![]() |
HYPERLINK 1 Συνημμένο(α) Καλησπέρα στην παρέα, Στο αρχείο που επισυνάπτω, χρησιμοποιώ την HYPERLINK και να μεταφερθώ από το φύλλο "ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ" στα υπόλοιπα φύλλα. Πως μπορώ να χρησιμοποιήσω τον τύπο μου ώστε να με μεταφέρει αντί σε ένα κελί ή μια περιοχή, σε δυο περιοχές ασύνδετες μεταξύ τους. Ευχαριστώ εκ των προτέρων, Μάρω |
1 Συνημμένο(α) Καλησπέρα Μάρω, προσωπική άποψη, ότι η Hyperlink, είναι λίγο «ξεπερασμένη». Με κώδικα, μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα σήμερα και πολύ πιο εύκολα. Στο πρώτο φύλλο, από a2 έως όπου πάει, τα ονόματα φύλλων. Με την επιλογή κελιού, επιλέγεται, η επιθυμητή περιοχή. Περισσότερα, στο βιβλίο. |
Σπύρο, Να σου πω την αλήθεια μου, το είχα στο μυαλό μου διαφορετικά. Κάθε φύλλο έχει διαφορετικές περιοχές που επιλέγονται γι΄ αυτό και είχα σκοπό να το ενσωματώσω στον τύπο HYPERLINK με την βοήθεια της IF. Φύλλο1 Α4:Ε20,Ρ4:Τ20 Φύλλο2 Α4:Κ10,Ρ4:Τ10 Φύλλο3 Α4:Ε10,Τ4:Τ10 Φύλλο4 Α4:Ε10,Τ4:Χ10 Έπειτα θα χρησιμοποιούσα την VBA (όπως βλέπεις όμως είμαι αρχάρια) για να μου σβήνει τα περιεχόμενα των φύλλων αλλά με παίδευε το γεγονός ότι δεν μπορόυσα να επιλέξω πολλαπλές περιοχές). Με βάση την απάντηση σου θα πρέπει να κάνω target σε κάθε κελί και δεν μπορώ να έχω διαφορέτικές περιοχές ανάλογα με το φύλλο γιατι στον κώδικα έχεις μονο μια επιλογή. Σε ευχαριστώ για την απάντησή σου, σίγουρα είναι καλή αλλά αν δεν ξέρεις πως να πας κάπου μπορεί κάποιες φορές να πας μέσω Τρικάλων. χιχι Φιλικά, Μάρω |
Αυτό που ανέβασα, είναι ένα δείγμα, με βάση το αρχείο σου... Με τον κώδικα, μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις, αρκεί να του το «πεις»... Πες μου, τι θέλεις να επιλέγεται σε κάθε φύλλο, να σου φτιάξω ένα κώδικα, που θα τα επιλέγει και θα διαγράφει τα περιεχόμενα... |
1 Συνημμένο(α) Στο παράδειγμα που ακολουθεί, στην πρώτη στήλη, βάζεις ονόματα φύλλων, ενώ στην δεύτερη και τρίτη, περιοχές που θέλεις να καθαρίσεις. Ο κώδικας, καθαρίζει όλες τις περιοχές. Σημείωση: Ο κώδικας δεν είναι φτιαγμένος με «επαγγελματικό τρόπο», αλλά είναι απλός και κατανοητός ενώ κάνει καλά την δουλειά, για την οποία φτιάχτηκε. Από την άλλη το κουμπί, «ελευθερώνει» το φύλλο, από τα διάφορα συμβάντα. Τώρα: Αν θέλεις, να διαγράφει περιοχές, κατά το δοκούν και όχι όλες μαζί, μπορείς να συνδυάσεις, είτε τον προηγούμενο κώδικα με κομμάτια από αυτόν, είτε να προσαρμόσεις και ένα διπλό κλικ αντί Selection Change. |
Φίλε Σπύρο σε ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκρισή σου. Είμαι εδώ για να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου και να διευκολύνω την δουλειά μου γι' αυτό μην ανησυχείς. Παράθεση:
Φιλικά, Μάρω |
| Η ώρα είναι 19:44. |
Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.