![]() |
Αντιστοίχηση ΑΦΜ με Ονοματεπώνυμο 1 Συνημμένο(α) καλησπέρα σας, θα ήθελα να μου πει όποιος γνωρίζει πως μπορώ στο excel καταχωρώντας ένα αφμ στη στήλη Α αυτόματα να μου αποδίδει το Ονοματεπώνυμο στη στήλη Β (χωρίς να το καταχωρήσω στη στήλη Β). Η συνάρτηση IF δεν με βόλεψε καθώς θέλω να επεξεργαστώ περίπου 1.200 ΑΦΜ. Επισυνάπτω σχετικό αρχείο. Ευχαριστώ εκ των προτέρων |
1 Συνημμένο(α) Καλησπέρα Δημήτρη, Χρόνια πολλά. Δες το συνημμένο αρχείο αν ανταποκρίνεται στο ζητούμενο. |
1 Συνημμένο(α) Παράθεση:
Η άντληση των ονοματεπώνυμων, υποθέτω, θα γίνεται από κάποια υπάρχουσα λίστα. Στην περίπτωση αυτή μπορείς να χρησιμοποιήσεις, είτε αυτό που σου έστειλε πριν ο φίλος ή αυτό που σου στέλνω εγώ. |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
1 Συνημμένο(α) Παράθεση:
σε κάποιες καταχωρήσεις τις βγάζει #Δ/Υ. Lista 1. ID -> με επικύρωση δημιουργώ λίστα με τα id που υπάρχουν στην καρτέλα data. 2. επιλέγω ένα id και στο Name - Phone μου βγάζει αυτόματα το όνομα και το τηλέφωνο. το πρόβλημα είναι οτι σε κάποιες καταχωρήσεις id: A0001 έως και Α0004 - Α0007 - Α0009 μου βγάζει το #Δ/Υ ενώ υπάρχουν τα δεδομένα στην βάση |
Καλησπέρα σε όλη την παρέα Μάκη άλλαξε τους τύπους και βάλε στο Β2 =IF(A2<>"";VLOOKUP(A2;data!A:B;2;FALSE);"") και στο C2 =IF(A2<>"";VLOOKUP(A2;data!A:C;3;FALSE);"") Και σύρε προς τα κάτω Καλη συνέχεια |
Ευχαριστώ πολύ Μανώλη, εκεί ήταν το λάθος μου.... |
1 Συνημμένο(α) Παράθεση:
η λύση που πρότεινες, μου είναι πολύ χρήσιμη,άλλαξα λίγο τον πίνακα στις δικές μου ανάγκες αλλά αντιμετωπίζω το πρόβλημα ότι όταν υπαρχει όμοια Πόλη & Εφορία δεν μου δίνει σωστά στοιχεία.Νομίζω ότι το βλέπει σαν διπλή εγγραφή. Υπάρχει λύση. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. |
1 Συνημμένο(α) Καλησπέρα Αλέξανδρε, Δες αν σε βολεύει το συνημμένο αρχείο. Η αναζήτηση θα γίνεται βάση του ΑΦΜ, μιας και αυτός προσδιορίζει τη μοναδικότητα της εγγραφής. Δηλαδή δεν μπορεί να υπάρχει άλλος πελάτης με τον ίδιο ΑΦΜ. |
Παράθεση:
υποκλίνομαι στην λογική της απλότητας που εφαρμόζεις. Ευχαριστώ για άλλη μια φορά!!! |
1 Συνημμένο(α) Καλησπέρα και πάλι σε όλους, έχω ένα άλλο θέμα και θα ήθελα πάλι την βοήθειά σας, βασικά δεν ξέρω αν γίνεται αυτό που σκέφτομαι. Έχω 3 καρτέλες Lista - data - mdata, Lista 1. ID -> με επικύρωση δημιουργώ λίστα με τα id που υπάρχουν στην καρτέλα data. 2. επιλέγω ένα id και στο Name - Phone μου βγάζει αυτόματα το όνομα και το τηλέφωνο. Αυτό που θέλω είναι αν γίνεται φυσικά στην Lista/ID καθώς πατάω το βελάκι στο κελί για να μου εμφανίσει την λίστα ID από το data (Α0001), να μου δίνει και την επιλογή να επιλέξω το ID από mdata (Β0001) και να μου εμφανίζει τα αντίστοιχα name-phone; Αυτά πιστεύω να ήμουν κατανοητός και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων . |
1 Συνημμένο(α) Καλησπέρα Δες μια πρόταση στο συνημμένο |
Παράθεση:
Ναι βολεύει αυτή η λύση που δώσατε. Σας ευχαριστώ πολύ |
Να είσαι καλά Μάκη και καλή συνέχεια! |
| Η ώρα είναι 01:14. |
Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.