![]() |
Κοίτα Παντελή... Επειδή φτάσαμε σε σημείο να «παρακαλάμε» να μας δώσεις σωστές οδηγίες για να σε βοηθήσουμε, θα σου πω τα εξής: Δεν μπορεί να γράφεις στο αρχείο ...«με αυτό μείων (-) 4,5 και με αυτό μείων (-) 5,0» και τώρα να λες «με αυτό μείων (-) 4,5 και με αυτό...δεν θα κάνει αφαιρέσει και θα ένα κενό κουτί» Τελικά, όποιο κι αν είναι αυτό που θέλεις: Όχι δεν χρειάζεται vba και Ναι γίνεται με τύπους... Ο τύπος θα είναι, (όπως σου είπα πιο πριν) συνδιασμός =If() & =And(). Και θα λέει: Αν το Τ5 είναι Χ και το D11 είναι από Α μέχρι Δ τότε δώσε στο L15 τό D15 μείων (-) κάτι... Αν το Τ5 είναι Ψ και το D11 είναι από Ε μέχρι Κ τότε δώσε στο L15 τό D15 μείων - κάτι άλλο ή κενό ή .... κοκ |
Πρώτον δεν νομίζω να φτάσαμε σε κάποιο είδους σημείο για να με παρακαλάτε να σας δώσω οδηγίες, ήταν απολυτά κατανοητό αυτό που θέλω να κάνω και ανέβασα και αρχείο και δείχνω ακριβώς τι κάνει. Το θέμα είναι ότι μπορώ να βάζω και - και + και ότι άλλο θέλω να κάνω αφού δουλεύει μια χαρά τότε δεν υπάρχει πρόβλημα κανένα στον τύπο. Αυτό που ήθελα να κάνω εξαρχής και το είπα ξανά είναι να συμπτύξω (μαζέψω) τον τύπο στο συγκεκριμένο σημείο ώστε να μην είναι τόσο μεγάλος αφού δεν καταλαβαινόμαστε ή εγώ δεν τα εξηγώ καλά δεν πειράζει πάμε παρακάτω. Ευχαριστήσω και πάλι για την βοήθεια. Καλή συνεχεία. |
Η λέξη «παρακαλάμε» είναι σε εισαγωγικά που σημαίνει ... Θα μπορούσα, να μην σε ρωτήσω τίποτα, εδώ και αρκετά posts πριν και να μην έχεις ποτέ μια απάντηση... Αντ' αυτού, επιμένω να σε ρωτάω πράγματα, ακριβώς γιατί θέλω να σε βοηθήσω... Αντί λοιπόν να γίνεις πιο σαφής, ανεβάζεις ένα αρχείο, που μαλλον μόνο εσύ καταλαβαίνεις τι θέλεις να γίνει... Σε ξαναρωτάω και ζητάς άλλο αποτέλεσμα από αυτό του αρχείου... Σου δίνω 2 φορές τον τρόπο, να συμπτίξεις τον τύπο με IF - AND Μετά απ' όλα αυτά τί; Παρεξηγήθηκες και μας «προσπερνάς»; Δεν κατάλαβα... Στα προηγούμενα ερωτήματά σου, που ήσουν σαφής δεν πήρες απάντηση; Να μην σχολιάσω ότι στο ερώτημα για τα ποσοστά, δεν είπες ούτε ένα ευχαριστώ... Κανείς εδώ δεν είναι υποχρεωμένος να σου δώσει τίποτα. |
