![]() |
ΣΥΝΑΡΤΗΣΗ ΛΥΞΗΣ ΧΡΟΝΟΥ Καλή σας μέρα , Θα ηθελα την βοηθεια σας στο εξης: α) Οταν εχω μια οποιαδηποτε ημερομηνια του ΤΡΕΧΟΝ ΕΤΟΥΣ στο κελι Α1 να εχω την ενδειξη στο κελι Β1 : "ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ" 2) Οταν αλλαζει οχρονος και η ημερομηνια στο κελι Α1 ανηκει σε περασμενο χρονο να γραφει στο κελι Β1 "ΕΛΗΞΕ" ( Φυσικα εαν αλλαζω εγω την ημερμηνια στο κελι Α1 και βαζω μια νεα ημερομηνια του νεου ετους που τρεχει να επανερχεται η ενδειξη στο κελι Β1 :"ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ") 3) Οταν το κελι Α1 δεν εχει ημερομηνια (ΚΕΝΟ) το Β1 να ειναι και αυτο ΚΕΝΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ … |
Καλημέρα Γιώργο, βαλε στο κελί B1 τον τύπο: =IF(A1="";"";IF(YEAR(A1)<YEAR(NOW());"ΕΛΗΞΕ"; "ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ")) |
kapetang Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση δουλεύει αψογα μονο ένα μικρό θεματάκι υπάρχει αν γινεται να διορθωθεί καλώς αλλιώς ας είναι και έτσι. Το πρόβλημα είναι το εξής στο κελί Β1 ,Β2 κτλ οπου υπάρχει η συνάρτηση εξαφανιζεται το χρώμα του πινακα και είναι όλα λευκά οταν στο κελί Α1,Α2 κτλ δεν υπάρχει ημερομηνία .Θα ήθελα οταν δεν υπάρχει ημερομηνία να παραμένει ο χρωματισμός του κελιου οπως είναι απο τον πίνακα, άν είναι εφικτο.Ευχαριστώ πολύ και πάλι για την απάντηση. |
1 Συνημμένο(α) Γιώργο, δες το συνημμένο. |
Καλησπερα Γιωργο, αυτο ειναι οπως το θελω, αλλα πως να το εφαρμοσω στο δικο μου φυλλο |
Στα εργαλεία του πίνακα στην κορδέλα δεν έχει κάπου που λέει μορφοποίηση ως πίνακα (δεν είμαι σίγουρος για το πως το λέει στα ελληνικά); Όπου εκεί διαλέγεις το στυλ του; |
Γιώργο δεν οφείλεται στον τύπο ο μη σωστός χρωματισμός. Τα κελιά που δεν ακολουθούν το χρωματισμό του πίνακα, μάλλον είναι έξω από τον πίνακα. Ανέβασε δείγμα του βιβλίου εργασίας. |
1 Συνημμένο(α) ΔΕΣ ΣΤΗΛΕΣ BG , BH |
Δεν ξέρω αν σε καλύπτει ή αν είναι σωστό, αλλά πρόσθεσα μία παύλα (-) αντί για κενό αν δεν έχεις ημερομηνία και κρατάει τους χρωματισμούς. Δεν ξέρω γιατί όταν είναι κενό δεν το κάνει... =IF(BG2="";"-";IF(YEAR(BG2)<YEAR(NOW());"ΕΛΗΞΕ"; "ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ")) |
Ευχαριστω για την απαντηση nikolassor, αλλα δεν ειναι σωστο, γιατι σε καποιες γραμμες του φυλλου δεν γραφω τιποτα σε αυτα τα κελια BG,BH, ουτε καν τα αγγιζω, οποτε θα υπαρχει συνεχως μια παυλα, στην χειροτερη ομως ειναι καλυτερο απο πριν |
| Η ώρα είναι 07:19. |
Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.