Forum

Forum (https://www.ms-office.gr/forum/)
-   Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις (https://www.ms-office.gr/forum/excel-erotiseis-apantiseis/)
-   -   [Συναρτήσεις] Βοήθεια με συνάρτηση σε πρόγραμμα εργασίας excel (https://www.ms-office.gr/forum/excel-erotiseis-apantiseis/5179-boitheia-me-synartisi-se-programma-ergasias-excel.html)

schatz 07-03-19 13:38

Βοήθεια με συνάρτηση σε πρόγραμμα εργασίας excel

1 Συνημμένο(α)
Καλησπέρα ,
Θα ήθελα την γνώμη και τα φώτα σας σχετικά με ένα θέμα που έχω και προσπαθώ να βρώ λύση .
Σας επισυνάπτω ενα αρχείο excel , αυτό που θέλω να κάνω είναι με ένα είδος συνάρτησης ή αν γνωρίζετε εσείς κάποιο άλλο τρόπο να μου εμφανίζεται αυτόματα μέσω της ημερομηνίας τα άτομα που είναι συγκεκριμένη βάρδια , για παράδειγμα να μου εμφανίζει για σήμερα ποια άτομα είναι Δ' . Δεν ξέρω κατα πόσο είναι εφικτό , θα ήθελα την γνώμη σας
Δοκίμασα το vlookup αλλά χωρίς αποτέλεσμα .
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Στάθης

ChrisGT7 07-03-19 19:55

1 Συνημμένο(α)
Καλησπέρα Στάθη,

Δες αν σε βολεύει το συνημμένο αρχείο.

Το αρχείο περιέχει δύο προτάσεις, η μία είναι μέσω μέσω μορφοποίησης υπό όρους και η άλλη μέσω κώδικα VBA.

Στο φύλλο ΒΑΡΔΙΕΣ και στη στήλη Α βάζοντας στα αντίστοιχα κελιά την επιθυμητή ημερομηνία και βάρδια, τα κελιά που πληρούν τις προϋποθέσεις θα γίνουν μαύρα με λευκά γράμματα.

Στο φύλλο ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ και με το κουμπί ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ μπορείς να βρεις τους υπαλλήλους βάζοντας στα αντίστοιχα κελιά την επιθυμητή ημερομηνία και βάρδια.

Καλό θα ήταν, για να μην πληκτρολογείς συνέχεια τις βάρδιες, να βάλεις στα κελιά των κριτηρίων (φύλλο ΒΑΡΔΙΕΣ, κελί Α5 και φύλλο ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ, κελί Β2) αναδυόμενες λίστες τις βάρδιες που χρειάζεσαι.

Επίσης στο φύλλο ΒΑΡΔΙΕΣ αλλάζοντας την ημερομηνία στο C1, υπολογίζονται οι ημερομηνίες για τις επόμενες 30 ημέρες και οι στήλες γίνονται πράσινες όταν είναι Σαββατοκύριακο.

schatz 07-03-19 20:26

απορίες

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση Χρήστο ,
θέλω να ρώτησω αν στην πρώτη λύση στο φύλλο ΒΑΡΔΙΕΣ , μπορώ με την αναζήτηση να μαυρίζει το όνομα και οχι το κελί με την ανάλογη βάρδια ;
Επιπλέον , για κά;οιο λόγο δεν μου επιτρέπει να τρέξω τα macro και μου εμφανίζει λάθος αποτελέσματα ,υπάρχει κάποια βοήθεια σε αυτό;
Αν μπορέσω να τρέξω τα macro , μπορούμε να το επεκτείνουμε σε περισσότερες στήλες με ανάλογες βάρδιες ώστε με μία αναζήτηση να βγαίνουν όλα;