Πρώτον δεν αντιλέγω στο ότι θέλετε να βοηθήσετέ σαν κοινότητα. Όπως και παλιότερα σε κάποια θέματα που είχα πήρα απάντηση και επίλυση για τα θέματα αυτά. Το ότι δεν εντύπωσα σωστά αυτό που έχω μέσα στο μυαλό μου να κάνω είναι άλλο θέμα, ο καθένας μπορεί να το καταλαβαίνει διαφορετικά. Πιστεύω από την πλευρά μου ρώτησα ένα πολύ απλό πράγμα και εσύ Σπύρο μου έλεγες γιατί τα κελιά είναι μεγάλα και συγχωνευμένα πιστεύω ότι αυτό ήταν άκυρο. Αν δεις στο πρώτο post γραφώ Ευχαριστώ εκ των προτέρων που σημαίνει σας ευχαριστώ για την απάντηση πριν καν μου την δώσετε, άσχετα αν μου απαντήσετε, άσχετα αν μου την δώσετε. Ρωτάω κάτι μου δίνεις μια απάντηση πηγαίνω να την υλοποιήσω και βρισκω ένα άλλο εμπόδιο και ξαναρωτάω. Αφού δεν έχουμε τελειώσει το όλο θέμα γιατί να γράψω ευχαριστώ? Όχι ότι δεν πρέπει και όχι ότι δεν θα το έκανα αλλά ποιος ο λόγος να το γράφουμε συνέχεια. Ούτε παρεξηγήθηκα αλλά ούτε σας προσπερνάω απλώς δεν λύθηκε ένα θέμα και φταίω εγώ για αυτό διότι δεν το εντύπωσα σωστά έτσι όπως θα έπρεπε κατά την δική σου κρίση. Έμπαση περίπτωση δεν νομίζω να χρειάζεται να συνεχίσουμε να γράφουμε για το ποιος φταίει και ποιος όχι. Μην πιανόμαστε από τις λέξεις. Στην προκείμενη περίπτωση φταίω εγώ διότι δεν είπα ευχαριστώ και γιατί δεν εντύπωσα σωστά όπως θα έπρεπε. Όσο αναφορά για το θέμα με τα ποσοστά και εκεί έγραψα ευχαριστώ εκ των προτέρων αλλά ήταν δικό μου λάθος που δεν μπήκα να γράψω ευχαριστώ και ότι λύθηκε το θέμα μου. Λοιπόν Σπύρο σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου και για τον πολύτιμο χρόνο που αφιέρωσες για να μου λύσεις το θέμα μου, επίσης ευχαριστώ με την σειρά την κοινότητα. Δεν το γραφώ με ειρωνεία η κάπως για να μην παρεξηγηθούμε. Όταν όμως κάποιος ρωτάει χωρίς να γράψει μια καλησπέρα μια καλημέρα ένα γεια σας χωρίς ένα ευχαριστώ εκ των προτέρων χωρίς τίποτα παράδειγμα: πως μπορώ να κάνω αυτό? Λες και μιλάει με το google. Τότε ναι του <<απαντάμε>> και μας κάνει σύνδεση μετα με το Καιρό. Τότε ναι έχει δίκαιος να πεις ούτε ένα ευχαριστώ. Αλλά σκέψου και αυτόν που έχει το πρόβλημα παράδειγμα όπως εγώ στην προκείμενή περίπτωση θέλω να τελειώσω το πρόγραμμα μέχρι αύριο. Κάποιες φορές από την βιασύνη και από το αχνός να ξεχάσεις να γράψεις ευχαριστώ όχι όμως ότι δεν το εννοείς αφού μπαίνεις και ξανά μπαίνεις σε αυτή την κοινότητα για να σε βοηθήσει. |
Καλησπέρα Παντελή, πρέπει να σημειώσω ότι ούτε εγώ κατάλαβα το ζητούμενο. Αφού όμως λες ότι ο τύπος σου δίνει σωστά αποτελέσματα και το μόνο που θέλεις είναι να τον συμπτύξεις, θα μπορούσες να συντομεύσεις τη συνάρτηση OR. Για παράδειγμα η συνάρτηση OR θα μπορούσε να συντομευτεί στην: Κώδικας: AND(D11<>LIST!A32;D11<>LIST!A35;D11<>LIST!A38;D11<>LIST!A42;D11<>LIST!A49;D11<>LIST!A60;D11<>LIST!A65;D11<>LIST!A70; |
