![]() |
Βοήθεια για συνάρτηση Καλημερα....βρηκα το φορουμ πολυ ενδιαφερον!!! σε αναζητηση μου πως να κανω μια συναρτηση ή δεν ξερω τι αλλο μπορει να ειναι αυτο... Εαν γνωριζεται θα ηθελα μια βοηθεια! εχω μια στηλη απο κελια με τιμες 0 και 1. πχ 0 0 0 1 0 0 1 1 0 κτλ Γινεται χειρονακτικα οκ, απλα εαν εχεις πολλες τιμες μπορει να σου ξεφυγει καμια... Θελω να μου μετραει ποσες φορες εμφανίζονται περιπτωσεις που μετα το κελι με την τιμη 1 ακολουθει κελι με την τιμη 0..... Γινεται?? ευχαριστω και καλες γιορτες! Ευχαριστω πολυ |
1 Συνημμένο(α) Kαλημέρα σε όλη την παρέα και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ Μαίρη δες την δικιά μου πρόταση Φιλικά Μανώλης |
Ωραια ευχαριστω το δοκιμασα και ολα καλα!! να ρωτησω...πως βαζουμε το χρωμα οταν βγαζει το true ή false? να το ξερω γενικα για να το εφαρμοσω και αλλου!*το δοκιμαζω αλλα δεν μου το κανειιι πφφφφ Και διπλα σε αυτη την στηλη με τους αριθμους εχω μια αλλη στηλη με διαφορες τιμες. Πως μπορω να το κανω οταν βγαινει κελι με τιμη 1, να μου αθροιζει ολες τις τιμες της αλλης στηλης που αντιστοιχουν σε τιμη 1? πχ Συνολο= 20+30+8 ????? 0 10 0 15 0 8 0 7 1 20 0 2 0 9 1 30 1 8 0 6 μπορω βεβαια αφου το εχω με true/false να ταξινομω κατα true και να μου τους βγαζεις και να κανω το αθροισμα..εαν δεν υπαρχει αλλος συνδυασμος οκ αυτο θα γινει!!! |
1 Συνημμένο(α) Μαρία δες το συνημμένο. Για τον χρωματισμό των κελιων ψαξε λίγο την Μορφοποίηση υπο όρους. Επίσης καλό θα ήταν οταν υπάρχουν περισσότερα ερωτήματα να δίνονται όλα μαζί γιατί μπορεί ο συνδυασμός των απαντήσεων να είναι διαφορετικός απο οτι αν δίνεται μια - μια απάντηση |
Καλησπέρα Κατ' αρχήν Μαίρη, καλώς ήρθες στην παρέα μας. Φίλε Μανώλη. Ο τρόπος που μετράς τα κελιά TRUE, δεν μετράει ταυτόχρονα και την συνέχεια 1, 0. Αν για παράδειγμα, το τελευταίο κελί της C (Στήλη 1 του πίνακα) είναι 1, θα έχεις σφάλμα. Με την AND που έβαλες ok μεν, αλλά θέλει ένα όρισμα ακόμα, για να κάνει αυτό που θέλεις. |
=AND(C2=1;C3=0;C3<>"") ή μια άλλη έκδοση =IF(AND(C2=1;C3=0;C3<>"");TRUE) |
Eυχαριστω πολυ τον Μανωλη, (η μορφοποιηση υπο ορους καταπληκτικη!! δεν την ηξερα!) και τον Σπυρο για την διορθωση του τυπου! καλη Πρωτοχρονια! |
Μαίρη χαίρομαι που βοήθησα Σπύρο ευχαριστούμε για την διόρθωση Καλή Πρωτοχρονια !!!!! |
Ευχαριστώ πολύ. Καλή Χρονιά σε όλους! |
Καλημέρα και καλή χρονιά . εγώ αυτό που θέλω είναι σχετικό με το θέμα αλλά δεν γίνεται με την μορφοποίηση υπό όρους κελιών νομίζω δηλαδή . θέλω να βάζω στο κελί J2 "οκ" και να με χρωματίζει το κελί I2 με το κενό να μένει χωρίς χρωματισμό |
1 Συνημμένο(α) Καλή χρονιά σε όλους! Κώστα καλώς ήλθες στην παρέα μας. Το θέμα σου, είναι για μορφοποίηση υπό όρους. Στην εικόνα, μπορείς να δείς πως γίνεται. Με «Ok» στα κελιά της (J), τα κελιά της (I), χρωματίζονται. Μια παραλλαγή του τύπου: αντί =$J1="Ok" ► =$J1<>"" όταν θέλουμε να χρωματίζεται, με κάθε κείμενο γενικά (Ok ή οτιδήποτε άλλο) Σημαντικό το πως θα χρησιμοποιηθεί το σύμβολο $ |
Ευχαριστώ πολύ . |
Καλημερα!!! μηπως τυχαια κανουμε την ιδια ασκηση Κωστα2014?? χαχαχ! |
| Η ώρα είναι 11:46. |
Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.