Όπως και να έχει ευχαριστώ πάρα πολύ για όλη την βοήθεια

ChrisGT7 07-03-19 20:32

Στην περίπτωση του κώδικα, τι κριτήρια αναζήτησης χρειάζεσαι και τι στήλες να εμφανίζονται;

schatz 07-03-19 20:38

Ιδανικά θα ήθελα όπως υπάρχει μία στήλη π επιλέγεις εσύ το γράμμα της βάρδιας και εμφανίζονται οι υπάλληλοι , να υπάρχουν παραπάνω στήλες που η κάθε μια να αντιστοιχεί αυτόματα σε ενα γράμμα και εγώ απλά να επιλέγω την ημερομηνία και πατώντας αναζήτηση να γίνεται εντοπισμός και ταξινομηση των ονομάτων στην αντιστοιχη στήλη ,
Ξέρω ζητάω πολλά , απλά ρωτάω αν είναι εφικτό με κάποια μικρή τροποποίηση

ευχαριστώ εκ των προτέρων

ChrisGT7 07-03-19 22:10

1 Συνημμένο(α)
Για δοκίμασε το συνημμένο να δεις αν σε βοηθήσει περισσότερο.

schatz 07-03-19 22:36

Είναι τέλειο! Ευχαριστώ πολύ
Αν θέλω να επεκτείνω τις ημερομηνίες η να τροποποιήσω το αρχικό φύλλο τι αλλαγές πρέπει να κάνω;
Αν πχ θέλω να προσθέσω και άλλο όνομα, πχ να το χρησιμοποιήσω στον επόμενο μηνα

Ευχαριστώ πάρα πολύ ειλικρινά

ChrisGT7 07-03-19 22:46

Επειδή ο κώδικας είναι πολύ συγκεκριμένος και οι ενέργειές του απευθύνονται σε αποκλειστικά κελιά και φύλλα, θα πρότεινα να φτιάξεις ένα τελικό αρχείο στη μορφή που θα σε καλύπτει στο μεγαλύτερο βαθμό, έτσι ώστε να δουλέψουμε πάνω σε αυτό, π.χ. ένα φύλλο για κάθε μήνα.

schatz 07-03-19 23:04

1 Συνημμένο(α)
Το αρχικό πλάνο , το οποίο συνεχίζεται στην ιδια μορφή και τους μελλοντικούς μήνες θα σας το επισυνάψω . Η βοήθεια σου είναι πολύτιμη . Σε ευχαριστώ πολύ

ChrisGT7 08-03-19 08:28

1 Συνημμένο(α)
Καλημέρα Στάθη,

Το επισυναπτόμενο αρχείο βασίστηκε πάνω στο δικό σου πρόγραμμα. Μερικές οδηγίες:

1. Το έτος του αρχείου καθορίζεται από το φύλλο ΑΡΓΙΕΣ. Στο κελί C16 βάζοντας το έτος που σε ενδιαφέρει, όλες οι ημερομηνίες αλλάζουν αυτόματα σ' όλο το αρχείο. Οι στήλες με πράσινο είναι τα Σαββατοκύριακα και με το απαλό μπλε είναι οι επίσημες αργίες του έτους. Αν είναι ταυτόχρονα Σαββατοκύριακο και αργία, υπερισχύει το απαλό μπλε της αργίας.

2. Στο φύλλο ΛΙΣΤΕΣ συμπληρώνεις τους εργαζόμενους, τις ιδιότητες/θέσεις των εργαζομένων και τις βάρδιες. Όταν συμπληρώνεις τις λίστες, μην αφήνεις κενές γραμμές.

3. Τις στήλες με τις άδειες και την ιδιότητα των εργαζομένων μπορείς να τις κρύβεις/εμφανίζεις με το -/+ αντίστοιχα (ομαδοποίηση στηλών). Αν και νομίζω ότι οι άδειες πρέπει να παρακολουθούνται σε ξεχωριστό φύλλο για να μην τις αντιγράφεις σε κάθε φύλλο.

Ελπίζω να καλύπτει τις καθημερινές ανάγκες σου.

schatz 08-03-19 14:34

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για όλα ! Είσαι θεός :D
Μου έλυσες τα χέρια . Σε ευχαριστώ πάρα πολύ

Η ώρα είναι 05:50.

Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.

Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.2