Καλησπέρα και πάλι. Δικό μου λάθος ίσως επειδή έχω πολλά στο κεφάλι μου με τους τύπους να τα μπέρδεψα λιγάκι διότι ότι και να κάνω περίπου καταλήγει σε λάθος. Τέλος πάντων. 1) Τ5(κελί) και μέσα έχει μια drop down list σε ένα άλλο φύλλο και ονομάζεται LIST. 2) D11(κελί) και μέσα έχει μια drop down list σε ένα άλλο φύλλο και ονομάζεται LIST. 3) T5 παίρνει τις τιμές T5=LIST!G1,T5=LIST!G2,T5=LIST!G3 και πάει λέγοντας. 4) D11 παίρνει τις τιμές D11=LIST!A1,D11=LIST!A2,D11=LIST!A3 και πάει λέγοντας. 5) Έχουμε και ένα κελί που δεν είναι σταθερό αλλά μεταβλητό κάθε φορά που είναι το κελί D15 που εκεί μέσα παίρνει διάφορες τιμές. 1) Όταν επιλεγώ το T5=LIST!G1 και στο D11= παίρνει συγκεκριμένες τιμές από το φύλλο LIST παράδειγμα D11=LIST!A1;D11=LIST!A2;D11=LIST!A3;D11=LIST!A4;D1 1=LIST!A15;D11=LIST!A18. Έτσι παίρνει και συγκεκριμένες τιμές διαφορετικές όμως το T5=LIST!G2. To θέμα είναι ότι είναι πολλές οι τιμές και θέλω παράδειγμα να κάνω σύμπτυξη τις σειράς και να του λέω από το D11=LIST!A1 έως D11=LIST!A4… δοκίμασα το D11=LIST!$A$1:$A$4 αλλά δεν κάνει κάτι. Μπορεί και να κάνω κάπου αλλού λάθος στον τύπο αλλά άν τον βάλω όπως ήταν πριν χωρίς $ το κάνει κανονικά αυτό που θέλω. 2) Αυτόν τον τύπο τον βάζω στον κελί L15. 3) Και του λέω έαν T5=LIST!G1 και D11=LIST!A1 και D15>0 τότε κάνε μια αφαιρέσει από το D15-5. Δεν πειράζει όμως τον αφήνω έτσι όπως είναι αφού μου βγάζει αυτό που θέλω απλός αν ήταν πολλές οι σειρές στο LIST!A1 έπρεπε να τις γράψω μια μια για να του πω όταν θα επιλεγώ αυτές κάνε αυτό. Ευχαριστώ για την απάντηση kapetang. |
Αν και το θέμα έληξε, πληροφοριακά το «…και να του λέω από το D11=LIST!A1 έως D11=LIST!A4» μπορεί να υλοποιηθεί με τον τύπο: OR(D11=LIST!A1:A4). |
Γιώργο καλησπέρα και πάλι. Πρέπει να το δοκίμασα και αυτό άλλα είχα παραβλέψει το OR για αυτό έμβαζε θέμα. Σε ευχαριστώ θα το δοκιμάσω. |
Αφού πληκτρολογήσεις τον τύπο, ίσως χρειαστεί να πατήσεις Ctrl+Shif +Enter, για να μετατραπεί σε τύπο πίνακα (εγκλείεται σε άγκιστρα). |
Τελικά βρήκα ενα άλλο τρόπο αλλά ακόμα το ψάχνω να δω αν θα γίνει με επικύρωση δεδομένων. Δηλαδή θέλω Τ5=LIST!G1 αλλά το LIST!G1 να έχει από πίσω την λίστα List!A1 – A50 Αν T5=LIST!G2 τότε να έχει List!B1-B50. Και έτσι με την σειρά αν T5=LIST!G1 να κάνει D15-5 εστί μικραίνεις κατά πολύ τον τύπο. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. |
| Η ώρα είναι 05:46. |
Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.