![]() |
Πρόβλημα με Numbers2text 1 Συνημμένο(α) Καλημέρα σε όλους Είχα εγκαταστήσει το Numbers2text σε Excel 2010. Μετά από format εγκατέστησα το office 2013, ενεργοποίσα την μακροεντολή και δουλεύει μια χαρά. Το θέμα είναι οτι στα παλαιότερα φύλλα που έχω δημιουργήσει δεν μπορεί να την βρει και η επιλογή "αλλαγή αρχείου προέλευσης" είναι γκριζαρισμένη. Επισυνάπτω φωτό |
Καλησπέρα Το 2010 που είχες, ήταν, σε Αγγλική γλώσσα. Το 2013, είναι σε Ελληνικά... Αυτό σημαίνει, ότι πρέπει, να μεταφέρεις το αρχείο, από το φάκελο Addins στον φάκελο Πρόσθετα... |
Ευχαριςτώ για την άμεση απάντηςη. Η επιλογή ήταν γκριζαρισμένη γιατί το φύλο ήταν κλειδωμένο. Το ξεκλείδωσα, του έδωσα την νέα διαδρομή αλλά εφαρμόστηκε μόνο στο τρέχων φύλλο, σε όλα τα άλλα φαίνεται #ΟΝΟΜΑ. Υπάρχει τρόπος να το κάνω να εφαρμοστεί σε όλα τα φύλα και σε όλα τα βιβλία excel; Παρεμπιπτόντως, νομίζω ότι είχα office 2007 στα Ελληνικά. |
Το 2007 είχε το Personal.xlsb Μήπως σχετίζεται μ' αυτό? ...μια κατεύθυνση δίνω ...δεν είμαι σίγουρος...πάντως το έχω κι εγώ στο 2007! |
Παράθεση:
|
Χρήστο. Personal.xlsb έχουν όλες οι εκδόσεις... Δεν σχετίζεται με αυτό. Γιώργο. «Παρεμπιπτόντως, νομίζω ότι είχα office 2007 στα Ελληνικά.» Δεν μπορεί, να ισχύει κάτι τέτοιο και να «δουλεύει» αν αποθηκεύει κανείς στο Addins Η θέση, που αποθηκεύουμε πρόσθετα, (addins) στον υπολογιστή μας, πρέπει να είναι: Κώδικας: Κώδικας: C:\Users\Όνομα χρήστη\AppData\Roaming\Microsoft\AddIns ... για ΑγγλικάΟ AppData, είναι «σκιασμένος» φάκελος, που εμφανίζεται, στον φάκελο χρήστη, κατ' επιλογή ... Αν δεν υπάρχει, να τον εμφανίσετε ... |
Παράθεση:
|
Σπύρο...πληροφοριακά, οι οδηγίες που παρέχεις αφορούν το 2010? ή γενικά? διότι οι δικοί μου φάκελοι (Addins & Πρόσθετα) είναι και οι 2 άδειοι και το πρόσθετο λειτουργεί. |
Κι εγώ στο 2007 το είχα απλά σε έναν φάκελο στο user και λειτουργούσε μια χαρά. Πήγα τώρα και το έβαλα στην διαδρομή που είπες Σπύρο αλλά δεν έγινε τίποτα. Το θέμα είναι το εξής: Έχω 5-6 βιβλία Excel που το καθένα έχει καμιά δεκαριά φύλα. Όταν ανοίγω το βιβλίο μου πετάει μήνυμα ¨αυτή την στιγμή δεν μπορούμε να ενημερώσουμε μερικές από τις συνδέσεις....", πατάω ενημέρωση των συνδέσεων αλλά είναι γκριζαρισμένη η επιλογή "αλλαγή αρχείου προέλευσης" επειδή το κάθε φύλο είναι κλειδωμένο. Αν το ξεκλειδώσω και κάνω αποθήκευση όταν το ξανα ανοίξω θα μου βγάλει το ίδιο μήνυμα, αυτή τη φορά θα μπορέσω να του δώσω την σωστή διαδρομή αλλά θα εφαρμοστεί μόνο στο συγκεκριμένο φύλο συν του ότι είναι πολύ χρονοβόρο να το κάνω σε όλα τα βιβλία excel. O σωστός τύπος είναι αυτός : =IF(C1990>0;inwords(C1990;0);IF(D1990>0;inwords(D1 990;0);IF(E1990>0;inwords(E1990;0);""))) και έχει γίνει έτσι : =IF(C16>0;'C:\Users\User\Addins\Numbers2Text.xla'! inwords(C16;0);IF(D16>0;'C:\Users\User\Addins\Numb ers2Text.xla'!inwords(D16;0);IF(E16>0;'C:\Users\Us er\Addins\Numbers2Text.xla'!inwords(E16;0);""))) |
