![]() |
Θα χρειαστεί Lookup μαζί με IF; 1 Συνημμένο(α) Καλημέρα, Έχω το συνημμένο αρχείο Excel, στο οποίο θέλω να φτιάξω μια συνάρτηση που πρώτα θα ελέγχει τι πελάτης είναι (εσωτερικού ή εξωτερικού) και κατόπιν θα ελέγχει εάν πληρεί τα κριτήρια που έχω σαν σταθερές ξεχωριστά για αυτούς του εξωτερικού από αυτούς του εσωτερικού και θα μου δίνει εάν είναι "ok" ή "nok". Έκανα μια συνάρτηση στήλη Q αλλά δεν βολεύει καθόλου. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. |
1 Συνημμένο(α) Καλημέρα Σεραφείμ, δες μια πρόταση στο συνημμένο. ΥΓ τα είδη και στους δύο πίνακες να είναι στην ίδια σειρά. |
Καλημέρα. Σεραφείμ, καλώς ήλθες στο ms-office.gr. Κατ' αρχάς φαντάζομαι, ότι οι τιμές στις σταθερές ανά είδος θα είναι διαφορετικές, άλλως, αν όλα τα είδη πχ εξωτερικού, έχουν 8, δεν υπάρχει νόημα για το «πινακάκι» a18:c24. Τώρα... Ο τύπος που έφτιαξες, «λέει» ότι αν σε κάθε κελί χωριστά από τα είδη η τιμή, είναι έστω και μια μεγαλύτερη από την δηλωμένη σταθερά, να αποδίδει όχι, αλλιώς αν όλες είναι μικρότερες, να αποδίδει ναι. Βοήθησέ με στα εξής: 1. Αν είναι ίση η τιμή, τι θα κάνει; 2. Η πιο πάνω περιγραφή του τύπου, είναι σωστή; Αν θέλεις κάτι άλλο, δώσε μια περιγραφή αναλυτική, να την κάνουμε τύπο. πχ Θέλω να τραβήξω την συνάρτηση, στα κελιά q - v, και να ελέγχει ένα-ένα είδος αν πληροί την τιμή της σταθεράς... Θέλω να έχω μια συνάρτηση στη στήλη q, που να ελέγχει όλα τα είδη πρώτα αν ο πελάτης εσ ή εξ και μετά .... |
Καταρχήν σας ευχαριστώ για άμεση βοήθεια. Θέλω να έχω μια συνάρτηση στη στήλη q, που να ελέγχει πρώτα αν ο πελάτης είναι εσ ή εξ (διαφορετικές σταθερές) και μετά να ελέγχει όλα τα είδη και εάν έστω και ένα να είναι μεγαλύτερο από τις σταθερές τιμές να είναι "nok". Όπως το έγραψε ο Γιώργος είναι καλά. Άλλαξα μόνο το σύμβολο από μεγαλύτερο σε μικρότερο. |
Εντάξει Σεραφείμ,αλλά η αλλαγή θα πρέπει να γίνει με το "<=" για να καλύψει και την περίπτωση της ισότητας. |
Σωστά. Σας ευχαριστώ και πάλι. |
Να είσαι καλά και καλή συνέχεια. |
1 Συνημμένο(α) Μια εναλλακτική λύση, χωρίς τύπο πίνακα, και (optional) μορφοποίηση υπό όρους. Μπορούμε, 1) να καταργήσουμε την μορφοποίηση. 2) εύκολα να εμπλέξουμε στον τύπο, να αποδίδει "nok" ή "ok" 3) να τσεκάρουμε, πόσες είναι οι μεγαλύτερες τιμές και να διορθώσουμε, αν χρειάζεται. Σημειώσεις Το «στήσιμο» του φύλλου, είναι optional. Ο τύπος λειτουργεί και με την μορφή του φύλλου του Σεραφείμ, ορίζοντας σωστά τις περιοχές. |
Έχω τη γνώμη ότι ο τύπος του Σπύρου, δεν λαμβάνει υπόψη τον περιορισμό στο ποσοστό. |
Το ερώτημα δεν αναφαίρει πουθενά, ότι το ποσοστό περιλαμβάνεται στις σταθερές. Παρ' όλα αυτά αν πρέπει να το περιλάβουμε, μπορεί να γίνει εύκολα, με τροποποίηση των περιοχών σύγκρισης. |
| Η ώρα είναι 07:19. |
Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.