![]() |
Αυτόματος χρωματισμός γραμματοσειράς 1 Συνημμένο(α) Καλησπέρα σας! Έχω ένα δείγμα ενός βιβλίου που δουλεύω και στο κανονικό 2 καταστάσεις όπου μεταφέρονται τα ονόματα των πινάκων. Για να γλυτώσω χρόνο και ψάξιμο ώστε να ολοκληρώνω κάθε φορά τις 2 καταστάσεις, έχω στην δεύτερη κατάσταση συναρτήσεις για να πηγαίνουν αυτόματα. Υπάρχει τρόπος σε αυτές τις καταστάσεις να χρωματίζονται τα ονόματα αυτόματα, σύμφωνα με το χρώμα γραμματοσειράς του πίνακα όπου υπάρχει το όνομα στο φύλλο 1; Ευχαριστώ. |
Με κώδικα, γίνεται... |
Σε ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία, οπότε έχουμε γράψιμο! |
1 Συνημμένο(α) Καλημέρα Ζαχαρία, δες μια υλοποίηση με μορφοποίηση υπό όρους (χωρίς κώδικα). Επειδή με τα χρώματα δεν τα πάω καλά, τσεκάρισε αν, στους κανόνες μορφοποίησης υπό όρους, τα διαμόρφωσα σωστά. Φιλικά/Γιώργος |
Γιώργο είναι αυτό ακριβώς που ήθελα, σε ευχαριστώ πάρα πολύ να είσαι καλά. Με γλύτωσες από πάρα πολύ χρόνο, φυσικά και ψάξιμο και γράψιμο. Χίλια ευχαριστώ |
Ζαχαρία, στηρίζεις τις αναζητήσεις σου στο επώνυμο. Έτσι, αν υπάρχουν εργαζόμενοι με το ίδιο επώνυμο, θα προκύψουν λάθη. Συνήθως, σ’ αυτές τις περιπτώσεις, σε κάθε εργαζόμενο αντιστοιχίζουμε ένα μοναδικό κωδικό (ταυτότητα) και στηρίζουμε σ’ αυτόν τις αναζητήσεις μας. Καλή συνέχεια και να είσαι καλά. |
Με μορφοποίηση υπό όρους, έχει κινδύνους το εργάκι... Βάλτε στον πράσινο πίνακα, Νικολόπουλος Νίκος Βάλτε στον κόκκινο πίνακα, Νικολόπουλος Νίκος Σπάνιο αλλά υπάρχει... Επιλέξτε, στο 2ο φύλλο: ΜΕΛΟΣ 1 Φ. ΜΕΛΟΣ 2 Νικολόπουλος ΜΕΛΟΣ 3 Νικολόπουλος ΜΕΛΟΣ 4 Ξ. Δείτε τι έγινε στο 3ο φύλλο... Μόνο κώδικας παιδιά... Μάλλον όταν έγραφα αυτές τις γραμμές έγραφε και ο Γιώργος... |
Κατάλαβα, οπότε το μόνο που ξεκαθαρίζει την υποθεση είναι ο κώδικας.. Ένα άγνωστο κομμάτι για μένα! Ευχαριστώ πολύ παντως για την προσπάθεια |
Βασική προϋπόθεση υλοποίησης του ζητούμενου είναι: να βρίσκεται κάθε εργαζόμενος σε ένα μόνο πίνακα (να έχει μία ειδικότητα). Αν ισχύει το παραπάνω, για να αντιμετωπίσουμε τις συνωνυμίες (εφόσον υπάρχουν), θα πρέπει να αντιστοιχίσουμε σε κάθε εργαζόμενο ένα μοναδικό κωδικό. Αυτά, λίγο πολύ ισχύουν, είτε χρησιμοποιήσουμε κώδικα είτε μορφοποίηση υπό όρους. |
Δε ξέρω αν μπορεί να γίνει αυτό, οι 4 πίνακες ειναι 4 διαφορετικές κατηγορίες, ας πούμε μπλε, κόκκινη, πράσινη και μαύρη ομάδα. Στο φύλλο 2 στα κελιά όπου τοποθετω το κάθε όνομα, εκει έχω μόνο θέσεις για το όνομα. Εκτός κι αν, εκτός από την αρχική περιοχή που βάζω μόνο τα ονόματα, κάνω μια δεύτερη ίδια, όπου δίπλα σε κάθε επίθετο θα έχω κι άλλο κελι για να βάζω έναν μοναδικό αριθμό όπως προείπες για να δίνει με ακριβή συμφωνία το επίθετο. Και από αυτή την 2η κατάσταση θα πηγαίνουν αυτόματα στην πρώτη που είναι για παρουσίαση. |
