![]() |
Εύρεση ονομάτων τα οποία υπάρχουν σ'ενα άλλο αρχείο excel Καλημέρα σας ! Θέλω την βοήθειά σας σε ένα πρόβλημα που με απασχολεί. Εχω δύο αρχεία excel . Το αρχείο 1 έχει 2000 γραμμές με την στήλη Α να περιέχει ονόματα και το αρχείο 2 ,150 γραμμές με την στήλη Α να περιέχει κάποια ονόματα που όλα υπάρχουν και στο αρχείο 1. Θα ήθελα να μάθω αν υπάρχει τρόπος ,τα ονόματα του αρχείου 2 να τα βρώ στο αρχείο 1 αλλά να μην εξάγονται σε ξεχωριστή στήλη αλλά να μαρκάρονται με κάποιον τρόπο στην υπάρχουσα στήλη Α του αρχείου 1 ,πχ . αλλαγή χρώματος της γραμμής (ας πούμε κόκκινο). Είναι δυνατό κάτι τέτοιο; Να αναφέρω ότι χρησιμοποιώ το ελληνικό excel 2013. Ευχαριστώ για κάθε βοήθεια :) |
3 Συνημμένο(α) Καλημέρα Στο «Αρχείο1» Εκτελούμε τον κώδικα, με το κουμπί «εκτέλεση» Καθαρίζουμε τα χρωματισμένα κελιά, με το κουμπί «καθαρισμός» Σετάρισμα: α Ανοίξτε το «Αρχείο1» και πιέστε Alt + F11 Πιάστε με το ποντίκι την Module1, και «σύρετε» την, στην επιφάνεια εργασίας σας. β Στο βιβλίο σας, που θα έχει την θέση του «Αρχείο1» πιέστε Alt + F11 Σύρετε την Module1, από την επιφάνεια εργασίας σας, μέσα στο βιβλίο Βάλτε στο φύλλο σας 2 κουμπιά ActiveX Συνδέστε τους κώδικες της Module1 με τα κουμπιά Σημειώσεις: 1 Τα δύο αρχεία πρέπει να είναι ανοιχτά 2 Στον κώδικα υπάρχουν σημεία με σχόλιο. Εκεί, πρέπει να βάλετε, τα ονόματα των βιβλίων ή των φύλλων σας (όπου και όποια απαιτούνται). 3 Επιλέξτε, αριθμό χρώματος, από την Εικ.1 4 Ο κώδικας «χτίστηκε» για επίπεδο... αρχάριος, ώστε να είναι όσο γίνεται κατανοητός. Για το λόγο αυτό, χρησιμοποιήθηκαν τα «φυσικά» ονόματα, φύλλων και βιβλίων και όχι τα «κωδικά» |
Καλημέρα ! Πραγματικά σ'ευχαριστώ πάρα πολύ για τον κόπο σου και για τον χρόνο σου! Είναι ακριβώς αυτό που προσπαθούσα να κάνω τώρα και πολύ καιρό. Μου έλυσες τα χέρια !!! |
Να 'σαι καλά! |
| Η ώρα είναι 08:52. |
Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.