Forum

Forum (https://www.ms-office.gr/forum/)
-   Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις (https://www.ms-office.gr/forum/excel-erotiseis-apantiseis/)
-   -   [Συναρτήσεις] Καταμέτρηση και εμφάνιση εγγραφών (https://www.ms-office.gr/forum/excel-erotiseis-apantiseis/5182-katametrisi-kai-emfanisi-eggrafon.html)

caudillo 10-03-19 21:49

Καταμέτρηση και εμφάνιση εγγραφών

1 Συνημμένο(α)
Καλησπέρα σε όλους,
έχω ένα βιβλίο excel όπου στα φύλλα "Α", "Β", "Γ", "Δ" περνάω εγώ τα δεδομένα στα κελιά που θέλω. Κατόπιν πρέπει στο φύλλο "Εισηγήσεις-Επιτηρήσεις" να περνάω στις αντίστοιχες ημέρες είτε "Ε" (αν το μάθημα είναι θεωρητικό) είτε "ΕΕ" (αν το μάθημα είναι εργαστηριακό και έχει στο τέλος ένα (Ε)).
Για να μην το κάνω χειροκίνητα, όπου θέλει ψάξιμο ανάμεσα στα φύλλα του βιβλίου και μεγάλη πιθανότητα λάθους, αναρωτιόμουν μήπως υπάρχει κάποια συνάρτηση ή λειτουργία, όπου αφού ψάξει το όνομα του καθηγητή στα πρώτα τέσσερα φύλλα θα μου βάλει αυτόματα "Ε" ή "ΕΕ" στον αντίστοιχο καθηγητή και στην σωστή ημερομηνία.
Δεν ξέρω πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι αυτό. Κάθε βοήθεια - εφόσον είναι δυνατόν - θα με γλίτωνε από πολύ ώρα δουλειάς και θα ελαχιστοποιούσε τα λάθη.
Ευχαριστώ.

kapetang 12-03-19 09:46

1 Συνημμένο(α)
Καλημέρα

Κώστα, δες μια πρόταση και οδηγίες στο συνημμένο.

Κάνε δοκιμές, μήπως κάτι μου ξέφυγε.

caudillo 12-03-19 12:46

Γιώργο καλημέρα,
σ' ευχαριστώ για τον χρόνο που διέθεσες. Απ' όσο είδα τον κώδικα που έφτιαξες καταλαβαίνω ότι και ο κόπος σου ήταν αρκετός και σου είμαι ευγνώμων.
Δυο ερωτήσεις μόνο:
1) Ο κώδικας περιέχεται στο κουμπί ενημέρωση; Και αν ναι, όταν θελήσω να φτιάξω ένα καινούργιο βιβλίο, θα πρέπει να φτιάξω ένα ανάλογο κουμπί και να αντιγράψω τον κώδικα; Και πώς φτιάχνω το κουμπί;
2) Όταν λες ότι θα πρέπει να προσαρμοστεί ο κώδικας αν υπάρχουν κι άλλα διπλά ονόματα, εννοείς ότι στην αντίστοιχη γραμμή του κώδικα θα πρέπει να συμπληρωθούν και τα άλλα επίθετα;
Και πάλι σε ευχαριστώ για την βοήθειά σου. Ήταν πολύτιμη.

kapetang 12-03-19 14:17

1) Μολονότι προσπάθησα ο κώδικας να είναι αρκετά προσαρμόσιμος, δεν παύει να συνδέεται με τη δομή του βιβλίου και τη σχεδίαση των εμπλεκόμενων φύλλων.

Θα πρότεινα συνεπώς να λαμβάνονται αντίγραφα του αρχικού βιβλίου και στη συνέχεια να προσαρμόζονται η λίστα των ονομάτων, οι ημερομηνίες και οι καταχωρήσεις στα φύλλα Α, Β, Γ, Δ, ώστε να ανταποκρίνονται στην επιθυμητή χρονική περίοδο.

2) Στη γραμμή του κώδικα θα πρέπει να προστεθούν όλα τα διπλά επίθετα.

