![]() |
αποτελεσμα απο 2 κελια 1 Συνημμένο(α) καλησπερα σας θελω να βγαινει μονο ο αριθμος απο 2 κελια διαφορετικα χωρις την - σας ευχαριστω |
και τι πράξη κάνεις? πως προκύπτει το αποτέλεσμα? |
1 Συνημμένο(α) καλησπερα χρηστο δεν ειναι πραξη ειναι χαντικαπ απο αγωνες ανεβαζω φωτο θελω να εχω μονο τους αριθμους οπως ειπα για αλλη πραξη που θα κανω στο εξελ σε ευχαριστω |
Καλησπέρα Μιχάλη, Αν τα δεδομένα σου είναι όλες τις φορές με αυτή τη διάταξη και με αυτή τη μορφή, μια απλή if θα σε εξυπηρετήσει Κώδικας: =IF(A2="-",B2,A2) |
καλησπερα γιωργο δυστυχως δεν μου δουλεψε αυτο που μου προτεινεις παντως σε ευχαριστω |
Τύποι με , δεν δουλεύουν στην Ελλάδα .... Βάλτε ; |
Καλησπέρα Αν ισχύουν όσα αναφέρει ο Γιώργος, δοκίμασε τον τύπο: =IF(A2="-";C2*1;A2*1) |
καλησπερα γιωργο και σπυρο Γιωργο δουλεψε σε ευχαριστω παρα πολυ! το τροποποησα λιγο και πηρα το ζητουμενο που ηθελα =IF(A2="-";B2*1;A2*1) |
Καλησπέρα και πάλι Μιχάλη, Ένα ερωτηματικό ήταν η διαφορά όπως παρατήρησε σωστά ο Σπύρος, αντί για το κόμμα που χρησιμοποιώ, λόγω του Αγγλικού office Γιώργος |
σας ευχαριστω ολους για την πολυτιμη βοηθεια σας |
1 Συνημμένο(α) Καλησπέρα Φαίνεται, από τα μηνύματα, ότι ο πολλαπλασιασμός επί 1, στον τύπο που πρότεινα (=IF(A2="-";B2*1;A2*1),θεωρείται περιττός. Οφείλω λοιπόν μια απάντηση. Όπως είναι γνωστό μία ακολουθία ψηφίων (πχ 78,99) μπορεί να θεωρηθεί από το Excel είτε αριθμός είτε κείμενο. Ανάλογα με την παραπάνω θεώρηση η αντιμετώπιση της ακολουθίας (πχ 78,99) είναι διαφορετική, στις ταξινομήσεις, συγκρίσεις, πράξεις, κλπ. Αν χρησιμοποιήσουμε τον απλούστερο τύπο: =IF(A2="-";B2;A2) το αποτέλεσμα θα είναι μία ακολουθία ψηφίων την οποία όμως το Excel θα θεωρεί κείμενο. Με τον πιο σύνθετο τύπο: (=IF(A2="-";B2*1;A2*1) εξασφαλίζεται ότι το Excel θα θεωρεί το αποτέλεσμα αριθμό. Περισσότερα στο συνημμένο αρχείο. Φιλικά/Γιώργος ΥΓ Όταν αναφέρω τον τύπο που πρότεινα εννοώ όπως διορθώθηκε από τον ενδιαφερόμενο |
| Η ώρα είναι 10:45. |
Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.