![]() |
Αντικατασταση Γραμματων Καλημέρα σε όλη την παρέα Εχω φτιάξει την παρακάτω μακρο για να αντικαταστήσω ελληνικούς χαρακτήρες με αγγλικούς. Sub ReplaceLetters i() Columns("H:H").Select Cells.Replace What:="Α", Replacement:="A" Cells.Replace What:="Β", Replacement:="B" Cells.Replace What:="Ε", Replacement:="E" ............................ End sub Tο προβλημα μου είναι οτι ενω θέλω να γίνει η αλλαγή στη στήλη που επιλέγω , αυτο γίνεται σε όλες τις στήλες. Τι έχω κάνει λάθος ? Επίσης θα ήθελα αν γίνεται οτι αλλαγες γίνουν στα γράμματα να επισημανθούν πχ να γίνουν κόκκινα τα γράμματα που θα αλλαχθούν Ευχαριστώ ευχαριστώ |
Καλημέρα Μανώλη, προτείνω να δοκιμάσεις τον παρακάτω κώδικα: Κώδικας: Option Explicit |
Και μια παραλλαγή του κώδικα, που βελτιώνει την ταχύτητα: Κώδικας: Option Explicit |
Καλησπέρα σε όλη την παρέα Γιώργο σε ευχαριστώ για τις λύσεις που πρότεινες. Τις εφάρμοσα στο αρχείο μου και δουλευουν μια χαρά. Οσο για το λάθος :fryingpan: που έκανα στον δικό μου κώδικα βρήκα τi είναι. Επρεπε αντι για cells έπρεπε να να βάλω selection Καλό βράδυ |
| Η ώρα είναι 01:36. |
Ms-Office.gr - ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.