1 Συνημμένο(α) Δεν μπορώ να γνωρίζω, πως χρησιμοποιεί, ο κάθε χρήστης τα εργαλεία του... Άλλοι τα χρησιμοποιούν σωστά, άλλοι πάλι λάθος... Ανεξάρτητα από εκδόσεις, οι σωστές διαδρομές, είναι αυτές που αναφέρω, πιο πάνω... Προφανώς, θα πρέπει, να πάτε και στις επιλογές και να ενημερώσετε, αυτά που βλέπετε στην εικόνα. |
Λοιπόν, η λύση είναι αυτό που είπα πιο πάνω. Πρέπει να μπώ σε κάθε βιβλίο να αφαιρέσω την προστασία σε κάθε φύλο, να το αποθηκεύσω και όταν ξαναμπώ και μου βγάλει το μήνυμα να του δώσω την σωστή διαδρομή και έγινε. Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι τα εξής: Α) Υπάρχει τρόπος να αφαιρέσω την προστασία σε όλα τα φύλα ενός βιβλίου μαζικά; χωρίς να χρειάζεται να επιλέγω ένα - ενα φύλο. Β) Κάθε φορά που θα κάνω format ή αναβάθμιση του office θα πρέπει να κάνω όλη αυτή την διαδικασία; |
Παράθεση:
|
Όχι Γιώργο Η λύση δεν είναι αυτή που αναφέρεις ... Θα το πώ μια τελευταία φορά ... κάνε ότι σου είπα παραπάνω ... Όταν θα αναβαθμίζεις, στο μέλλον απλά θα βάζεις εκεί που πρέπει τα πρόσθετα και θα ρυθμίζεις το κέντρο αξιοπιστίας ._ |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Έβαλα το πρόσθετο στην διαδρομή που είπαμε, ρύθμισα και το κέντρο αξιοπιστίας και όταν φτιάχνω ένα νέο excel λειτουργεί τέλεια, στα υπάρχοντα όμως αρχεία εξακολουθεί να αναφέρει την παλιά διαδρομή. Μήπως φταίει που είναι κλειδωμένα; |
Με ρυθμισμένο το κέντρο αξιοπιστίας, νομίζω ότι αν απλά ξεκλειδώσεις θα το ρυθμίσει αυτόματα... Αν δεν το κάνει, (δεν πιστεύω) κάνε μια «αβαρία» για μια φορά και ρύθμισε τα κι αυτά. |
Σπύρο επειδή μαθαινουμε καθε μερα...στην περιπτωση μου...προφανως δεν βρισκεται στις διαδρομες που αναφερεις...οπου πηγε..πηγε μονο του με την εγκατασταση....συμφωνω με αυτο που λες οτι δεν μπορεις να γνωριζεις...αλλα δεν ειναι θεμα λαθους!! |
Ξεκλειδώνω το φύλο και πάω και αλλάζω τον προορισμό. Όταν επιλέγω το αρχείο που είναι στο AppaData δεν αλλάζει τις τιμές, όταν επιλέγω το αρχείο που είναι στον φάκελο που έχω φτιάξει μόνος μου αλλάζει μια χαρά τις τιμές |
