![]() |
Όμοια Κελιά στην ίδια στήλη 1 Συνημμένο(α) Φίλοι του φόρουμ γειά σας. Μετά την βοήθειά σας και κατά την καταχώρηση των δεδομένων προέκυψαν νέα θέματα. Όλα τα αναφέρω στο συνημμένο έγγραφό μου στο οποίο πιστεύω να μην έχω αναπάντητα στοιχεία. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας. ΣΗΜ. Έκανα ένα σχετικό ψάξιμο στο φόρουμ, αλλά δεν βρήκα το ίδιο |
Φίλοι μου γειά σας. Το έψαξα λίγο και βρήκα την εξής συνάρτηση =IF(MAX(COUNTIF(B:B;B:B))>1;"ΟΜΟΙΑ";"") η οποία δουλεύει. Αν κάποιος φίλος έχει να προτείνει κάτι άλλο πολύ ευχαρίστως να μου απαντήσει Σας ευχαριστώ. ΣΗΜ. Υπάρχει δυνατότητα να μου βγάζει πόσες φορές είναι όμοιο το κελί;;;;; |
1 Συνημμένο(α) 1 Επί της ουσίας, χρειάζεται μόνο αυτό: =COUNTIF(B:B;$B4)>1 Αποδίδει False-True, χωρίς ή με διπλότυπα. 2 Αν θέλουμε, να έχουμε σήμανση πχ «Όμοια», τότε: =IF(COUNTIF(B:B;$B4)>1;"Όμοια";"") Αποδίδει Κενό-Όμοια, χωρίς ή με διπλότυπα. 3 Αν θέλουμε, να καταμετρήσουμε τα διπλότυπα, τότε: =IF(COUNTIF(B:B;B4)>1;"Όμοια "&COUNTIF(B:B;B4);"") Αποδίδει Κενό-Όμοια + αριθμό εμφάνισης, χωρίς ή με διπλότυπα. |
Φίλοι του Φόρουμ Καλησπέρα Τάσο συγνώμη για την καθυστέρηση αλλά πάντα έβαζα να ειδοποιούμε με email αλλά τώρα δεν ξέρω γιατί δεν το έβαλα και δεν κατάλαβα ότι μου είχες απαντήσει. Σε ευχαριστώ και είναι αυτό που ήθελα, αλλά θέλω μια μικρή ακόμα βοήθεια. Θέλω στην διπλανή στήλη που θα μου φέρει το "Όμοια1,2,3....."να μου φέρνει την στήλη Β στο απλό "Όμοια" το είχα καταφέρει τώρα στο "Όμοια 1,2,3...." δεν μπορώ να το καταφέρω΄ ΣΗΜ : ΟΚ το βρήκα =IF(J12="";"";B12) Σας ευχαριστώ |
Για την διπλανή στήλη: =IF(I4<>"";" ("&B12&") ";"") Αποδίδει, την τιμή του αντίστοιχου κελιού της 2ης στήλης, πχ A14/1084 Για την ίδια στήλη: =IF(COUNTIF(B:B;B4)>1;"Όμοια "&COUNTIF(B:B;B4)&" ("&B4&") ";"") Αποδίδει μια συμβολοσειρά, της μορφής ■ Όμοια 2 (A14/1084) |
Φίλοι του Φόρουμ ΚΑΛΗΜΕΡΑ !!!!!! με την ελπίδα να είναι καλύτερη μέρα.... πάντως για μένα είναι καλύτερη μέρα (και πιστεύω για πολλούς στο φόρουμ) που έχουμε ανθρώπους που χάνουν χρόνο από άλλα πράγμα για να μας βοηθάνε... και αυτό δεν είναι κολακεία, ούτε λόγια της στιγμής και θέλω για άλλη μια φορά να εκφράσω εκ βάθος της καρδιάς μου ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ !!! Τώρα στο θέμα μου. Σπύρο τι να πως λες και είσαι μέσα στο μυαλό μου και μου δίνεις λύσης που είχα στο μυαλό μου. Όσο κοιμάμαι σκέπτομαι και όσο "τρώω" έρχεται η όρεξη όπως λέει και ο λαός θα ήθελα αν γίνεται στην διπλανή στήλη ή σε άλλη στήλη ή σε άλλο φύλλο να μου έρχονται μόνο τα "μονά" στοιχεία στην στήλη Β:Β, δηλαδή εκεί που είναι μη 2πλα, 3πλα κλπ να έρχονται καθαρά, όπως επίσης να έρχονται από ΜΙΑ φορά τα 2πλα, 3πλα κλπ. Πιστεύω αν έγινα κατανοητός Σας ευχαριστώ και πάλι. ΣΗΜ. Μην ξεχάσω μπορεί οι εγγραφές να είναι 2-3000 κάθε έτος, δεν ξέρω κατά πόσο παίζει ρόλο αυτό. |
Χρησιμοποίησε το σύνθετο φίλτρο για να πάρεις μοναδικές τιμές |
Φίλοι μου γειά σας και σε σένα Σπύρο. Το δοκίμασα και μάλιστα έψαξα και βρήκα video και έκανα και τις κινήσεις που έπρεπε επιλέγοντας "τις μοναδικές εγγραφές μόνο" αλλά δεν μου έκανε απολύτως τίποτα και δεν ξέρω τι έκανα λάθος. ΣΗΜ 1: Με πολύ ψάξιμο βρήκα τι έκανα λάθος δεν επέλεγα την συγκεκριμένη στήλη Τέλος καλό όλα καλά με την βοήθειά σας. ΣΗΜ 2: Απ' ότι το δούλεψα όταν βάζω το σύνθετο φίλτρο δεν μπορώ να δουλέψω με το γενικό φίλτρο και αυτό το χρειάζομαι πολύ γιατί κάνω διάφορες επιλογές ημερομηνία, Είδος κλπ. Δεν γίνεται να τα έχω και τα δύο;;;; |
«...θα ήθελα αν γίνεται στην διπλανή στήλη ή σε άλλη στήλη ή σε άλλο φύλλο να μου έρχονται μόνο τα "μονά" στοιχεία στην στήλη Β:Β, δηλαδή...» |
Φίλοι του Φόρουμ ΚΑΛΗΜΕΡΑ Φίλε Σπύρο Καλημέρα και σε σένα. Δεν κατάλαβα το τελευταίο μήνυμά σου το άφησες στην μέση;;; |
| Η ώρα είναι 08:49. |
Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.