![]() |
Αρίθμηση γραμμών 1 Συνημμένο(α) Καλημέρα παιδιά θα ήθελα μικρή βοήθεια με την αρίθμηση γραμμών στο βιβλίο που επισυνάπτω. Θέλω στην στήλη Β να μου αριθμεί όλα τα κελιά που έχουν τιμή στην στήλη Ε και δεν έχουν ΟΧΙ στην στήλη G και στην στήλη C να κάνει το ίδιο άλλα ανά έτος βάση της ημερομηνίας που υπάρχει στο D. Ευχαριστώ προκαταβολικά και συγγνώμη αν κουράζω. |
Καλησπέρα Χρήστο, Δοκίμασε τις παρακάτω συναρτήσεις: Στο Β2 γράψε: =IF(AND($E2<>"";$G2<>"ΟΧΙ");MAX($B$1:B1)+1;"") Στο C2 γράψε: =IF(B2="";"";SUMPRODUCT(--(YEAR($D$1:D2)=YEAR(D2))*($E$1:E2<>"")*($G$1:G2<>" ΟΧΙ"))) Τέλος, τράβα τους τύπους και στα υπόλοιπα κελιά που χρειάζεσαι αρίθμηση. |
Ευχαριστώ πολύ Χρήστο για την γρήγορη απάντησή σου Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα όμως αν στο D1 βάλω οτιδήποτε άλλο εκτός από ημερομηνία μου βγάζει όλη την στήλη C λάθος. Υπάρχει τρόπος να το διορθώσω αυτό? Σε ευχαριστώ πολύ και συγνώμη που σε κουράζω. |
Τίποτα, σιγά το πράγμα! :) Αφήνοντας εκτός τις επικεφαλίδες, δοκίμασε την παρακάτω συνάρτηση στο C2: =IF(B2="";"";SUMPRODUCT(--(YEAR($D$2:D2)=YEAR(D2))*($E$2:E2<>"")*($G$2:G2<>" ΟΧΙ"))) |
Παράθεση:
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ. |
| Η ώρα είναι 01:03. |
Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.