![]() |
Αναζήτηση δεδομένων ανάμεσα σε δύο ημερομηνίες 1 Συνημμένο(α) Πως μπορώ να κάνω αναζήτηση των δεδομένων μου ανάμεσα σε δύο ημερομηνίες και να μου εμφανίζεται έπειτα μια λίστα με όλα τα δεδομένα που έχουν περαστεί σε αυτές τι ημερομηνίες; Π.χ θέλω να κάνω μια αναζήτηση από τις 10/8/2017 μέχρι και σήμερα και να μου εμφανίσει όλα τα δεδομένα από τότε μέχρι σήμερα. Η αναζήτηση θέλω να γίνεται χρησιμοποιώντας VBA κώδικα . Έχω κάνει βέβαια μια προεργασία αλλά δέχεται μόνο μια ημερομηνία (η οποία βρίσκεται στο κελί H1) και ψάχνω τρόπο για το πως θα προσθέσω και την δεύτερη (η οποία βρίσκεται στο κελί I1) στον κώδικα έτσι ώστε να μου εμφανίζει τα δεδομένα από την 1η ημερομηνία μέχρι και την 2η. Κώδικας: Sub finddata()(Έψαξα και στο site αλλά από αυτά που βρήκα δεν μπόρεσα να καταλάβω κάτι.) Στο συνημμένο τα δεδομένα βρίσκονται στο ΑΡΧΕΙΟ. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. |
1 Συνημμένο(α) Καλημέρα Βασίλη, δοκίμασε τον παρακάτω κώδικα. Κώδικας: 'ΕΔΩ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΕ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΟΡΙΣΕΙΚάποιες απόψεις: 1) Όταν είναι γνωστή η ημερομηνία είναι επίσης γνωστά ο μήνας και η μέρα (μπορεί να προκύψουν από τύπους, κλπ) συνεπώς η επιλογή τους είναι και περιττή και μπορεί να οδηγήσει και σε σφάλματα ( η ημερομηνία να είναι Δευτέρα και να επιλεγεί Κυριακή). 2) Η χρήση κώδικα για να πετύχουμε κάτι που γίνεται εύκολα με τα εργαλεία του Excel, δεν είναι σωστή τακτική. Εφαρμόζοντας το φίλτρο που φαίνεται στη συνημμένη εικόνα πετυχαίνουμε αυτό που θέλεις, χωρίς κώδικα, UserForm και ειδικά Controls. |
Παράθεση:
|
Να είσαι καλά! |
| Η ώρα είναι 08:25. |
Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.