Forum

Forum (https://www.ms-office.gr/forum/)
-   Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις (https://www.ms-office.gr/forum/excel-erotiseis-apantiseis/)
-   -   [Μορφοποίηση] Ονοματοδοσία φύλλου εργασίας (https://www.ms-office.gr/forum/excel-erotiseis-apantiseis/5397-onomatodosia-filloy-ergasias.html)

caudillo 25-11-19 18:04

Ονοματοδοσία φύλλου εργασίας
 
Καλησπέρα σε όλο το forum,
θέλω να ρωτήσω κάτι το οποίο δεν γνωρίζω αν μπορεί να εφαρμοστεί, και γι' αυτό απευθύνομαι σε εσάς.
Έχω ένα φύλλο εργασίας όπου υπάρχει ένα συγχωνευμένο κελί το οποίο παίρνει τιμές από drop down menu που έβαλα εκεί με επικύρωση δεδομένων. Θέλω το φύλλο εργασίας να έχει το ίδιο όνομα με την τιμή αυτού του κελιού. Αναρωτιόμουν αν, δίνοντας τιμή στο συγχωνευμένο κελί, υπάρχει τρόπος να ονομάζεται αυτόματα και το φύλλο εργασίας με την τιμή του κελιού αυτού.
Και κάτι τελευταίο...
Μπορώ, αφού περάσω κάποια δεδομένα στο φύλλο εργασίας να το αντιγράψω π.χ. 6 φορές χωρίς να κάνω 6 φορές την διαδικασία δεξί κλικ - μετακίνηση ή αντιγραφή - κ.λ.π.;
Κάθε βοήθεια θα με γλίτωνε από πολύ χρόνο.
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

caudillo 28-11-19 08:46

Την καλημέρα μου σε όλους.
Παιδιά, κάποια απάντηση σχετικά με το ερώτημά μου (έστω και αρνητική, να ξέρω ότι δεν γίνεται αυτό που ζητάω);
Να είστε καλά.

Tasos 28-11-19 13:04

1 Συνημμένο(α)
Γεια χαρά σε όλους!

Κώστα μπορείς να επιλέξεις ένα ή περισσότερα φύλλα όπως θα έκανες στην εξερεύνηση αρχείων των Windows ( χρησιμοποιώντας Shift ή CTRL) να τα τραβήξεις δεξιά ή αριστερά είτε για να τα μετακινήσεις είτε για να τα αντιγράψεις κρατώντας πατημένο το CTRL.

Δες όμως ένα παράδειγμα στο συνειμμένο και πες μας πως να σε βοηθήσουμε παραπέρα.

Καλή συνέχεια!

Με εκτίμηση

Τάσος

caudillo 29-11-19 08:36

1 Συνημμένο(α)
Τάσο την καλημέρα μου και σ' ευχαριστώ για την απάντησή σου και τον χρόνο που διέθεσες.
Η λύση που προτείνεις με την επιλογή φύλλων και το τράβηγμά τους για αντιγραφή είναι πολύ βολική. Όσον αφορά το συνημμένο αρχείο σου, θέλω λίγο χρόνο να το μελετήσω για να καταλάβω πώς λειτουργούν οι συναρτήσεις που έχεις βάλει.
Σου ανεβάζω ένα αρχείο όπως αυτό που πρέπει να δουλέψω για να δεις τι ακριβώς θέλω. Το φύλλο ΠΛΗΡΟΦ. έχει κάποια στοιχεία που χρησιμοποιούνται στο φύλλο ΜΑΘΗΜΑ. Τώρα, στο φύλλο ΜΑΘΗΜΑ, αφού επιλέξω τιμές στα κελιά D14, D15, D16, D17, D18 θέλω η τιμή του D16 να γίνεται και όνομα του φύλλου εργασίας (με συνάρτηση; με κώδικα; δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο; όλα αυτά απορίες μου).
Και μια που σε βρήκα φιλότιμο και βολικό, να ρωτήσω και το εξής: αφού ετοιμάσω όλα τα αρχεία, αυτά θα ενημερωθούν από όλους τους συναδέλφους ανάλογα με το μάθημά τους τρεις φορές τον χρόνο (σε κάθε τετράμηνο και στα γραπτά). Αντίστοιχα εγώ πρέπει στο πρώτο τετράμηνο να έχω κλειδωμένη την περιοχή G22-K46, στο δεύτερο τετράμηνο τις περιοχές F22-G46 και I22-K46 και στα γραπτά τις περιοχές F22-I46 και K22-K46.
Υπάρχει κάποιος τρόπος να γίνει αυτή η δουλειά πιο αυτόματα για κέρδος χρόνου κι όχι για κάθε φύλλο να επιλέγω τις περιοχές, να πηγαίνω στην καρτέλα Αναθεώρηση - Προστασία φύλλου κ.λ.π. Για περίπου 290 φύλλα εργασίας που είναι σύνολο καταλαβαίνεις τον χρόνο που τρως για να το καταφέρεις.
Συγγνώμη αν σε κούρασα. Αν όμως καταφέρεις να πετύχουμε κάτι από όλα όσα ζητάω, να ξέρεις θα είσαι ο νέος μου υπερήρωας!!!
Ευχαριστώ.

Tasos 29-11-19 10:45

Αγαπητέ Κώστα καλημέρα!

Αυτό που θέλεις να φτιάξεις δεν είναι υπολογιστικό φύλλο αλλά Βάση δεδομένων.

Συνεπώς θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις το σωστό εργαλείο για το έργο αυτό που είναι η Access.

Ακόμα και αν δεν έχεις γνώσεις προγραμματισμού, με την Access θα μπορέσεις να κάνεις του αυτοματισμούς αλλά κυρίως θα σου δοθεί η δυνατότητα να δημοσιοποιήσεις τα δεδομένα σου όπως ακριβώς θελήσεις.

Σε κάθε περίπτωση επιβάλλεται η ύπαρξη μαθητολογίου ώστε να γίνεται επιλογή του μαθητή και όχι πληκτρολόγηση καθώς και για αποφυγή λαθών, ευκολία στην αναζήτηση και γενικότερα περαιτέρω χρήση των δεδομένων αυτών .

Αν βάλεις την ερώτηση σου στην ενότητα της Access θα βοηθηθείς και από εμάς αλλά πολύ περισσότερο από ήδη έμπειρους συναδέλφους σου .

Με εκτίμηση

Τάσος


Η ώρα είναι 04:35.

Ms-Office.gr - ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.


Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.2