![]() |
Μεταφορά δεδομένων από μια καρτέλα σε άλλες που έχουν ίδια κριτήρια ονόματος 1 Συνημμένο(α) Καλησπέρα θα ήθελα σας παρακαλώ την βοήθεια των φίλων του forum για την συνάρτηση που θα μεταφέρει Αυτόματα μεταφορά ημερομηνιών αφίξεων και αναχωρήσεων σε άλλα φύλλα που δημιουργούνται για παρακολούθηση κρατήσεων και διαχείριση ενοικιαζόμενων καταλυμάτων . εδώ δηλαδή πως θα μπορούσε να μπουν αυτόματα οι ημερομηνίες κρατήσεων που έρχονται από το φύλλο ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ Βooking Z και AA αλλά στο σωστό φύλλο modern ή warm η σε κάποιο ακόμα που θα ανοιχτεί στην πορεία , ανάλογα με το όνομα του δωματίου που έγινε η κράτηση στήλη ad - ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ Βooking |
1 Συνημμένο(α) Καλημέρα Γιάννη, δες μια πρόταση στο συνημμένο. |
Γιωργο καλημέρα Πρέπει δηλαδή στην στήλη BJ που παίρνει επικυρωμένα τα ονόματα των δωματίων η AD ,να τα αλλάξω από Modern σε rngModern Και εάν ναι θα έρχονται μετά μόνες τους οι ημερομηνίες σε αυτό που έφτιαξες η θα κάνω πάντα επικαιροποιση ,το δοκίμασα αλλά κάτι δεν έκανα σωστά και δεν ήρθαν. Στο φύλλο ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ κάποιες κρατήσεις δεν αναφέρουν το διαμέρισμα για το οποίο έγιναν!NAI έχουν ακυρωθεί η έχουν κάποιο πρόβλημα στην κράτηση οπότε δεν δεσμεύουν δωμάτιο |
1 Συνημμένο(α) Καλησπέρα Γιάννη στο αρχείο που ανέβασα και για τα 2 ενοικιαζόμενα έχω βάλλει τους σχετικούς τύπους, ώστε αυτόματα, αν προστεθεί κάποια κράτηση στο φύλλο ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ, οι σχετικές ημερομηνίες να μεταφέρονται αντίστοιχα στα φύλλα Warm και Modern. Αν θέλεις να προσθέσεις και άλλο ενοικιαζόμενο πχ με όνομα Cool: 1) Στη στήλη BJ θα πρέπει να προσθέσεις και το Cool. 2) Να δημιουργήσεις ένα όνομα πχ rngCool (δες την εικόνα) 3) Να αντιγράψεις το φύλλο Warm και να το ονομάσεις Cool 4) Στο φύλλο Cool να αλλάξεις στους τύπους το rngWarm με το rngCool. |
1 Συνημμένο(α) Γιώργο Προσπαθώ να το καταλάβω Αλλά μάλλον κάτι κάνω λάθος ,ίσως να μην έδωσα να καταλάβεις πως θέλω να λειτούργει αυτό Κάνω paste τις κρατήσεις που έρχονται από μια πλατφόρμα στην στήλη AF μέχρι AV Όλες οι κρατήσεις που έρχονται παίρνουν ημερομηνίες που μεταφέρονται με convert στις στήλες Z και ΑΑ Μένει μόνο μετά να βάλω με το χέρι σε ποιο δωμάτιο θα τους ταχτοποιήσω ,οπότε βάζω με το χέρι το αντίστοιχο δωμάτιο Modern ή Warm στήλη AD (που παίρνει επικυρωμένα τα ονόματα των δωματίων από την BU στήλη ) Μετέφερα τους τύπους όλους που έστειλες στο σωστό φύλλο αλλά κάτι μου μεταφέρει ακόμα ,ίσως δεν μεταφερθεί ο κώδικας. Έχω μπερδευτεί . Δεν κατάλαβα πως δημιουργώ το φύλλο με όνομα πχ rngCool Όταν πάω να αλλάξω το δωμάτιο από την στήλη AD ,τότε σβήνουν οι έγραφες στα φύλλα modern,warm Ανέβασα νέο φύλλο γιατί αυτό είναι το σωστό . |
1 Συνημμένο(α) Καλημέρα Γιάννη γράφεις: «Δεν κατάλαβα πως δημιουργώ το φύλλο με όνομα πχ rngCool » Αυτό δείχνει ότι μάλλον έχεις μπερδευτεί με τον όρο «Όνομα». 1) Κάθε ενοικιαζόμενο έχει ένα όνομα πχ Warm, Cool, Modern. Το όνομα αυτό, καταχωρείται (ή επιλέγεται) σε κάποια κελιά και στη λίστα επικύρωσης του φύλλου ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ (στήλη BJ του προηγούμενου βιβλίου στο νέο δεν υπάρχει). 2) Για κάθε ένα από τα παραπάνω ενοικιαζόμενα δημιουργούμε και ένα φύλλο εργασίας. Στα φύλλα μπορούμε να δώσουμε οποιοδήποτε όνομα, αλλά για να ξέρουμε σε πιο ενοικιαζόμενο αναφέρεται το φύλλο, τους δίνουμε τα ίδια ονόματα (Warm, Cool, Modern). 