Χρήστο μου, κατάλαβε κάτι, ανεξάρτητα από εγκατάσταση ή ότι άλλο... είναι λάθος, διαδικασία... Κατεβάζεις πχ από το internet (ή φτιάχνεις μόνος σου), ένα αρχείο .xla ( ή .xlam) Το «παίρνεις» και το «σέρνεις», εκεί που είπα κι αυτό, είναι όλο... Δεν υπάρχει τίποτα άλλο, μετά από αυτό.... Δεν πρέπει, να συμπεριφέρεται κανείς, στα πρόσθετα, όπως πχ σε αρχεία .exe Δεν είναι ο κατάλληλος χώρος, να μιλήσουμε, για το τι πρέπει να κάνει κανείς, στο δίσκο - δίσκους, του υπολογιστή του. Αλλά... Αν αύριο, αλλάξεις πχ από Win 8.1 σε Win 10 τι θα γίνει; Θα ψάχνεις να ξανακατεβάσεις, όλα τα πρόσθετα που είχες; Θα θυμάσαι, που ήταν αποθηκευμένο το καθ' ένα; Κάνε λοιπόν ένα φάκελο σε ένα εξωτερικό δίσκο, βάλε μέσα εκεί, όλα σου τα πρόσθετα και μετά άλλαξε windows, office ότι θέλεις... Απλά «πάρ' τα» μετά και βάλ' τα εκεί που σου είπα... Είναι ο «δικός» τους χώρος... |
Παράθεση:
Άδικα τα λέω τόση ώρα; |
Παιδιά... τα πρόσθετα αυτά, είναι ένα απλό μονόφυλλο, εξελάκι, με έναν κώδικα μέσα... Η θέση τους είναι εκεί... Δεν έχω να πώ κάτι άλλο._ |
Να σαι καλά Σπύρο...... |
Φίλε Σπύρο μπορείς να μου πεις την σωστή διαδικασία να το κάνω απο την αρχή; Έτσι μου ρχεται να απεγκαταστήσω το office και να το εγκαταστήσω ξανά. Έκανα την διαδικασία στο Mac με parallels, κατέβασα το αρχείο το έτρεξα και εγκαταστάθηκε στο Appdata και δουλευει μια χαρά. Θα τρελαθώ! Τι εννοείς κρατάω και τα 2 αρχεία; Αν το διαγράψω από την επιφ. εργασίας που το έχω, παρ ότι έχει εγκατασταθεί στο appdata δεν δουλεύει. |
4 Συνημμένο(α) Όχι το office δεν το καταργούμε... Πάμε λοιπόν: 1 Πέταξε το addin, από όλες τις θέσεις του υπολογιστή (να μην υπάρχει πουθενά). 2 Πάρε το αρχείο .xla και βάλ' το: Κώδικας: C:\Users\Όνομα χρήστη\AppData\Roaming\Microsoft\Πρόσθετα ... για ΕλληνικάΠήγαινε: Φώτο 1, κάνε την διαδικασία. Στο παράθυρο διαλόγου, πάτα «Τέλος» 4 Έτοιμο. Φώτο 2,3 δείχνουν το αποτέλεσμα και την χρήση. 5 Κράτα ένα αντίγραφο , σε εξωτερική πηγή. |
Φίλε Σπύρο σε ευχαριστώ για την υπομονή σου, τα διόρθωσα όλα! Μια ερώτηση ακόμα, κάποια απο αυτά τα βιβλία που έχω φτιάξει δεν θα υποστούν ξανά επεξεργασία. Πως μπορώ να καταργήσω τους τύπους ώστε να μην εκτελούνται υπολογισμοί; Για να γίνω πιο σαφής: Έχω στο κελί Α1 ένα αποτέλεσμα και στο Β1 το numbers2text(Α1), πως γίνεται στο Β1 να παραμείνει το αποτέλεσμα σαν κείμενο για να μπορώ να το διαβάζω σε έναν υπολογιστή που δεν εκτελείται το numbers2text |
Καλημέρα Όπως γίνεται και με κάθε άλλο τύπο... «Μετατροπή σε τιμή μόνο» |
Παράθεση:
|
Πολλοί τρόποι... Άλλοι αργοί, άλλοι πιο γρήγοροι, άλλοι tricky... Ο «κλασσικός» είναι Copy - Paste, ως Τιμές. |
| Η ώρα είναι 11:30. |
Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.