![]() |
Καλησπέρα Χρήστο, Πράγματι το πιάσαμε !!!! :yahoo: Θα το δεις και στο συνημμένο αρχείο ! Σε ευχαριστώ πολύ και πάλι, :thanks: Γιώργος |
1 Συνημμένο(α) Αυτό είναι το νέο τελικό αρχείο !!! Το κανονικό έχει πάνω από 5.000 εγγραφές ... Ευχαριστώ και πάλι για την πολύτιμη βοήθειά σας. Γιώργος :thanks: |
Καλημέρα Έχω μια ερώτηση-ένσταση 50,00..........0%..........57,50 €..........5%+10% Σε μια περίπτωση σαν κι αυτή, με βάση τον τρόπο που το θέτεις (5+10) το αποτέλεσμα δεν είναι σωστό. Είναι 5% επί του 50 + άλλο ένα 10% επί του αποτελέσματος = 57,75 Το 57,50 είναι αποτέλεσμα του 50 + 15% |
Καλημέρα Σπύρο, Το αποτέλεσμα είναι σωστό 57,50, διότι όλα τα ποσοστά υπολογίζονται επί του αρχικού ποσού δηλαδή στο παράδειγμα 50,00 € ……. 0% τότε έχουμε 50,00 * 5% (50,00*5% = 2,50) + 10% (50,00*10%=5,00) = 50,00 + (2,50+5,00) = 57,50 Ίσως δεν το είχα θέσει σωστά από την αρχή … Ευχαριστώ πολύ και πάλι :001_smile: |
1 Συνημμένο(α) Καλημέρα σας και καλώς σας βρήκα. Για τη περίπτωση των πολλαπλών IF, έχω την επισυναπτόμενη απλή λίστα όπου στο φύλλο 2 επιλέγω από τη λίστα το όνομα του εργαζομένου και μου φέρνει αυτόματα το ποσό του ημερομησθίου. Η συγκεκριμένη περίπτωση είναι εύκολη με δεδομένο ότι ο αριθμός των εργαζομένων είναι μικρός, οπότε και η σύνταξη του IF τύπου εύκολος. Στη περίπτωση όμως που οι εργαζόμενοι είναι εκατοντάδες και η λίστα με τα δεδομένα στο φύλλο 1 είναι μακρυά, αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να βάλω στο τύπο μου ανάλογα εκατοντάδες IF περιπτώσεις ή υπάρχει κάποιος τύπος που μπορεί να κάνει αναζήτηση και να φέρει το ανάλογο ποσό; |
Ανδρέα καλώς όρισες στο ms-office.gr Καμία σχέση η =IF() Εδώ δουλεύεις με =INDEX() & =MATCH() |
Σε ευχαριστώ για το καλωσόρισμα και για την απάντηση. Τελικά νομίζω ότι τη πιο απλή και όπως δείχνει καλή και αξιόπιστη λύση για τη δικιά μου περίπτωση τη βρήκα με την =VLOOKUP(). |
Ναι οκ, σωστό. Αλλά έχουμε πεί πολλές φορές στο forum, σχετικά με τα «ελαττώματα» της vlookup... |
Η αλήθεια είναι ότι ως νέος εδώ, δεν έχω προλάβει να δει τα σχετικά σχόλια που αναφέρεσαι. Σε ευχαριστώ πάντως, θα κάνω μια αναζήτηση να δω ποια είναι αυτά. |
| Η ώρα είναι 02:34. |
Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.