3) Στο Excel έχουμε επίσης τη δυνατότητα να ονομάσουμε, περιοχές κελιών, τύπους και σταθερές και να χρησιμοποιούμε το όνομα στη θέση τους. Τα ονόματα αυτά δημιουργούνται από το μενού (υπάρχει εντολή που ανοίγει το σχετικό παράθυρο διαλόγου). Στην εικόνα του προηγούμενου μηνύματός μου, παρουσιάζεται το σχετικό παράθυρο διαλόγου (είναι για Excel 2010 αλλά παραπλήσιο θα είναι και για το 2003). Για το ζητούμενο (αντιγραφή των κρατήσεων του φύλλου ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ στο κατάλληλο φύλλο ενοικιαζόμενου (Warm, Modern) δημιούργησα δύο ονόματα ένα για κάθε ενοικιαζόμενο. Τα ονόματα αυτά (ονομάζουν τύπους) θα μπορούσαν να είναι οποιαδήποτε αλλά για να ξέρουμε το ενοικιαζόμενο που αφορούν, τα ονόμασα rngWarm και rngModern. Τα ονόματα rngWarm και rngModern χρησιμοποιούνται στους τύπους των στηλών AB και ΑC των φύλλων Warm και Modern, αντίστοιχα. Το βιβλίο, που ανέβασες, όπως φαίνεται στην εικόνα, εκτός από τα ονόματα rngWarm και rngModern , που δημιούργησα, περιέχει και πάρα πολλά άλλα (ποιος τα δημιούργησε;). Περισσότερα για τα ονόματα αυτού του τύπου μπορείς να αναζητήσεις στο διαδίκτυο. Επισυνάπτω επίσης πάλι μια εικόνα από το παράθυρο διαχείρισης ονομάτων. |
Καλημέρα Γιώργο σε ζαλισα συυγνώμη Από τις παρατηρήσεις κατάλαβα ,εκτός από 3) Στο Excel έχουμε επίσης τη δυνατότητα να ονομάσουμε, περιοχές κελιών, τύπους και σταθερές και να χρησιμοποιούμε το όνομα στη θέση τους. Τα ονόματα αυτά δημιουργούνται από το μενού (υπάρχει εντολή που ανοίγει το σχετικό παράθυρο διαλόγου).πως ? Τα ονόματα rngWarm και rngModern χρησιμοποιούνται στους τύπους των στηλών AB και ΑC των φύλλων Warm και Modern, αντίστοιχα. Μάλλον εννοείς Z και ΑΑ Το πρόβλημα που αντιμετώπισα στο παράδειγμα σου το αρχικό που έστειλες χωρίς να πειράξω τίποτα από τον κώδικα ,γιατί δεν γνωρίζω άλλωστε ,(και μετά έπαιξα με αυτό, και γιαυτο έκανα το δεύτερο τελικό που έστειλα) είναι : Η λειτουργία του είναι η εξής Κάνω paste τις κρατήσεις που έρχονται από μια πλατφόρμα στην στήλη AF μέχρι AV Όλες οι κρατήσεις που έρχονται παίρνουν ημερομηνίες που μεταφέρονται με convert στις στήλες Z και ΑΑ Μένει μόνο μετά να βάλω με το χέρι σε ποιο δωμάτιο θα τους ταχτοποιήσω ,οπότε βάζω με το χέρι το αντίστοιχο δωμάτιο Modern ή Warm στήλη AD (που παίρνει επικυρωμένα τα ονόματα των δωματίων από την BJ στήλη (στο παράδειγμα σου ) Όταν πάω να αλλάξω το δωμάτιο από την στήλη AD ή στις ημερομηνίες όπως έρχονται γιατί έγινε ένα λάθος πχ. Στις στήλες AI και AJ ,τότε σβήνουν οι έγραφες στα φύλλα modern,warm και δεν επανέρχονται . . |
Γιάννη γράφεις: «3) Στο Excel έχουμε επίσης τη δυνατότητα να ονομάσουμε, περιοχές κελιών, τύπους και σταθερές και να χρησιμοποιούμε το όνομα στη θέση τους. Τα ονόματα αυτά δημιουργούνται από το μενού (υπάρχει εντολή που ανοίγει το σχετικό παράθυρο διαλόγου).πως ?» Κάνε αναζήτηση στο διαδίκτυο. Θα βοηθήσει και στην κατανόηση των ονομάτων. Μια περιγραφή για το Excel 2010, που έχω, δε θα ταίριαζε με το Excel 2003. Είναι πάντως περίεργο, ενώ το βιβλίο σου είναι γεμάτο με ονόματα, να ρωτάς πως δημιουργούνται (πώς βρέθηκαν στο βιβλίο;) «Τα ονόματα rngWarm και rngModern χρησιμοποιούνται στους τύπους των στηλών AB και ΑC των φύλλων Warm και Modern, αντίστοιχα. Μάλλον εννοείς Z και ΑΑ» Δεν κάνω λάθος, στο βιβλίο που ανέβασα και στις στήλες AB και AC των φύλλων Warm και Modern, υπάρχουν τύποι της μορφής: =IF(ISERROR(INDEX('ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ Booking'!