Forum

Forum (https://www.ms-office.gr/forum/)
-   Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις (https://www.ms-office.gr/forum/excel-erotiseis-apantiseis/)
-   -   [ Πρόσθετα ] Αποεπιλογή πολλών checkbox (https://www.ms-office.gr/forum/excel-erotiseis-apantiseis/5145-apoepilogi-pollon-checkbox.html)

Λάμπρος Τ 28-01-19 16:17

Αποεπιλογή πολλών checkbox
 
1 Συνημμένο(α)
Καλησπέρα, Καλησπέρα
Επανέρχομαι με θέμα τα checkbox μιας και δεν ήμουν αρκετά σαφής την προηγούμενη φορά. Το αντικείμενο είναι να αποεπιλέγω αρκετά checkbox ταυτόχρονα.
Δεν μπόρεσα να προσαρμόσω στο αρχείο μου τη λύση που προτείνει ο Σπύρος, σε απάντηση στον Μανώλη τις 31-10-18, με διπλό κλικ, που είναι πιο εύχρηστη.
Θέλω τη βοήθειά σας να αντικαταστήσω τα checkbox με διπλό κλικ, που με την επιλογή να εκτελεί μία απλή πράξη και να μπορώ να καθαρίσω τις επιλογές, όπως στο αρχείο Βαθμολογία που πρότεινε ο Σπύρος (VBA Τιμή σε κελί με checkbox).
Ευχαριστώ πολύ.

ChrisGT7 28-01-19 22:42

1 Συνημμένο(α)
Καλησπέρα Λάμπρο,

Ελπίζω το συνημμένο αρχείο να σε βοηθήσει, γιατί βασίζεται στην πρόταση του Σπύρου όπου σε διευκολύνει περισσότερο από τα checkboxes, όπως αναφέρεις.

Δηλαδή κάνοντας διπλό κλικ στις στήλες με την Έκπτωση 15%, εμφανίζεται ένα πράσινο τικ και γίνεται αυτόματα η έκπτωση στο αντίστοιχο αντικείμενο. Κάνοντας διπλό κλικ πάνω του πάλι, εξαφανίζεται αυτό και η έκπτωση. Επίσης, κάθε μήνας έχει το δικό του κουμπί για καθαρισμό όλων των εκπτώσεων.

Λάμπρος Τ 30-01-19 12:33

Χρήστο, σ΄ ευχαριστώ πολύ για το χρόνο που ξόδεψες.
Η πρότασή σου είναι αυτό που ζητούσα, μόνο που δεν ξέρω πώς να ενεργοποιήσω το διπλό κλικ στο κελί… ήταν το βασικό μου πρόβλημα.
Είναι ρύθμιση των ιδιοτήτων του κελιού ή κάτι άλλο;

ChrisGT7 30-01-19 15:33

Όχι, δεν είναι κάποια ιδιότητα του κελιού που ενεργοποιείται με απλή διαδικασία. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω γραφής κώδικα της VBA, τις λεγόμενες μακροεντολές.

Αν παρατήρησες, το αρχείο σου έχει κατάληξη .xlsx (απλό αρχείο Excel που δεν επιτρέπεται η αποθήκευση/εκτέλεση μακροεντολών) ενώ το δικό μου έχει κατάληξη .xlsm, το οποίο δίνει τη δυνατότητα αυτή.

Λάμπρος Τ 31-01-19 08:04

Χρήστο, σ’ ευχαριστώ ακόμη μία φορά.
Το αρχείο που δουλεύω, όχι αυτό που ανέβασα, είναι .xlsm. Κατάφερα να λύσω το πρόβλημα όταν αντέγραψα τον κώδικα στο φύλλο και όχι στο module που ήταν αρχικά.
Δεν ξέρω αν αυτό ήταν το πραγματικό πρόβλημα, και πρέπει να κατανοήσω καλύτερα τις διαφορές του κώδικα στο sheet και στο module.
Σ’ ευχαριστώ


Η ώρα είναι 11:19.

Ms-Office.gr - ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.


Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.2