Τα επίθετα θα χωρίζονται με το χαρακτήρα «~» και η σχετική συμβολοσειρά θα τελειώνει επίσης με το χαρακτήρα «~».

caudillo 12-03-19 14:28

Όλα κατανοητά. Και πάλι σ' ευχαριστώ για την βοήθειά σου.

caudillo 12-03-19 15:17

Γιώργο, μετά από κάποιες δοκιμές είδα ότι ο κώδικάς σου δουλεύει όπως πρέπει, με μια εξαίρεση, που οφείλεται σε δική μου παράλειψη.
Αν τοποθετηθεί ο ίδιος καθηγητής στην ίδια ημερομηνία σε διαφορετικά φύλλα θα ήθελα - και αποτελεί αυτό μια βασική λειτουργία του βιβλίου - πατώντας το κουμπί "Ενημέρωση", να μου βγάζει κάποιο μήνυμα λάθους για τον συγκεκριμένο καθηγητή.
Αν μπορέσεις να καταφέρεις κάτι τέτοιο, τότε το βιβλίο σου θα είναι απόλυτα εξυπηρετικό για την δουλειά που το θέλω.
Σ' ευχαριστώ.

kapetang 12-03-19 21:38

1 Συνημμένο(α)
Κώστα, δες το συνημμένο.

caudillo 12-03-19 23:45

Γιώργο είναι πολύ εξυπηρετικό έτσι όπως το έφτιαξες! Θα με βοηθήσει πάρα πολύ. Σ' ευχαριστώ για τον κόπο σου. Να 'σαι καλά.

kapetang 13-03-19 07:47

Καλή συνέχεια Κώστα. Να είσαι καλά!

caudillo 25-04-23 15:04

Καλησπέρα Γιώργο. Χριστός Ανέστη. Υγεία και πρόοδο σου εύχομαι.
Παίρνω το θάρρος να σε ρωτήσω και πάλι κάτι σχετικά με το αρχείο που είχες φτιάξει γι' αυτό το θέμα.
Το χρησιμοποιώ και πάλι φέτος για να φτιάξουμε το πρόγραμμα των τελικών εξετάσεων και παρατήρησα ότι δεν ενημερώνει ο κώδικας τις ημερομηνίες μετά τις 29/5/23.
Οι ημερομηνίες και τα ονόματα έχουν τροποποιηθεί για τα φετινά δεδομένα σε όλα τα φύλλα.
Προσπάθησα να καταλάβω τι πρέπει να διορθώσω αλλά άκρη δεν βρήκα και γι' αυτό απευθύνομε πάλι σε εσένα.
Σ' ευχαριστώ εκ των προτέρων.

kapetang 25-04-23 18:09

Καλησπέρα Κώστα

Το βιβλίο, με τα συγχωνευμένα κελιά, είναι αρκετά πολύπλοκο.

Το ίδιο και ο κώδικας.

Δεν ξέρω τι συμβαίνει.

Διαβάζοντας τις οδηγίες στο φύλλο «Εισηγήσεις – Επιτηρήσεις», υποψιάζομαι ότι στο νέο βιβλίο δεν τηρούνται οι κανόνες:

2.4 Οι ημερομηνίες στο παρόν φύλλο καλύπτουν όλες τις ημερομηνίες των φύλλων Α, Β, Γ και Δ.

2.5 Παρόμοια κάλυψη πρέπει να υπάρχει και στα ονόματα.

caudillo 25-04-23 18:18

Γιώργο καλησπέρα και σε ευχαριστώ για την ανταπόκρισή σου.
Δοκιμάζοντας διάφορα για να δω τι φταίει, είδα ότι αλλάζοντας την ώρα εξέτασης στις ημερομηνίες μετά τις 29/5/23 δεν εκτελούνταν ο κώδικας γι' αυτές.
Αν υπάρχει τρόπος να λυθεί το θέμα αυτό με κάποια τροποποίηση του κώδικα θα ήταν επιθυμητό.
Αν είναι πολύς κόπος, δεν υπάρχει θέμα. Θα το λύσουμε με κάποια ίσως π.χ. προφορική ενημέρωση των μαθητών.
Να είσαι καλά. Και πάλι σε ευχαριστώ.

kapetang 25-04-23 21:08

Κώστα δε γράφεις:

1) Αν οι ημερομηνίες στο φύλλο «Εισηγήσεις – Επιτηρήσεις» καλύπουν τις ημερομηνίες των φύλλων Α, Β, Γ και Δ.

2) Αν, αλλάζοντας τις ώρες εξέτασης, ξαναπατάς το κουμπί "Ενημέρωση".

Όταν κάνουμε αλλαγές στα φύλλα Α, Β, Γ και Δ η ενημέρωση δε γίνεται αυτόματα.

Πρέπει να πατήσουμε το κουμπί.

Η ώρα είναι 04:24.

Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.

Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.2