$Z:$Z;SMALL(rngWarm;ROW(A1))));"";INDEX(' ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ Booking'!$Z:$Z;SMALL(rngWarm;ROW(A1)))) =IF(ISERROR(INDEX('ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ Booking'!$Z:$Z;SMALL(rngModern;ROW(A1))));"";INDEX ('ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ Booking'!$Z:$Z;SMALL(rngModern;ROW(A1)))) «Όταν πάω να αλλάξω το δωμάτιο από την στήλη AD ή στις ημερομηνίες όπως έρχονται γιατί έγινε ένα λάθος πχ. Στις στήλες AI και AJ ,τότε σβήνουν οι έγραφες στα φύλλα modern,warm και δεν επανέρχονται» Στο Excel 2010 όταν αλλάζω δωμάτιο στη στήλη AD του φύλλου ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ, η αλλαγή θα γίνει και στις στήλες AB και AC των φύλλων Warm και Modern. Το ίδιο γίνεται και όταν αλλάζουν οι ημερομηνίες στις στήλες Z κα AA του φύλλου ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ. Κανονικά θα έπρεπε και το Excel 2003 να έχει την ίδια συμπεριφορά. |
Γιώργο σε ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ για τον χρόνο σου , προσπάθησα αλλά δεν τα κατάφερα ,σίγουρα φταίει ότι χρησιμοποιώ 2003 πρέπει να αναβαθμιστώ,δεν έχει ίδια συμπεριφορά σε αυτό ,προς το παρόν θα χρησιμοποιήσω την προηγούμενη έκδοση την χειροκίνητη που έφτιαξες που αυτή τουλάχιστον δουλεύει κάνω copy τις ημερομηνίες από τις στήλες Z και ΑΑ και paste στα αντίστοιχα φύλλα Warm και Modern. Αν στη διάρκεια βρεθεί κάτι θα το ήθελα σε ευχαριστώ |
1 Συνημμένο(α) Γιάννη, επειδή η λύση που στηρίζεται σε ονόματα και εγγενείς συναρτήσεις του Excel, δημιουργεί προβλήματα, στο συνημμένο, προτείνω μια λύση με μια συνάρτηση χρήστη (συνάρτηση που δημιουργήθηκε με κώδικα). Ελπίζω να δουλέψει. |
Γιώργο δεν έχω λόγια να ευχαριστήσω Δουλεύει τέλεια το δοκιμάζω Το μόνο που παρατηρώ και θέλω βοήθεια, είναι όταν μετέφερα όλους τους τύπους και τις έγγραφες (είναι 2000 εγγραφές ) βάρυνε αρκετά με αποτέλεσμα όταν κάνω νέα εγγραφή αργεί πολύ Μάλλον φταίνε οι δικοί μου τύποι που υπολογίζουν τα χρηματοοικονομικά . |
1 Συνημμένο(α) Γιάννη η καθυστέρηση οφείλεται στη συνάρτηση. Για να μεταφέρονται αυτόματα οι κρατήσεις στα φύλλα των δωματίων έπρεπε κάθε φορά που θα είχαμε μία μεταβολή στις κρατήσεις (φύλλο ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ) να επαναϋπολογιστούν όλες οι αντίστοιχες συναρτήσεις στα φύλλα των ενοικιαζόμενων. Στο συνημμένο κατάργησα τη συνάρτηση και δημιούργησα μια διαδικασία. Όταν πατούμε το κουμπί στο φύλλο του ενοικιαζόμενου ή αλλάζουμε έτος, αντιγράφονται πρώτα οι ημερομηνίες κρατήσεων (τρέχει η διαδικασία) και στη συνέχεια χρωματίζονται οι κλεισμένες ημερομηνίες. |
Γιώργο λειτουργεί άψογα έγινε τέλειο ,κοιτάζω τώρα τα λάθη μου στο χρηματοοικονομικό αν κάτι μου έχει ξεφύγει . Δεν έχω λογία για την αμεσότητα και την τόσο μεγάλη βοήθεια. Τις καλύτερες ευχές μου, καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα, με υγεία, ευτυχία και χαρά προσωπική και σε όλο το forum ! |
Να είσαι καλά Γιάννη και καλές γιορτές. |
1 Συνημμένο(α) Γιώργο καλησπέρα Ανέβασα αυτό που είχες φτιάξει με τις ημερομηνίες ,για να χρωματίζονται οι κρατήσεις και θα ήθελα την βοήθεια σου στο κομμάτι αυτό ,όποτε και όταν μπορέσεις , για παραπάνω έλεγχο Δηλαδή 1.στα φύλλα που πρασινίζουν αν είναι δυνατόν να φέρνει και τα σύνολα της κάθε περιόδου 2018,2019 κτλ 2.οταν πατώ επάνω σε μια χρωματισμένη ημερομηνία να μπορεί να μου δίνει το όνομα και τις ήμερες τις κράτησης. Σε ευχαριστω |
| Η ώρα είναι 08:25. |
Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.