκόλυνση.

parara 08-12-20 00:16

Ναι κάτι τέτοιο έψαχνα και είχα στο μυαλό μου, αλλά δεν μπορούσα να το υλοποιήσω.

Ευχαριστώ θα προσπαθήσω να προσαρμόσω μόνο τα 2 κριτήρια, κωδικός και επωνυμία.

Ευχαριστώ και πάλι:thumbup:

Γιώργος Καλ 19-12-20 12:13

Εύρεση μέσα σε λίστα με πληκτρολόγηση

1 Συνημμένο(α)
Καλησπέρα ChrisGT7. θα μπορούσατε να πραγματοποιηθεί και σε αυτό το αρχείο παρόμοια αναζήτηση για τον πίνακα του Φύλλου 1, στον οποίο με αναζήτηση της ημερομηνίας (ή της εργασίας) να βρίσκει και να ενσωματώνει σε πίνακα το όνομα και το τηλέφωνο για τη συγκεκριμένη ημερομηνία; Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

ChrisGT7 19-12-20 16:11

1 Συνημμένο(α)
Καλησπέρα Γιώργο,

Δοκίμασε το συνημμένο αρχείο αν σε καλύπτει.

Στο κελί Α2 βάζοντας μια ημερομηνία εμφανίζονται όλα τα ονόματα που έχουν έστω μια συνάντηση εκείνη την ημερομηνία.

Στο κελί Β2 γράφεις ένα μέρος από το λεκτικό της εργασίας (π.χ. Α*) και εμφανίζονται τα αντίστοιχα αποτελέσματα.

Οι γραμμές 3:20 είναι κρυμμένες, γιατί αποτελούν μέρος του Προηγμένου Φίλτρου για το φιλτράρισμα των δεδομένων από το φύλλο ΛΙΣΤΑ.

Γιώργος Καλ 20-08-21 17:19

ΕΥΡΕΣΗ ΤΙΜΗΣ ΣΕ ΛΙΣΤΑ ΓΙΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ

1 Συνημμένο(α)
Καλησπέρα,

και συγχαρητήρια για τη βοήθεια που προσφέρετε! Με βοήθησε πολύ το αρχείο.

Έχω φτιάξει μία λίστα με τα τιμολόγια και τις αποδείξεις μου. Θα μπορούσε να υπολογίζει για συγκεκριμένο διάστημα ημερομηνίας (π.χ. τριμήνου), το οποίο θα ορίζω εγώ σε προηγούμενο κελί, το αντίστοιχο καθαρό εισόδημα ή το αντίστοιχο ΦΠΑ και να το αθροίζει;
Ανεβάζω με τυχαία ονόματα και τιμές ένα αντίστοιχο excel, που έφτιαξα.
Στα έξοδα τα έχω βάλει με σειρά, οπότε υπολογίζω το άθροισμα τους. Αν γίνεται αυτόματα με αναζήτηση θα ήταν πιο πρακτικό.

kapetang 08-12-21 20:54

1 Συνημμένο(α)
Καλησπέρα

Δες μια πρόταση στο συνημμένο.

Γιώργος Καλ 15-12-21 19:39

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τη βοήθεια! Να είσαι πάντα καλά και συγχαρητήρια και πάλι!

kapetang 15-12-21 21:17

Να είσαι καλά Γιώργο.

Η ώρα είναι 05:11.

Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.

Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.2