Ζαχαρία, έχω την εντύπωση ότι δε μπορούμε να συνεννοηθούμε. Δεν απαντάς στα βασικά: 1) Το ίδιο άτομο μπορεί στο φύλλο1 να είναι σε περισσότερους από 1 πίνακες; Αν είναι ξέχνα το ζητούμενο. Δεν μπορεί να υλοποιηθεί. 2) Αν κάθε άτομο είναι σε ένα μόνο πίνακα μπαίνει ένα άλλο ερώτημα. Υπάρχουν πάνω από 1 άτομα με το ίδιο επώνυμο; Αν δεν υπάρχουν δεν υπάρχει πρόβλημα. Τα πράγματα μπορούν να μείνουν όπως είναι. Αν υπάρχουν συνωνυμίες στο φύλλο1 σε κάθε πίνακα θα προσθέσεις και μια στήλη με το μοναδικό κωδικό κάθε εργαζόμενου. Στο φύλλο2 πέρα από τα στοιχεία που θέλεις να εμφανίζονται θα υπάρχει και μια μια στήλη, όπου θα καταχωρείται ο αντίστοιχος κωδικός (μπορεί και να την κρύβεις). Στη μορφοποίηση υπό όρους και στην αναζήτηση στο φύλλο3 θα γίνουν αλλαγές για να χρησιμοποιείται ο κωδικός. |
Αν αυτό είναι εφαρμογή γραφείου (;) γιατί δεν έχουμε ένα πίνακα προσωπικού, με ID και ειδικότητα; Οπότε όλα θα ήταν αλλιώς; |
Γιώργο με συγχωρείς, από ότι διαβάζω τώρα το ποστ σου κατάλαβα λάθος πριν. Το ίδιο άτομο δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρχει σε δεύτερο πίνακα, η μόνη περίπτωση που μπορεί να συμβεί είναι να πετύχουμε ατόμο με το ίδιο επώνυμο, είτε στον ίδιο πίνακα είτε σε διαφορετικούς. Αλλά μόνο επώνυμο, τουλάχιστον μέχρι τώρα έτυχε μόνο μια φορά στο παρελθόν. Σπύρο, έχω κάνει τους 4 πίνακες με αυτά τα χρώματα ξεχωρίζονται 4 κατηγορίες, για δική μου ευκολία κατά κύριο λόγο, ενεργοί μπλέ (αλλάζουν σπάνια σαν άτομα), κύριοι κόκκινοι (περίπου ανά 6μηνο), βασικοί πράσινοι και αναπληρωματικοί μαύροι (αλλάζουν κάθε χρόνο). Στα δεύτερο φύλλο που εκτυπώνω πρέπει να εμφανίζονται χρωματισμένοι. Ανάλογα με τις εκάστοτε αλλαγές που γίνονται κατά περιόδους αλλάζουν θέση τα άτομα και έτσι πρέπει να αλλάζουν θέση και οι χρωματισμοί τους. Είναι σαν σχεδιάγραμμα αυτό το φύλλο. Στο τρίτο φύλλο πρέπει να φαίνονται όλοι σε μια κατάσταση τύπου λίστας. Προσπαθώ να αποφύγω την χειροκίνητη συμπλήρωση του τρίτου φύλλου (ψάξε στο σχεδιάγραμμα το μέλος 1, μετά πάνε στην λίστα βρες που είναι η θέση του μέλους 1 και γράψε τα στοιχεία από τον πίνακα του, μετά χρωμάτισε τον με αντίστοιχο χρώμα) ID υπάρχει για τον καθένα, όμως επειδή στο φύλλο 2 κάνω καταχώρηση μόνο του επιθέτου με τις λιγοστές μου γνώσεις σκέφτηκα πως δε θα μπορεί να γίνεται διαχωρισμός. Τέλος να πω πως το φύλλο 2 το δείγμα που έχω εδώ είναι ακριβώς ίδιο με το βιβλίο που δουλεύω, απλά εδώ έχω μόνο ένα τέτοιο κουτί, και το φύλλο 3 το ίδιο επίσης. Σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σας. |
| Η ώρα είναι 23:42. |
Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.